I ja imam izrazenu alergiju od sunca poslednjih par godina, ali tek ovih dana sam saznala da se preporucuje uzimanje sumeceg kalcijuma i beta karotena pre i tokom letovanja. Takodje sam cula i za Astaksantin, koji je dosta jaci antioksidans od betakarotena. Da li neko ima iskustva sa njim, jer koliko vidim kalcijum i beta karoten u vecini slucajeva slabo pomazu i alergija se uglavnom javi tokom letovanja?

u pm!!!! Ne znam vise sta da radim, kljukam vitamine, vodim zdravu ishranu a ovo imam osecaj da mi se pogorsava ovaj protopic ko da je rezultovao da mi se vitiligo prosiri???
), koristim mleka sa zastitnim faktorom 30 i vise, pred letovanje par puta posetim solarijum. Prosle godine sam u grckoj apoteci kupila neki krem, kortikosteroid, i svrab je brzo nestao, a za nekoliko dana i osip. Posto ne bih volela i ovog leta tako da prodjem, sta preporucujete da koristim pre i u toku letovanja kako bih sprecila ovakve reakcije. Cula sam za astaxsanthin, ali izgleda da se malo zna o njemu. Cula sam i za sumeci kalcijum i beta karoten, ali se vecini alergija ipak javljala.