Dermatologija

Kod mnogih se bradavice povuku same od sebe a osoba ni ne primijeti kad su nestale. I meni se tako dešavalo. Istina, poslije dužeg vremna.

Mazanjem bradavica sokom trave za bradavice (moj naziv, ne znam drugi, dao sam sliku u ranijim postovima) one nestanu za 5-6 dana. Nema nikakvog ožilja poslije. Kao da ih nije ni bilo.

par dana nakon povratka sa mora, na ledjima u predjelu bubrega, mi se pojavila smedja flekica (rubovi svijetlo smedji, unutra malo svijetlije boje) precnika 0.5cm? potpuno je glatka, bezbolna, bez ikakvih promjena.imam li razloga za paniku? oba mi roditelja imaju jako puno benova po tijelu.
inace mi na licu svako ljeto izbiju pjege koje se vremenom povuku.

Silvie
jesam, i to sam proveravala, bas sam mu to posebno i naglasila da zelim da proveri.. Hvala na javljanju ;)
Da li znate jos neki razlog koji moze dovesti do opadanja kose? To nasledstvo me najvise brine? Kao sto rekoh, brat moga dede je bio celav..
Celavost se nasledjuje sa oca na sina.
Ovo kod vas mi vise lici na oboljenje koze glave koje moze da dovede do opadanja kose,ali se prava dijagnoza moze postaviti nakon pregleda dermatologa.

par dana nakon povratka sa mora, na ledjima u predjelu bubrega, mi se pojavila smedja flekica (rubovi svijetlo smedji, unutra malo svijetlije boje) precnika 0.5cm? potpuno je glatka, bezbolna, bez ikakvih promjena.imam li razloga za paniku? oba mi roditelja imaju jako puno benova po tijelu.
inace mi na licu svako ljeto izbiju pjege koje se vremenom povuku.
Ne moze se postaviti dijagnoza a ni dati pretpostavka sta to moze da bude sve dok se ne vidi.
Znaci,ako ste zabrinuti zbog te promene,najbolje da posetite dermatologa.

slazem se u potpunosti da se promene trebaju videti...ne mogu da nagadjam..mozemo posle malo da prodiskutujemo o terapiji i prognozi,ali kada vec negde obavite pregled..ovako je besmisleno..te fleke mogu se naci u bar 5 bolesti i sindroma..da ne nabrajam ovde..

Unapred se izvinjavam ako se javljam na pogrešnu adresu-da li je dermatolog zadužen i za kosu...nagovorili su me da koristim GRECIAN 2000 za vraćanje prirodne boje kose pa me interesuje da li iko zna nešto o ovome...

Ja sam imala jako sitne virusne bradavice po desnom obrazu pre od prilike 2 godine, postajale su sve vidljivije i vidljivije posebno kada sam imala sminku na licu, ispod pudera su bile jako tamne. Lecila sam ih tecnim azotom na institutu za dermatologiju i venerologiju, koliko se secam svaki drugi dan sam isla na terapiju i jako jako jako brzo su mi prosle mozda vec za 2 nedelje. Uz to sam i mazala kremicu koju su napravili u apoteci ali sada nemam pojma kako se zove, uglavnom doktorka na institutu je to prepisala. Sve je proslo u najboljem redu, nista nije bolelo, a proslo veoma brzo i uspesno, nisu se vise pojavljivale. Inace virusne bradavice (mislim da ih zovu jos i "decije bradavice") ako se ne lece prosiruju se po kozi pa je zato najbolje ne cekati da se bas puno prosire.

moj sin ima na ruci jednu bradavicu na ruci i mazala sam mu jedno vreme sa clavexom,ali nije spalo pa smo prekinuli,a sada imam osecaj da je jos veca.Sta mi preporucujete(znaci jedna je bradavica).Ustvari koliko je potrebno vremena da se leci bradavica i jel se ona smanjuje ili treba da otpadne ili sta?

ja sam to resio esencijom/sircetna kiselina / sam sam radio i uspelo je...na stapic za usi natopim kiselinu i nanesem na bradavicu....nekoliko puta dnevno...2-3 dana...

Zar nije sircetna kiselina komercijalna reklama?
U stvari nije da je npr reko neki brend - naprimer Hemofarm Sircetna Kiselina to bi bila reklama.

Poslednja izmena:
moj sin ima na ruci jednu bradavicu na ruci i mazala sam mu jedno vreme sa clavexom,ali nije spalo pa smo prekinuli,a sada imam osecaj da je jos veca.Sta mi preporucujete(znaci jedna je bradavica).Ustvari koliko je potrebno vremena da se leci bradavica i jel se ona smanjuje ili treba da otpadne ili sta?

ovo savetuje lekar za kozne bolesti: clavex i bilo sta slicno ne mogu pomoci,jedino realno resenje je tecni azot/kod lekara/,i to sto pre,jer sto duze cekate bice samo veca i terapija ce biti bolnija

Od pre dve nedelje imam balanoposthitis candidomycetica koju mi je dermatolog dijagnostikovao jutros - ranije nisam bio na pregledu.

Dao mi je da koristim daktanol kremu, ali me glans i dalje nesnosno svrbi, mozda i vise nego pre njenog uzimanja.

Ranije sam samoinicijativno koristio belogent i didermal.

