DEPRESIJA

Zamisli da si u velikim problemima. Zamisli da su problemi takvi da ih ne možeš sam rešiti. Kome se prvo obraćaš za pomoć?

Zar nije sasvim logično da ćeš razumevanje, podršku i pomoć prvo očekivati od svog najbližeg okruženja?

Što si usamljeniji, tvoj problem ti se čini većim. Bez podrške porodice, partnera, društva, sve se svali na tvoja pleća i vrlo lako možeš upasti u to depresino stanje.

I zašto ne bi usledilo jedno BRAVO nekome ko ističe značaj tih bliskih ljudskih odnosa, zasnovanim na poverenju, pre svega?

evo bas vas se setih pre sat vremena,klinac ne bas mali prica na fon,onako kao svaki danasnji retard,kaze bio sam u depresiji,ali sam sad izasao,ali sutra posle ispita ce me verovatno opet uhvatiti,sta covek da kaze i misli,pa ne ne bih ga poslao kod bruzlija,opalio bi mu par samara da shvati kako ima nesto gore od njegove izmisljene depresije,i ne ja imam prag tolerancije i osecanja,ali i iskustvo koje se ne zasniva na udzbenicima i navlacenju na zavisnicke lekove,sta bi lekar radio da nema pacijenata,pa morao bi da ih izmisli i napravi da bi ostao u poslu

Jedna je stvar kada klinac iskoristi reč depresija, opisujući svoje nezadovoljstvo zbog busa koji mu je pobegao pred nosom ili zbog još jednog dana učenja.
Drugo je kada se taj klinac povuče i pomišlja na samoubistvo. Tu sigurno postoje mnogo dublji razlozi od onih koje ti čuješ u prolazu, na ulici.

Postoje sasvim očigledni simptomi depresije. Dobro je ako je depresivna osoba svesna tih simptoma i ako želi da potraži pomoć. Dobro je i ako ljudi primećuju depresivnu osobu u svojoj blizini, a još bolje je ako joj ponude pomoć ili je upute na stručno lice koje će najbolje rešiti problem.

Ovde ne pričamo o ljudima koji su trenutno neraspoloženi, već o ljudima sa bolešću koja se zove depresija. Nikad bRu Zli nije savetovao ljudima da dođu u njegovu ordinaciju, niti sam ja savetovala bilo kakav lek. Prema tome, nas dvoje nemamo nikakav lični interes u celoj ovoj priči.

Poslednja izmena:
on ima interes sto trazi paznju poput tih izmisljenih depresivaca,ima problem sto drami na svakoj temi i pravi slona od misa,dakle i onaj koji ovde otvori temu i kaze da je depresivan je poput pomenutog klinca zeljnog paznje,bio sam u par navrata u ordinaciji gde lekar radi sablonski posao,raspituje se da li se terapija uzima i sta treba u vezi nje menjati,covek je dosao u nekim 50im godinama kaze onesvestio se na ulici,kad je izasao lekar ja ga pitam da li pije vodu,covek me cudno pogleda kaze da se ne seca kad je zadnji put casu vode popio,takodje mojoj kevi nikad nisu rekli da smanji pusenje i kako se hrani,a pije 10 lekova, za srce,pumpica za astmu itd,znaci blago receno serem im se u diplome i sve im najgore zelim za to sta rade sa ljudima,da ne bude kako primeri nisu u vezi sa depresijom,u vezi su s tim sto se od svake nebuloze pravi pacijent,a taj kome je takodje potrebna pomoc nece dozvoliti da mu neko postavi dijagnozu

Grešiš, georgejune.

Ovo je forum, ovde komentarišemo različite teme, a ne ljude. Zašto diplomirani psiholog ne bi slobodno izneo svoje mišljenje na temu o depresiji? Zašto se i mi, laici, ne bi uključili u tu temu, iznoseći neka svoja mišljenja? Evo, i ti si se uključio, iznoseći svoje mišljenje da se mnogi klinci danas poigravaju tim terminom depresija, i da ne moramo skakati na svako njihovo pominjanje te reči. Tu sam potpuno saglasna sa tobom.
Mi ovde ne znamo da li je neko u stvarnoj depresiji, ili je otvorio temu radi skretanja pažnje na sebe ili, još gore, zezancije radi. Slučaj može biti i izmišljen, ali situacija može biti sasvim realna... tamo negde, van foruma. Takva neka situacija sigurno postoji. A neko možda navrati ovde, pa pročita nešto što bi mu pomoglo.
Često se i meni učini da je neka tema postavljena s nekim ciljem, da član koji je postavio temu nema stvarni problem o kome piše, ali to je nebitno... Ponekad mi neko i skrene pažnju da grešim. Razmislim o tome, i priznam da nisam najpametnija.

