Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 237.966
sta bravo,sta je meni pisao i radovanu cetvrtom,sta ako mi padnemo zbog tih komentara u depresiju i dignemo ruku na sebe,licemer 1!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
napises teatralno da neko gresi a onda po svom umesto da kazes sta je konkretno greska
na ceo post i primer ,nisi konkretno navela gde gresim,posebno sto je akcenat na konkretnom primeru, ne na mom vidjenju i utisku pogresnih dijagnoza i davanja terapija,znaci majka i svi tzv depresivci i drama kraljice,nisi primetila da je vecina pocela uzivati unoseci se u uloge iz realitya oponasajuci svadje, frke i rasprave,pa prepricavanje hronika,prosto se narod hrani time,saziveli se sa turskom elif,zele iz sebe izvuci neku empatiju,pokazati je na svaki nacin,smesno je vise nego ozbiljno
on ima interes sto trazi paznju poput tih izmisljenih depresivaca,ima problem sto drami na svakoj temi i pravi slona od misa,dakle i onaj koji ovde otvori temu i kaze da je depresivan je poput pomenutog klinca zeljnog paznje,bio sam u par navrata u ordinaciji gde lekar radi sablonski posao,raspituje se da li se terapija uzima i sta treba u vezi nje menjati,covek je dosao u nekim 50im godinama kaze onesvestio se na ulici,kad je izasao lekar ja ga pitam da li pije vodu,covek me cudno pogleda kaze da se ne seca kad je zadnji put casu vode popio,takodje mojoj kevi nikad nisu rekli da smanji pusenje i kako se hrani,a pije 10 lekova, za srce,pumpica za astmu itd,znaci blago receno serem im se u diplome i sve im najgore zelim za to sta rade sa ljudima,da ne bude kako primeri nisu u vezi sa depresijom,u vezi su s tim sto se od svake nebuloze pravi pacijent,a taj kome je takodje potrebna pomoc nece dozvoliti da mu neko postavi dijagnozu
Jedna je stvar kada klinac iskoristi reč depresija, opisujući svoje nezadovoljstvo zbog busa koji mu je pobegao pred nosom ili zbog još jednog dana učenja.
Drugo je kada se taj klinac povuče i pomišlja na samoubistvo. Tu sigurno postoje mnogo dublji razlozi od onih koje ti čuješ u prolazu, na ulici.
Postoje sasvim očigledni simptomi depresije. Dobro je ako je depresivna osoba svesna tih simptoma i ako želi da potraži pomoć. Dobro je i ako ljudi primećuju depresivnu osobu u svojoj blizini, a još bolje je ako joj ponude pomoć ili je upute na stručno lice koje će najbolje rešiti problem.
Ovde ne pričamo o ljudima koji su trenutno neraspoloženi, već o ljudima sa bolešću koja se zove depresija. Nikad bRu Zli nije savetovao ljudima da dođu u njegovu ordinaciju, niti sam ja savetovala bilo kakav lek. Prema tome, nas dvoje nemamo nikakav lični interes u celoj ovoj priči.
У једном моменту просто саживиш са њом.
Antidepresivi nose ozbiljan rizik
Velika klinička studija sprovedena u SAD-u otkrila je da uzimanje antidepresivnih lekova povećava rizik od nastanka šloga (moždanog udara).
Ispitivano je 136.923 žena starosti između 50 i 79 godina i one su praćene u proseku 6 godina. Žene koje su koristile antidepresivne lekove imale su za 45% povećani rizik od nastanka moždanog udara u poređenju sa ženama koje nisu koristile ove lekove.
Smatra se da sama depresija povećava rizik od nastanka moždanog udara, tako da nije sasvim jasno koliki je tačno udeo ovih lekova.
Ispitivano je da li postoji razlika u procentu nastanka moždanog udara u zavisnosti od toga da li osoba koristi triciklične antidepresivne lekove ili lekove iz grupe SSRI (selektivni inhibitori serotonina). Osobe koje koriste lekove iz grupe SSRI sklonije su moždanom udaru koji je nastao usled krvarenja u mozgu.
Istraživači su upozorili na to da osobe koje koriste antidepresivne lekove ne smeju nikako da prekinu uzimanje lekova na svoju ruku! Ukoliko imaju neku dilemu, treba da se jave svom lekaru i da sa njim prodiskutuju o tome koje su prednosti, odnosno neželjeni efekti prilikom uzimanja ovih lekova.![]()
a ja na sliciLepo te opisuje ta slika. Super si nasao izbog. Ti si taj sa slike. Dovatio se zdravlja u poslednje vreme, a nisi dorastao tome.
Otvori jos neki zdravstvenu temu da ti se smeju ljudi koji radili ili rade u zdravstvu, i koji imaju formalne diplome u zdravstvu, ukljucujuci i mene.