Molim za savet - kako da resim ovaj svrab.

Inace sam dijabeticar.

Pored toga su mi propisane kanazol kapsule.

Pre pola sata sam se oprao, nisam stavio kremu i cini mi se da me manje svrbi, ali i dalje svrbi.

Sta da radim?

Unapred hvala!

Od pre dve nedelje imam balanoposthitis candidomycetica koju mi je dermatolog dijagnostikovao jutros - ranije nisam bio na pregledu.

Dao mi je da koristim daktanol kremu, ali me glans i dalje nesnosno svrbi, mozda i vise nego pre njenog uzimanja.

Ranije sam samoinicijativno koristio belogent i didermal.

Molim za savet - kako da resim ovaj svrab.

Inace sam dijabeticar.

Pored toga su mi propisane kanazol kapsule.

Pre pola sata sam se oprao, nisam stavio kremu i cini mi se da me manje svrbi, ali i dalje svrbi.

Sta da radim?

Unapred hvala!

Terapija koju ti je lekar dao je adekvatna.
Daktanol spada u grupu antimikotika,a belogent i didarmal su mesavina kortikosteroida i antibiotika i taj kortikosteroid ti je suzbijo svrab,zato ga nije bilo ,ali to nije adekvatna terapija,dok daktanol jeste.

Savet izdrzi bar jedan dan sa tom terapijom,jer ni jedna krema ne moze da prodeluje posle jednom mazanja,takodje mozes da se ispiras rastvorom sode bikarbone.

Terapija koju ti je lekar dao je adekvatna.
Daktanol spada u grupu antimikotika,a belogent i didarmal su mesavina kortikosteroida i antibiotika i taj kortikosteroid ti je suzbijo svrab,zato ga nije bilo ,ali to nije adekvatna terapija,dok daktanol jeste.

Savet izdrzi bar jedan dan sa tom terapijom,jer ni jedna krema ne moze da prodeluje posle jednom mazanja,takodje mozes da se ispiras rastvorom sode bikarbone.

Hvala, a budi ljubazan pa mi kazi kako se pravi taj rastvor. Mogu li da se ispiram cajem od zalfije ili mente?

Hvala, a budi ljubazan pa mi kazi kako se pravi taj rastvor. Mogu li da se ispiram cajem od zalfije ili mente?

Ja sam zensko... :) i bicu ljubazna... ;)

Za zalfijom i mentom nema potrebe...a rastvor sode bikarbone se pravi jednostavno...sipas jednu kafenu kasicicu sode u flasu od 1,5 litar i dodas vodu da napunis tu flasu,mromuckas i to ti je to... ;)

Pozdrav svima,

Imam 30 godina i vec neko vreme problem sa hormonskim bubuljicama. Izrazene su u pms-u - crvene i bolne, ali nekako imam utisak da su stalno tu.

Reproduktivni organi mi jesu slaba tacka u smislu da stalno navlacim kandidijaze - imam slab imunitet, nezdrava ishrana, nervoza oko posla i stalno zatvorena u 4 zida.

Neko mi je rekao da se ove bubuljice osim pms-a javljaju i kod policisticnih jajnika.

Imam polip u materici koji treba da uklonim histeroskopijom sledece nedelje, ali jajnici su mi ok.

Sta da radim, vec pocinjem da mrzim svoj lik u ogledalu.:(

Posavetujete se sa ginekologom i dermatologom.
Ginekolog ce najverovatnije reci da bi resenje vaseg problema bilo uzimanje kontraceptivnih pilula.
Verovatno ce vam reci da uradite i nalaze hormona a dermatolog ce pokusati verovatno i lokalno da deluje na bubljice.
Kazem "verovatno" jer nisam ni ginekolog ni dermatolog.
Suvisno je da kazem da je neophodno da promenite stil zivota jer ako zaista vodite takav zivot,bubljice ce vam u kasnijem periodu biti najmanji problem.
Ne kaze se dzaba da se koza neguje iznutra.
Svoj problem sa bubljicama sami sigurno ne mozete da resite i sigurno ne postoji ni jedna magicna kremica koja ce ih otkloniti vec je neophodno detaljno ispitivanje i lecenje.

Pozdrav svima
ko ima probleme sa psorijazom neka preko 988 trazi broj telefona manastira Sveti Djordje u Temskoj kod Pirota.....veoma uspesno lece psorijazu...ja sam sad na terapiji i cini mi se da stvari idu na bolje.
Koristio sam mnogo preparata ali nisam postigao nekog uspeha...jedino Daivobet (kalcipotriol i betametazon) me je u potpunosti ocistio ali posle kraceg vremena psorijaza se ponovo pojavila. Posle prvog dana su vidljivi rezultati i nisam imao nikakvih negativnih reakcija....problem je sto nema kod nas da se kupi...treba sve pokusati.

Ja sam zensko... :) i bicu ljubazna... ;)

Za zalfijom i mentom nema potrebe...a rastvor sode bikarbone se pravi jednostavno...sipas jednu kafenu kasicicu sode u flasu od 1,5 litar i dodas vodu da napunis tu flasu,mromuckas i to ti je to... ;)

Evo da se javim pet dana kasnije. Dosta mi je bolje. Nema svraba, crvenilo gotovo nestalo. I dalje sam na propisanoj terapiji. Hvala bela76!

Back