Демони

98222.jpg

pali andjeo demon

Имаш за сваки аспект психичког функционисања човека. Паре, завист, љубомора, инат и шта све не. Све оно што човек може да осети у својој психи а што је негативно.

Svi pali Andjeli su demoni predpostavljam pa i sam Lucifer.
Predstavljaju naša iskušenja to jest gdje smo najtanji.

Ono što ih čini opasnim nije samo gdje smo tanki nego i u kakvoj situaciji.

Recimo “Dudley and Stephens” slučaj gdje su četvorica mornara ostala u malom gumenom čamcu i danima plutali morem dok glad nije probudila primarne instinkte da bi odlučili da eliminišu jednog i pojedu.
Džaba bilo moralnih normi, načela, vjerovanja kad mozak sve blokira i traži protein pa ti mudruj. Ko od nas smije garantovati kako bi postupio u takvoj situaciji?

Bojim se da bi bilo puno palih Andjela u takvoj muci ali ne znam šta Biblija kaže za takve situacije. 😅

Svi pali Andjeli su demoni predpostavljam pa i sam Lucifer.
Predstavljaju naša iskušenja to jest gdje smo najtanji.

Ono što ih čini opasnim nije samo gdje smo tanki nego i u kakvoj situaciji.

Recimo “Dudley and Stephens” slučaj gdje su četvorica mornara ostala u malom gumenom čamcu i danima plutali morem dok glad nije probudila primarne instinkte da bi odlučili da eliminišu jednog i pojedu.
Džaba bilo moralnih normi, načela, vjerovanja kad mozak sve blokira i traži protein pa ti mudruj. Ko od nas smije garantovati kako bi postupio u takvoj situaciji?

Bojim se da bi bilo puno palih Andjela u takvoj muci ali ne znam šta Biblija kaže za takve situacije. 😅
tako je.
ili recimo situacija gde majka treba da odabere da spasi svoje dete ili desetoro tudje dece.. ili 100 tudje dece ili...
znaci demon je 'ljubav'. volimo sebe i cesto jos vise sebe kroz svoju decu. takav nam je 'program'.
znaci demon je nas temeljni 'program'
posto program obicno neko kreira proizilazi da je demon kreator ili nesto sto je njega kreiralo, pa tako do izvora demonizma i determinizma.
ili to ili ne valja dosadasnja (njutnovsko- deterministicka-demonska logika).
eto i to sam vam resila
p.s. postoje oni sto sebe dozivljavaju kao boga sve, deo svega i sve u delu. fraktalna logika. znaci 'vole' sve. i kad mrze-vole
e koju su to tek demoni

tako je.
ili recimo situacija gde majka treba da odabere da spasi svoje dete ili desetoro tudje dece.. ili 100 tudje dece ili...
znaci demon je 'ljubav'. volimo sebe i cesto jos vise sebe kroz svoju decu. takav nam je 'program'.
znaci demon je nas temeljni 'program'
posto program obicno neko kreira proizilazi da je demon kreator ili nesto sto je njega kreiralo, pa tako do izvora demonizma i determinizma.
ili to ili ne valja dosadasnja (njutnovsko- deterministicka-demonska logika).
eto i to sam vam resila
p.s. postoje oni sto sebe dozivljavaju kao boga sve, deo svega i sve u delu. fraktalna logika. znaci 'vole' sve. i kad mrze-vole
e koju su to tek demoni

Filozofija se zapravo dotiče demona u najsitniji detalj i mogući scenario.
Znaš onu priču kad juriš vozićem, otkazuju kočnice i imaš samo opciju da udariš 5 ljudi ili da skreneš desno i pregaziš samo jednog.
Biraš da gaziš jednog i da bude manje štete.

Drugi scenario je kad neko drugi juri u voziću i može samo pravo na 5 ljudi a ti si posmatrač sa mosta. Pored tebe debeljuco kojeg možeš da gurneš sa mosta dole da padne na šine, zaustavi voz i spasiš onih 5 ljudi ponovo.
U ovoj se situaciji već kolebamo da li da žrtvujemo jednog da bi spasili 5 drugih.
Za nijansu različita situacija a puno veća dilema u onom posmatraču s mosta koji treba donjeti odluku. Zašto?
Tu je već komplikovaniji demon iskušenja 😅

Uglavnom su to personifikacije nekih iskusenja, impulsa, poriva i zivotinjskih nagona. Asmodej je demon pozude, Mamon pohlepe i sl. Lakse ti je da se boris sa necim kad ga zaoblicis u antropomorfni kalup nego kad ostane nedefinisana apstraktna sila.

Back