Naša lična iskustva sa lekarima i psiholozima ne moraju biti nikakvo pravilo. Ti možeš reći: "Ja sam nezadovoljan lekarima i psiholozima", ali mnogi članovi ovde ima sasvim različito iskustvo. Mnogi su zadovoljni.
Ovde niko ništa ne nameće. Kako bih ja tebe, uopšte, mogla naterati da odeš kod lekara ili psihologa, ako ti to ne želiš... I kako bi ti mene odvratio od odlaska lekaru ili psihologu, ako ja to želim?

Ovde samo razgovaramo... Ako želimo da razgovaramo.

Poslednja izmena:
opet nastavljas svoju pricu,nisam rekao da razmisljaju drugacije ali rade isto sto i ti,napises teatralno da neko gresi a onda po svom umesto da kazes sta je konkretno greska,tako se ne razgovara ni preko neta gde svi misle da su u pravu,ili bar pokusaju sebe ubediti da jesu,sad ce opet onaj vampir da dodje u 3 ujutru da te citira i laprda kako si me izula iz gaca komentarom,pa koji je to nivo,kako se ne stidi neko biti na njegovom nivou

Vampir...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

giphy.gif

na ceo post i primer ,nisi konkretno navela gde gresim,posebno sto je akcenat na konkretnom primeru, ne na mom vidjenju i utisku pogresnih dijagnoza i davanja terapija,znaci majka i svi tzv depresivci i drama kraljice,nisi primetila da je vecina pocela uzivati unoseci se u uloge iz realitya oponasajuci svadje, frke i rasprave,pa prepricavanje hronika,prosto se narod hrani time,saziveli se sa turskom elif,zele iz sebe izvuci neku empatiju,pokazati je na svaki nacin,smesno je vise nego ozbiljno

na ceo post i primer ,nisi konkretno navela gde gresim,posebno sto je akcenat na konkretnom primeru, ne na mom vidjenju i utisku pogresnih dijagnoza i davanja terapija,znaci majka i svi tzv depresivci i drama kraljice,nisi primetila da je vecina pocela uzivati unoseci se u uloge iz realitya oponasajuci svadje, frke i rasprave,pa prepricavanje hronika,prosto se narod hrani time,saziveli se sa turskom elif,zele iz sebe izvuci neku empatiju,pokazati je na svaki nacin,smesno je vise nego ozbiljno

Teško je pratiti tvoje postove, posebno jer na jednu izjavu nadovezuješ drugu, potpuno nevezano.

Ako misliš na ovaj post,
on ima interes sto trazi paznju poput tih izmisljenih depresivaca,ima problem sto drami na svakoj temi i pravi slona od misa,dakle i onaj koji ovde otvori temu i kaze da je depresivan je poput pomenutog klinca zeljnog paznje,bio sam u par navrata u ordinaciji gde lekar radi sablonski posao,raspituje se da li se terapija uzima i sta treba u vezi nje menjati,covek je dosao u nekim 50im godinama kaze onesvestio se na ulici,kad je izasao lekar ja ga pitam da li pije vodu,covek me cudno pogleda kaze da se ne seca kad je zadnji put casu vode popio,takodje mojoj kevi nikad nisu rekli da smanji pusenje i kako se hrani,a pije 10 lekova, za srce,pumpica za astmu itd,znaci blago receno serem im se u diplome i sve im najgore zelim za to sta rade sa ljudima,da ne bude kako primeri nisu u vezi sa depresijom,u vezi su s tim sto se od svake nebuloze pravi pacijent,a taj kome je takodje potrebna pomoc nece dozvoliti da mu neko postavi dijagnozu
,
odgovorila sam ti na ono što bi trebalo da bude prva rečenica, do zapete.

A sve iza toga je tvoj lično iskustvo i nezadovoljstvo uzrokovano faktorima vanforumskim.
Šta sad očekuješ? Po tebi, ne treba ići kod lekara jer ti nisi bio zadovoljan?
Imao si loš dan, naleteo si na nadrndanog doktora... I to je to. Ima lekara ovakvih i onakvih.
Nije do nauke i struke. Do čoveka je.

xexe ja nisam bio zadovoljan,ima neko da kaze da je zadovoljan a da nije reklama?tesko,eto ti isto skreces i pravis coveka blesavim kako je imao los dan,ne sva losa iskustva i sve ljude koje znam da im je bila potrebna pomoc nemaju reci hvale,mogu bezbroj primera navesti,i necu biti nikad optimistican i reci cast izuzecima jer ih ne primecujem,pa mi se onda ne moze zameriti pesimizam koji se zapatio u toj meri

Jedna je stvar kada klinac iskoristi reč depresija, opisujući svoje nezadovoljstvo zbog busa koji mu je pobegao pred nosom ili zbog još jednog dana učenja.
Drugo je kada se taj klinac povuče i pomišlja na samoubistvo. Tu sigurno postoje mnogo dublji razlozi od onih koje ti čuješ u prolazu, na ulici.

