Dermatologija

Nemam pojma... imala sam dugo 5-6 bradavica na kolenu i svako leto sam se kanila da rešim taj problem, inače mi nisu smetale, jedino što mi leti bodu oči... i prošlog leta sam sasvim slučajno primetila da nema ni jedne, nikakvog traga, ožiljka?! :dontunderstand:
Inače nisam neka što puca od zdravlja, alergična sam na sve i svašta i često kilava :roll: Jedino što imam višak gvožđa i super krvnu sliku ;)
malo li je..ceste alergije govore o hiperreaktibilnom imunom sistemu..
e sada ko zna sta se desilo sa tvojim bradavicama..koleno i nije bas neko cesto predlikeciono mesto..:think:

e nemoj sada da me tripujes..:mrgreen:
ti si neki fenomen...daj da napisem neki rad o tebi..vidim ima materijala:super:
ma uzivaj u zdravlju i pobedi nad virusima..a mozes i da doniras svoja antitela..vidim da su efikasna:klap:

Niiiisam fenomen :mrgreen: Ovo što se vratilo na II grupu je moja dr i očekivala ali ne znam da li sam imala HPV ''tamo''... uostalom nije ni bitno, hvala na zanimljivoj diskusiji...
A ovo za rad... pa... možda bi mogli da se dogovorimo, ali ne bih da volontiram :zper: :mrgreen:

Pozdrav svima!Treba mi mala pomoc...Povremeno mi se pojavljuju pojedinacne promene na kozi koje lice na ujed komarca...i spontano se povuku...cesce su posle kupanja...ovih dana ih ima vise i pojavljuju se i nezavisno od kupanja...da li neko ima slican problem? Hvala unapred! Pozdrav

Imam pitanje za dermatologa, šta preporučujete za ekcem a da nisu kortikosteroidi? Imam ekcem na ruci, pojavio se pre nakih godinu i po. Dermatolog mi svaki put prepisuje beloderm, i da nosim rukavice šta god da radim. Prestala sam da idem kod nje i lečim se sama. Povukao se posle duge dijete, ali kada sam se vretila na stari režim ishrane i on se polako vratio, ali na drugoj regiji ruke- pomerio se. Sada mažem kremom od noćurka, ali mi je slaba vajda, opet se širi... Jako mnogo sam čitala po netu o ovome, pa bih volela i Vaše mišljnje da čujem. :mrgreen:

Pozdrav svima!Treba mi mala pomoc...Povremeno mi se pojavljuju pojedinacne promene na kozi koje lice na ujed komarca...i spontano se povuku...cesce su posle kupanja...ovih dana ih ima vise i pojavljuju se i nezavisno od kupanja...da li neko ima slican problem? Hvala unapred! Pozdrav
hmm..:think:zanimljivo mi zvuci, ali ovde neki uopsteni savet nije moguce dat , tipa promeni kupku, itd..kada se tako nesto pojavi moras otici na pregled, da to kolege uzivo vide...jer moze biti dosta toga..

Zbog čega se masti koža na T zoni?
Krvna slika mi je dobra, ne jedem mnogo masno, holesterol i trigliceride sam sredila a ipak kad ujutru ustanem čelo i nos kao da mi je namazan uljem! Mislim, masti se i danju, ali ujutru je prosto grozno. Umivam se sapunom za masnu kožu, koristim bezalkoholni losion za odmašćivanje - ali ništa ne pomaže.

Zbog čega se masti koža na T zoni?
Krvna slika mi je dobra, ne jedem mnogo masno, holesterol i trigliceride sam sredila a ipak kad ujutru ustanem čelo i nos kao da mi je namazan uljem! Mislim, masti se i danju, ali ujutru je prosto grozno. Umivam se sapunom za masnu kožu, koristim bezalkoholni losion za odmašćivanje - ali ništa ne pomaže.

Jesi li posetila dermatologa?

Da, doduše zbog drugog problema pa usput spomenula i ovo.
Rečeno mi je:
1. "tako vam radi organizam"
2. "umivajte se često, i to odgovarajućim sredstvima"
3. "pa svi mi imamo svašta" (tj. - vrlo važno, imam ja preča posla, pa nisi za ovo ni došla)

I tako, nisam saznala ništa.

