Dermatologija

Imam problem sa aknama poslednjih godinu dana.Dermatolog mi je dao neke kreme koje mazem vec nedelju dana i od kojih mi je lice nateklo,crveno,a koza crvena i ispucala.Da li je to normalan efekat ili bi trebalo da prestanem sa mazanjem?Savet,hitno!

VIdim niko ni je odgtovorio,najverovatnije jer bilo kakav odgovor bi mogao da bude i potpuno pogresan s obzirom da se ni jedna kozna promena ne moze leciti na osnovu opisa vec se mora i videti.
Zato je najbolje da opet odes kod dermatologa koji ti je propisao kreme jer mi ne znamo ni koju ti je dijagnozu postavio,ni terapiju koju ti je dao niti sta je on od te terapije ocekivao.

Drugari pomagajte ako boga znate! Kod mene u gradu treba da se zakazuje kod dermatologa i da se ceka poprilicno, pa vas molim za prvu pomoc! Imam nezgodan problem i sumnjam da su gljivice koje nemam pojma kako sam zakacio kad vodim racuna o higijeni! Pronasao sam ovo na jednom forumu
http://www.doktor.rs a moj problem izgleda slican njegovom http://img111.imageshack.us/img111/1430/picpzb4.jpg (slika nije moja i nije za mladje od 18+) samo sto je crvenilo uhvatilo mali deo glave penisa! Jutros kao da nije bilo tog crvenila,ali me veceras iznenada pocelo bas jako da svrbi i pecka i povratilo se,ovaj problem vec imam mozda nedelju dana i prvo sam mislio da je nesto bezazleno,ali posto to nije spadalo izgleda da je nesto ozbiljnije! Zna li ko kako se ova gljivica/lisaj ili sta ja znam zove ili kako se leci? Hvala vam unapred! E da nepijem nikakve lekove i nisam bio ozbiljno bolestan i prehladjen jos od marta!

Drugari pomagajte ako boga znate! Kod mene u gradu treba da se zakazuje kod dermatologa i da se ceka poprilicno, pa vas molim za prvu pomoc! Imam nezgodan problem i sumnjam da su gljivice koje nemam pojma kako sam zakacio kad vodim racuna o higijeni! Pronasao sam ovo na jednom forumu
a moj problem izgleda slican njegovom http://img111.imageshack.us/img111/1430/picpzb4.jpg (slika nije moja i nije za mladje od 18+) samo sto je crvenilo uhvatilo mali deo glave penisa! Jutros kao da nije bilo tog crvenila,ali me veceras iznenada pocelo bas jako da svrbi i pecka i povratilo se,ovaj problem vec imam mozda nedelju dana i prvo sam mislio da je nesto bezazleno,ali posto to nije spadalo izgleda da je nesto ozbiljnije! Zna li ko kako se ova gljivica/lisaj ili sta ja znam zove ili kako se leci? Hvala vam unapred! E da nepijem nikakve lekove i nisam bio ozbiljno bolestan i prehladjen jos od marta!

Ako ti je problem slican njegovom http://img111.imageshack.us/img111/1430/picpzb4.jpg
ne mozes se leciti preko foruma ipak moras da odes kod doktora,
Za ovakve stvari se dermatolog ne zakazuje.... tako da sutra ranom zorom knjizicu u ruke i lepo na pregled... ;)

U uglu usana mi se pre nekoliko dana javilo peckanje, a sada već imam ranicu (napuknuta koža) koja boli kod šireg otvaranja usta.

Da li je to angularni stomatitis, i kako se leči?
Napominjem da sam kao klinac (ređe kao odrastao) imao angularni stomatitis, sa neprijatnim peckanjem, ali nikada nije dolazilo do pucanja kože, i uvek se povlačio posle par dana. Ovo sada traje već desetak dana.

U uglu usana mi se pre nekoliko dana javilo peckanje, a sada već imam ranicu (napuknuta koža) koja boli kod šireg otvaranja usta.

Da li je to angularni stomatitis, i kako se leči?
Napominjem da sam kao klinac (ređe kao odrastao) imao angularni stomatitis, sa neprijatnim peckanjem, ali nikada nije dolazilo do pucanja kože, i uvek se povlačio posle par dana. Ovo sada traje već desetak dana.

probaj cinkovu pastu...Ako ti to ne pomogne mora se primeniti antibiotska ili antimikotska mast...:sad2:

e,i ja sam ladno imala pre jedno 10 dana angularni stomatitis( ko zna gde sam to pokupila,nije ni cudo gde radim) ali i sa jedne i sa druge strane,i pustim sve kao da zaraste ali nema sanse,samo se uvecava(i zamalo da se ubijem jer nisam mogla da se setim kako se to zvase,fala vam sto me potsetiste :) ) i mazala ja Enbecin par dana,vidim nista.Pa uradim po Tridermu,,,,,ko rukom odneseno !

a eto nisam znala za cinkovu pastu.