Postoje sasvim očigledni simptomi depresije. Dobro je ako je depresivna osoba svesna tih simptoma i ako želi da potraži pomoć. Dobro je i ako ljudi primećuju depresivnu osobu u svojoj blizini, a još bolje je ako joj ponude pomoć ili je upute na stručno lice koje će najbolje rešiti problem.

Ovde ne pričamo o ljudima koji su trenutno neraspoloženi, već o ljudima sa bolešću koja se zove depresija. Nikad bRu Zli nije savetovao ljudima da dođu u njegovu ordinaciju, niti sam ja savetovala bilo kakav lek. Prema tome, nas dvoje nemamo nikakav lični interes u celoj ovoj priči.

Najbolja stvar od svega je i to da je nekad dooobro i izvrsiti prevenciju depresije ako se vidi da nije sve u redu. Susreo se sa mnogo takvih primera. Posle nekog vremena dodju pa kazu - Uh, dobro je dosao onaj razgovor, savet, zaglavio/la bih u depresiji skroz.

Nekada bre samo i paznja patnera i razumevanje, toplina, empatija, dovede do toga da osoba se nekako jeeedva odupre depresiji, makar da umanji stres. A neko bas upadne u nju jer osoba koja je pored nje je ne razume, ne shvata za ozbiljno i bukvalno je psihicki zlostavlja a da i ne zna to da radi.

Zene su pod velikim udarom ovoga. Zene trpe puno psihickog nasilja unutar veze/braka. Dobar % njih ne ume to ni da prepozna da je psihicko nasilje, ali zato uvidja da ima nekih emotivnih problema. Danas slobodno lebdeca anksioznost i negativna osecanja, hronican stres, i sutradan depresija, anorexia nervosa, bulimija, svasta nesto.

Nekim zenama je dovoljno reci samo - Auuu ala si se ugojila debela si, i zapoceo je proces. Iako ce zena reci - Nisam sta lupetas, pa svi tvoji prijatelji me gledaju pohotno pola grada me juri, osobi ostane u mozak urezana ta recenica svog partnera i za godinu dana eto nje u problemu.

Na kraju krajeva, ovo su kompleksne teme izuzetno, i slicno je i sa kvantnom mehanikom (ko kaze da je razume skroz laze vas) - cak i najboljim psihijatrima sa obilje iskustava se ubije neki pacijent.
Kao sto hirurgu umre nekada neki pacijent na operacionom stolu.

Zato nikada ne treba pomisliti - "Ma ovaj neki klinac se zeza, sada cu mu napisati pa sto se ne ubijes sta cekas nisi hrabar?" Bolje da na to gledamo ozbiljno pa i da smo pogresili, manja je steta.

Iscekujemo Aleksin zakon. Znate za skucaj Alekse koji se ubio. Po nekima, kakao je George nema teorije da bi se on ubio ili neko slican. Zar za to da se ubije? A eto, to se desava. Ne mora mlad covek cak ni biti u ne znam kakvoj depresiji.

Svasta se desava i zato pamet u glavu.

Posebno ti Georgije koji maloletnicama na forumu pises - "je l si imala neki sex skoro". Ovakvi razgovori sa maloletnim licima su pedofilne aktivnosti.

A eto i ovde, sta ce ti pasti napamet - lecenje depresije spermatozoidima. :roll:

Preopterecen si sexom covece, kao i svaki klinac koji ga nikad ili retko ima. Nadji si neku devojku, zenu nesto, samo da je punoletno molim te. I zadovolji konacno nagon, i onda ces i internet shvatiti ozbiljnije i mozda nesto ljudski nekada napisati, a ne da nabijas dnevno 38 poruka i da ti je u glavi samo ona stvar, koja nam obicno i fali.