Dobar dan. Izvinjavam se ako sam izabrala pogresno mesto da postavim svoje pitanje..Trazila sam i trazila i nisam nasla pa rekoh najbolje onda ovde da napisem..
Vec vise meseci primecujem da mi se kosa menja..da je masnija, brze se prlja, a i kad je operem ne izgleda tako lepo kao sto bi trebalo jel.. A najveci problem je sto se proredjuje!; inace imam retku kosu, a tek sad, kad opada..strasno me nervira. Bila sam kod lekara opste prakse, ispitivao me nesto, i rekao da vadim krv da proveri to sto ga zanima. I uradila sam to (pre 2 meseca otpr) i sve je bilo u redu. Tako da me je on poslao kuci recima "nije to nista, svakom se desava, neces ostati bez kose". Ali meni nikako nije bilo bolje, i dalje je opadala, i svrbela me je koza glave i kao da je cak malo i bolela na dodir..ta linija, razdeljak, sve je sira. duz te linije mi se proredila kosa a i na temenu. I sad sam opet otisla kod drugog doktora i rekla mu opet sve sta se desava. Opet mi je rekao da vadim krv pa ce posle toga videti sta dalje. A kad trazim kod specijaliste za kozu-kazu ne moze jos, prvo kod dr opste prakse sve jedno isto..nikako da napreduju, da dodju do razloga opadanja moje kose. E sad posto je krvna slika u redu, sa ginekoloske strane je sve u redu (bila sam skoro i kod ginekologa), menstruacije su mi redovne-sta moze biti uzrok ovom mom problemu? Sto se tice genetike, u mojoj porodici mama,tata,brat,baba i deda sa obe strane-svi imaju kosu. Jedina osoba koja je izgubila sasvim kosu alopecia totalis ili kako se vec zove je bio brat moga dede, sa majcine strane. Pa se pitam da li to moze biti razlog, da nisam mozda od njega nasledila..? Inace, od tog coveka (brata moga dede), sin je izgubio kosu ali ne sasvim vec ima onu tipicnu musku celavost. Sta Vi mislite? Potrebna mi je vasa pomoc, jer mi ovde u Svedskoj niko nije, jos uvek, pomogao..a problem nije bas od juce.. Hvala unapred. :(

danas, 12:57

Dobro vece svima,tek sam se registrovala na ovaj forum i nisam stigla sve da procitam.Imam vitiligo vec nekih 6godina.Imala sam dosta stresnih situacija a najgora je bila posle operacije kad sam jedva ziva ostala.Posle toga mi se pojavio vitiligo.Odlaskom kod dermatologa,dobila sam odgovor da nema leka,da su neki tek u fazi ispitivanja.Ove godine je poceo da mi se siri,jer sam ostala bez posla i dosta sam se nervirala.Jedan decko je koristio Melagenine plus i vitiligo mu se povukao,kad sam ga videla dobro nisam pala sa stepenica.Nisam imala prilike da pricam sa njim,ali mi je njegova tetka rekla da je bio uporan i da svega pridrzavao.Interesuje me da li je jos neko probao taj tonik,i sta dermatolozi misle o tome!?

Silvie
jesam, i to sam proveravala, bas sam mu to posebno i naglasila da zelim da proveri.. Hvala na javljanju ;)
Da li znate jos neki razlog koji moze dovesti do opadanja kose? To nasledstvo me najvise brine? Kao sto rekoh, brat moga dede je bio celav..

Ja sam se sad ukljucila i predpostavljam da je neko vec obradio moj problem ovde,ali jednostavno nisam mogla da ga nadjem...
Imam velikih problema sa klasicnim pubertetskim bubuljicama koje su nastale vrlo kasno,nakon 18. godine.Do tada lice mi je bilo idealno cisto.Cini mi se da mi je lice buknulo preko noci.
Bila sam kod dermatologa,rekao mi je da moram da perem lice svako jutro i vece sebamed sapunom,jedno vreme sam kao terapiju imala Acnefug,Airol,Klindamicinski losion,medjutim nista nije mnogo pomoglo.
Sad ne znam sta da radim,razmisljam o kontraceptivnim pilulama(ili nekim drugim lekovima?) ali opet se bojim da to nece popraviti situaciju,vec ce lose uticati na organizam....Sta da radim? :(

Терапија акни је дуготрајна.
Неки пацијенти морају попити и по педесет кутија антибиотика да би се промене виделе.
Анти-беби пилуле многима нису помогле.

Ако си из Бг-а, јави се неком у Клиничком центру, имаш на репертоару професора Николића, професорку Меденицу, професорку Весић, или се обрати на пп dermatologu, јер он то и јесте и сигурна сам да ти може прецизније помоћи у решавању проблема.

Back