Pozdrav svima. Nakon izucavanja simptoma, i iz price ostalih pacijenata zakljucijo sam da ja zadnjih 7-8 godina imam Seborojni Dermatitis. Iz simptoma koje cu vam navesti predpostavljam da cete mi vi potvrditi isto. A oni su sledeci : crvenilo na licu i mestima sa obe strane nosa, na nosu, ispod ochi, na brkovima, na obrvama i na bradi. Ne pojavljuje se uvek svuda nego raznovrsno. To crvenilo se takodje peruta i blago svrbi i pecka. Takodje sam naucio da je imam problem sa suvom kozom. Ona je ustvari masna al citao sam da je to problem sa dehidracijom koze pa ona luci masti. Takodje imam masnu i plocastu perut, narocito izrazenu na predelima iznad chela, i zulufima.

Za problem peruti sam nasao odlicno resenje, a to je Vichy Dercos shampon (valjda je na bazi selena) i koristim ga zadnje 7-8 meseci i mnogo mi pomaze. Perut se jako smanjila kao i svrab. Prezadovoljan sam! Ranije sam koristio Mycoseb kao i sinoderm al mi se perut cesce vracala, tako da je ovo pravo otkrice za mene.

Za lice sam koristio Didermal mast. Ona je stvarno resavala problem, recimo namazem se pred spavanje i sutri dan mi se povuce crvenilo i perut. U nekim tezim slucajevima sam se mazao i par dana da bi se skroz maklo. Al citao sam na forumima da didermal nije dobar jer on samo reshi problem trenutno a ne na duze staze.

E sad po preporukama koje sam citao na forumima sam juce kupio sledece preparate koje svi dosta hvale:

- Mycogel (Biorga)
- DS Emulsion (Uriage)
- Visio Hidro Gel (SebaMed)

Zanima me dal sam po vasem misljenju kupio odgovarajuce preparate, ako nisam ispravite me sta bi od njih zamenili nekim boljim?

Takodje bih vas zamolio da mi kazete u kojoj kombinaciji kad i kako da koristim ove gelove i kreme. Ono sto ja znam je da je mycogel za umivanje, a emulzija i vizio za mazanje.

Takodje sam citao dosta teorijama o pravilnom nacinu ishrane (cega sam se malo pridrzavao u zadnje vreme, studentski zivot je dosta kriv za to), kao i dodatne higijene (na ovo cu posebno obratiti paznju) i stresa.

Druga stvar zbog koje vam se obracam me jako zabrinjava, i zbog nje sam pokrenuo celu ovu pretragu. Radi se o tome da su mi se (na desnoj ruci, na do malom prstu) pojavila sicusna udubljenja po sredini nokta. To izgleda kao da mi je neko shivacom masinom presao uzduz nokta. 2 reda po 4-5 malenih rupica. Da bih vam bolje docarao napravio sam identicnu skicu u photoshopu.

prst.jpg

E sad mnogo sam se zabrinuo, jer na puno mesta netu gde sam naisao na slicne probleme pominje se Psorijaza. Jos vise me brine to sto je psorijaza genetska bolest, a razlog je taj sto moj otac ima psorijazu i to najgori moguci vid "Psorijazni Artritis" (ima psorijazu na kolenima laktovima i mnogim drugim mestima, bole ga zglobovi u zadnje vreme mu se krive prsti na rukama i nogama). Upoznat sam dobro sa njegovim problemima, i iskreno se nadam da i ja nemam tu bolest

Ja nemam nikakve simptome psorijaze sem ovo na licu i kosi sto sam vam naveo. Dali postoji neki vid psorijaze koji ima iste simptome kao seboreja? Ako je ovo sto ja imam neki blagi vid psorijaze dali ona moze posle da mutira u neki tezi oblik slican mom caletu?

to bi bilo sve sto me zanima, nadam se da vas nisam puno udavio

pozdrav i veliko hvala unapred.

Питање је ускоспецијалистичко.

За то мораш отићи по савет код дерматолога.
Лично, не знам да ти одговорим на постављена питања.

Можда ће неко други умети ?:)

analiticaru
ajd i ja nesto da te pitam
pre oko godinu dana na glavi su mi se pojavili kao neki lisajevi (ne znam kako drugacije da to nazovem, ume da zasvrbi i da kad pocesem peruta se) ne po celoj glavi vec na par mesta
bio sam kod lekara i dao mi je didermal kremu da mazem
kad sam je pitao od cega mi je to,rekla mi je da to moze da se pojavi i od stresa
e sad dok mazem par dana to se povuce i sve je OK
medjutim ponovo se pojavi i sve po starom
i tako traje i traje i traje
sta da radim sem da posetim dermatologa to znam da treba

analiticaru
ajd i ja nesto da te pitam
pre oko godinu dana na glavi su mi se pojavili kao neki lisajevi (ne znam kako drugacije da to nazovem, ume da zasvrbi i da kad pocesem peruta se) ne po celoj glavi vec na par mesta
bio sam kod lekara i dao mi je didermal kremu da mazem
kad sam je pitao od cega mi je to,rekla mi je da to moze da se pojavi i od stresa
e sad dok mazem par dana to se povuce i sve je OK
medjutim ponovo se pojavi i sve po starom
i tako traje i traje i traje
sta da radim sem da posetim dermatologa to znam da treba

čim ti se povlači od didermala, znači da se ne radi o gljivičnom oboljenju (najverovtnije).....za ostalo, kod dermatologa..najverovatnije je u pitanju psorijaza....:neutral:

Back