DEPRESIJA

Smeta mi što ja ne mogu da se prilagodim svemu tome.
pa i ne treba
Problem je što me ljubav, sreća i uspeh ne ispunjavaju, i zato nemam povoda za život.
pa onda trebas da nadjes nesto drugo, jer u ovima nabrojanim i nije smisao zivota, dodao bih kult pobednika takodje, jer ko ce onda da gubi od nas koji stalno pobedjujemo [kazem "nas", samo radi razumevanja, ja nisam "veciti pobednik", koga da pobedjujem? necu to da radim, ODBIJAM!]? znaci samo logika vam mnogima fali

p.s. znam da je star post, ali morao sam da repliciram
matram da je depresija normalan odgovor na nenormalno drustvo i stanje u svetu.
i ja tako mislim, cak su mnogi bili blizu konacnog resenja, ali im se nije dalo da ga donesu, fali im jos logike

ali retko koja kaže KAKO se to radi.
ko zna kako ima posao, ali ko zna zasto taj je glavni
ovaj link koji je zoro dao
preskocio sam
samo htedoh da dodam. ovo je krasno ako umeš da širiš vidike te da suziš svoj fokus na nešto određeno, za introspekciju i bla bla
ali nije dobro za beg od realnosti
a depresivni ljudi jedva čekaju da se uvate za nešto što će da ih skloni iz sveta u kome se ne osećaju prirodno.
pa, da kao kolega koji gradi svoj svet maste i snova, ali zaista, kako moze iluzija da izleci ljude, ili bekstvo, ako se nikad ne suoce [sa problemom, i korenom njegovim]? iz svoje koze se ne moze, i onda imamo farmakologiju, ili religija da nam bude "opijum [za narod]"...
Bas mi je super ova PerfectOne. :)
pa jeste, ja sam samo kao religiozan hteo da naglasam da nam Isus rece budite savrseni kao Otac vas nebeski, Otac, Bog koji je duh, a mi materijalni, da se ne lazemo, ne mozemo svi da budemo Bred Pit, ili da nam zivoti budu med i mleko, moramo da se pomirimo sa tim, i svako da uzme svoj krst [isto rece Isus, koji nam je primer, i bez njega nema spasenja]

M:
pogledajte datum ove objave:
  • 04.06.2017. u 23:43 - DEPRESIJA
  • pa onda datum smrti, ispustismo velikog coveka, i ja licno sam obozavao grupu, mi depresivni se nadjemo uvek, ali i dalje mislim da je ubijen: Cornell was killed because he was about to expose a child sex ring
Chris Cornell died by suicide by hanging in his Detroit hotel room on May 18, 2017, at the age of 52, shortly after a performance with Soundgarden. The Wayne County Medical Examiner’s Office ruled his death a suicide, though his widow has suggested that drugs he took may have impaired his judgment. Cornell, a major figure in the grunge music scene, had a history of struggling with depression and addiction.

• Date and location: May 18, 2017, in his hotel room at the MGM Grand Detroit.
  • Cause of death: Suicide by hanging, as determined by the Wayne County Medical Examiner's Office.
  • Immediate circumstances: He was found dead after a Soundgarden concert in Detroit.
  • Family's perspective: His widow, Vicky Cornell, stated that he was not himself and that drugs in his system may have impaired his judgment, which led to his death. An independent analysis of his autopsy found that while drugs were not a cause of death, they may have impaired his judgment and motor skills.
  • Personal struggles: Cornell had publicly spoken about his struggles with depression and addiction.

e da, ravnodusnost...to je posledica dugogodisnje depresije na kojoj se ne radi, ocajno stanje duha...
Zato i ja kad osetim da klizim slusam samo veselu, neopterecujucu muziku ili se bacim na komedije a izbegavam romanticne filmove
i teske drame...:lol:
ja radim suprotno, slusam najemotivniju muziku, koja me prosto iskida, pa se potom nekako saberem i sastavim, kad izjecam, ali javio sam se zbog ravnodusnosti, koja se u istocnim religijama hvali cak, " sa one strane dobra i zla"...

druga stvar, neki se optuzuju, a neki su zaista ravnodusni, zapravo pre otupeli, a ne ocajni - to su sve tehnike manipulacije i kontrole nad javnoscu cak, a ne samo pojednicima koji se razbole - znaci postoji i mnogo siri kontekst

inace zene citaju ljubavne romane, gledaju ljudi filmove, ja samo odslusam pesmu, neki u kafani kazu DE ME NADJE, i razlupaju sve - sve je to deo terapije da se ne postane ravnodusan

inace, pogledati hriscanstvo sta kaze za Lista riječi i fraza, sličnih 'uninije': očajanje, samosažaljenje, beznađe, malodušnost, obeshrabrenost.

Poslednja izmena:
koliko je vama u stvari udobno i komforno u depresiji i koliko vas ona sjajno štiti od života u koji ne umete da se upustite
ovde nisi u pravu, oni su se zapravo i previse upustili, i licno cak sebi natovarili probleme ovoga sveta, a da sy gledali svoja posla kao ti, ili da ih je zivot vise mazio, isto ne bi imali pojma o depresiji, kao ti

Zdravo! Celi svoj zivot se borim sa depresijom, od ove godine mi je to kulminiralo. Posetio psihijatra, dobio sam Eliceu od 5mg. NIsta mi ne pomaze, non stop sam pod stersom. Imam i sexualne probleme sa devojkom, nikako da se smirim i opustim. Kad legnemo i krenemo sa akcijom ja se uplasim i zavrsim posao pre pocetka. Tako da je postalo deprimirajuce po mene i nju. Sad i ne pokusavam da radim nesto, iz straha od neuspeha. Ne mogu sa tim da se borim i pucam polako, pokusao sam sa teretanom, sa poslom, sa druzenjem... neki hobi, Nista mi ne pomaze, i dalje sam nervozan i u konstantnom pritisku i zurbi.
moras da krenes od postavke problema, pa tek onda da ides ka resenju, jer ako postavku nemas, neces ni resiti problem, a zapravo si na klackalici anksioznost-depresija, znaci metodologija, i sistematicnost, uskoci na ovu temu
  • #_Anksioznost je bol mogućnosti.
  • #_Depresija je bol nemogućnosti.

Back