Dermatologija

Pozdrav svima,prva poruka i odmah problem..nazalost z:)

Pojavili su mi se neki plikovi u intimnoj zoni. Pocelo je od jedne kao bubuljice,na to najvise lici,koju sam brijanjem zakacio i to se polako povecalo do otprilike 1,5x2cm velicine i tu je koza bila crvena,kao da je nova,tkanina se par puta lepila za taj deo,pa sam to hteo nehteo morao da odlepim. Lepio sam hanzaplast preko i stvarao se sloj preko,koji je priliko tusiranja otpadao,pa onda opet hanzaplast i tako u krug. Sad se sve to prosirilo na kompletan deo ispod stomaka,plikovi su vodeni,pucaju,prvi sloj koze se skida,pece,svrbi,lepi se za donji ves itd...
Kod dermatologa nisam trenutno u prilici da odem,pa ako postoji neko bar delimicno resenje i pomoc,bio bih vam jako zahvalan da to podelite sa mnom.
Ako nisam lepo objasnio,potrudicu se ponovo. Hvala unapred z:poz:

Postoji ali na zalost ne mozete to resenje dobiti ovde na forumu jer ovo ovde nije doktorska ordinacija,zato hteli ne hteli morate otici kod dermatologa jer kako opisujete promene postoji mogucnost da se prosire po celom telu....zato put pod noge po adekvatnu terapiju...:)

Kad se pocesem, kad zakacim nesto u prolazu, posle brijanja meni se koza zacrveni i malo se naduje na tim delovima gde se pocesem ili obrijem. To traje tako 15-20 minuta i prodje. Pocelo je uzasno da me nervira, ima li neko predstavu sta je to? Javlja mi se svuda po telu, od cela do nogu.

Jedno pitanje, na kozi su se pojavile neke perutave fleke, nalik zasusenoj bubuljici, najpre na kozi glave i na 5-6 mesta na telu gde su vec postojale bubuljice i ranice. Crvenkaste je boje, u ravni sa kozom i kao da se perutaju, ne svrbe i nemaju nikakvu reakciju a pojavljuju se mestimicno i ne sire se. Da li imate predstavu sta bi to moglo biti?

Dobio sam ovcije boginje. Danas mi je tacno dve nedelje od kad su se pojavile. Kad mogu da izlazim napolje? Da se vratim na posao?

Koliko je meni poznato dok ti ne otpadnu krastice jer ce tebi ostati gadni oziljci .
A to je 4-6 nedelja .
Nisi zarazan vise ... ali si lako podlozan i virusima i svemu i organizam moze mnogo burnije da ti reaguje .
Bolje se strpi

Od malena imam problema sa crvenilom lica, isključivo u području obraza. Zanima me da li neko od cenjenih forumaša zna cenu rešavanja ovog problema laserom, kod nas?
Takođe, neke kratkoročne poruke (tipa kreme) bi mi mnogo značile. Posetiću i dermatologa, ali rekoh i ovde da pitam. :)

Od malena imam problema sa crvenilom lica, isključivo u području obraza. Zanima me da li neko od cenjenih forumaša zna cenu rešavanja ovog problema laserom, kod nas?
Takođe, neke kratkoročne poruke (tipa kreme) bi mi mnogo značile. Posetiću i dermatologa, ali rekoh i ovde da pitam. :)

Tesko da laser moze da resi problem ako je u pitanju rosacea,a pravu dijagnozu ti samo dermatolog moze postaviti,mi ovde ne mozemo,tako da ostatak odgovora znas..:)

Pojavile su mi se linijice po nogama, svetlije od boje koze.. Kao da su tu bile kraste pa otpale, ali nisu bile :-)
Oko kolena su, a nize su male bele flekice i jedna malo veca nepravilna..
Nisu skroz bele, vec nekoliko nijansi svetlije od koze.. Prva se pojavila posle leta, a sad se to siri...
Ima li neko iskustva sa slicnim?

Pojavile su mi se linijice po nogama, svetlije od boje koze.. Kao da su tu bile kraste pa otpale, ali nisu bile :-)
Oko kolena su, a nize su male bele flekice i jedna malo veca nepravilna..
Nisu skroz bele, vec nekoliko nijansi svetlije od koze.. Prva se pojavila posle leta, a sad se to siri...
Ima li neko iskustva sa slicnim?
Moguce je da si tokom leta napakao neku gljivicu.
Jesi li radio neki bris?

to sto dr ne zna sta je...to necu komentarisati,jedino sto cu ti reci je da promenis lekara...

Preporučujem kremu ..PANOLON...ako može da se nađe, ali ne koristiti je stalno nego samo za uklanjanje uzroka svraba...:think:

Preporučujem takođe domaćicama da koriste rukavice za pranje suđa jer mnogi efektivni tečni deterdženti za pranje suđa sadrže ..PUNO KAUSTIČNE SODE...koja oštećuje kožu ruku...:(

Jednostavno to nije tačno!!!!!!! Deterdžent za sudove ne sadrži kaustičnu sodu koja je u stavri natriju-hidroksid. Problem je visoka koncentracija surfaktanata (površinski-aktivnih materija) koje denaturišu proteine i mogu da izazovu alergiju.
Kaustična soda se i dan danas koristi za proizvodnju sapuna (npr. domaći sapun).

Mikoseb nije efikasan kod psorijaze, on pomaže kod seboroičnog dermatitisa koji može u kosi da stvara vrlo sličnu krupnu perut. Za psorijazu treba koristiti 5-10 % salicilnu kiselinu, mada pretpostavljam da je 903 to već znao ako je bio kod dermatologa.

Zdravo..Ja sam Nevena,imam 19 godina,bila sam kod dermatologa zbog toga sto mi opada kosa,prepisala mi je Foltene sampon za zene i merz spezial za kosu,kozu i nokte,ja sam to kupila ,ali na samponu koji su mi dali u apoteci pise da je za revitalizaciju kose,a ne za protiv opadanja kose,a videla sam da ima vise vrsta tog Foltene sampona i da ima tretman za protiv opadanja,poseban za zene i muskarce,a da sampon ne postoji,samo pena.. u Kragujevcu nema nigde da se kupi..i sada mene interesuje da li da koristim ovaj sampon,da li ce mi spreciti opadanje?

Blazi oblik crvenila lica se jos naziva kuperoza, i to je uvod u rosaceu. Ne leci se laserima, postoji vrlo efektna terapija, koje nema u slobodnoj prodaji, rade je strucni kozmeticari samo na par lokacija kod nas...ne bih da reklamiram iste, ako nisi nasao resenje, slobodno se javi priv.porukom. Pozzz.

Појављује се црвенило и свраб у виду осипа на целом телу. Задњих дан два отекну и усне. Доктори сумњају да је Уртика. Читам да кад усне отекну да је већ компкикованији стадијум, а доктори кажу "није то ништа". Има ли неко стручан овде да нас посаветује. Таблете не помажу. Јавља се и "стезање у грудима".

Sve je dobro dok se alergijska reakcija zadrži na koži i izaziva samo nelagodu. Stanje je komplikovanije ako se jave povišena temperature i edem mekih tkiva, odnosno otok usnica, jezika, kapaka, dlanova ili jako opasan otok ždrela koji može radi gušenja završiti i smrću. U teškim slučajevima alergijska reakcija može biti tako opsežna i generalizirana te dovesti do anafilaktičnog šoka koji može imati takođe smrtni ishod.

Poslednja izmena:

Back