:lol:

Antidepresivi nose ozbiljan rizik

Velika klinička studija sprovedena u SAD-u otkrila je da uzimanje antidepresivnih lekova povećava rizik od nastanka šloga (moždanog udara).
Ispitivano je 136.923 žena starosti između 50 i 79 godina i one su praćene u proseku 6 godina. Žene koje su koristile antidepresivne lekove imale su za 45% povećani rizik od nastanka moždanog udara u poređenju sa ženama koje nisu koristile ove lekove.
Smatra se da sama depresija povećava rizik od nastanka moždanog udara, tako da nije sasvim jasno koliki je tačno udeo ovih lekova.
Ispitivano je da li postoji razlika u procentu nastanka moždanog udara u zavisnosti od toga da li osoba koristi triciklične antidepresivne lekove ili lekove iz grupe SSRI (selektivni inhibitori serotonina). Osobe koje koriste lekove iz grupe SSRI sklonije su moždanom udaru koji je nastao usled krvarenja u mozgu.

Istraživači su upozorili na to da osobe koje koriste antidepresivne lekove ne smeju nikako da prekinu uzimanje lekova na svoju ruku! Ukoliko imaju neku dilemu, treba da se jave svom lekaru i da sa njim prodiskutuju o tome koje su prednosti, odnosno neželjeni efekti prilikom uzimanja ovih lekova.
90277

Antidepresivi nose ozbiljan rizik

Velika klinička studija sprovedena u SAD-u otkrila je da uzimanje antidepresivnih lekova povećava rizik od nastanka šloga (moždanog udara).
Ispitivano je 136.923 žena starosti između 50 i 79 godina i one su praćene u proseku 6 godina. Žene koje su koristile antidepresivne lekove imale su za 45% povećani rizik od nastanka moždanog udara u poređenju sa ženama koje nisu koristile ove lekove.
Smatra se da sama depresija povećava rizik od nastanka moždanog udara, tako da nije sasvim jasno koliki je tačno udeo ovih lekova.
Ispitivano je da li postoji razlika u procentu nastanka moždanog udara u zavisnosti od toga da li osoba koristi triciklične antidepresivne lekove ili lekove iz grupe SSRI (selektivni inhibitori serotonina). Osobe koje koriste lekove iz grupe SSRI sklonije su moždanom udaru koji je nastao usled krvarenja u mozgu.

Istraživači su upozorili na to da osobe koje koriste antidepresivne lekove ne smeju nikako da prekinu uzimanje lekova na svoju ruku! Ukoliko imaju neku dilemu, treba da se jave svom lekaru i da sa njim prodiskutuju o tome koje su prednosti, odnosno neželjeni efekti prilikom uzimanja ovih lekova.
90277

I sta ti tu nije jasno glupsone? Opet sharujes lose prenesene vesti krstarice?

Da li si ti noramlan i verujes u nebulozu da LEK neki LEK dovodi do mozdanog udara u 45% slucajeva? To bi znacilo neuki glupsone da bi SVAKI DRUGI COVEK DOBIO MOZDANI UDAR, pola planete bi umrlo. Bar pola planete koja se leci od depresije.

A i lepo ti pise u tekstu kljucna recenica :

Vidi se da nemas pojma o faramciji kao nauci a piskarao bi nesto, terao neki retardiran inat. Ovamo se.re za antidepresive ovako kao bolid pise da sperma leci depresiju.

A ne umes da navedes koji sve hemijski elementi u prirodi postoje, a kamoli da ista znas o biohemiji, pa tek lekovima, funkcionisanju ljudskog tela i sl. ne znas ni ti misici kako se zovu i koji su sve po nogama kojom okreces biciklu.

Ne postoji idealan lek. Ne postoji lek bez mogucnosti posledica. Ali nacelo MEDICINE JE PRIMUM NON NOCERE. Nauci to . I toga se pridrzavaju i lekari i farmaceuti.

A depresija se mora tretirati, antidepresivima, posebno jaki oblici iste, jer u suprotnom DOLAZI DO SMRTI. DO SUICIDA.

Nemas pojma o cemu pises, i nisi nikada video i poznavao coveka koji se ubio jer se nije na vreme lecio antidepresivima, niti si vidjao po klinikama osobe koje su imale i po nekoliko pokusaja suicida, a posle terapije antidepresivima napravile boljitak.... One su imale rizik za mnogo toga biohemijski unutar svoga tela, ali nisu mrtve, ZIVE SU. Danas su zive i zdrave.

A ja sam sve to vidjao.

Citati tvoje postove rizik je da se dobije kancer mozga 97%.,

Lepo te opisuje ta slika. Super si nasao izbog. Ti si taj sa slike. Dovatio se zdravlja u poslednje vreme, a nisi dorastao tome.

Otvori jos neki zdravstvenu temu da ti se smeju ljudi koji radili ili rade u zdravstvu, i koji imaju formalne diplome u zdravstvu, ukljucujuci i mene.

Back