Demokratski prijatelj Solana: Otecemo Kosovo Srbiji na silu

JerryRopero:
nesho to sto si rekao nije istina. ko god da je bio na vlasti u Srbiji od njega bi se isto trazilo 99te . A to je pristanak na otcepljenje Kosmeta i okupacija cele Srbije od strane NATO pakta.
Da je bitno ko je na vlasti u Srbiji, i da je problem bio samo Milosevic, vama bi zapad vratio Kosmet. A on ne da ga ne vraca vec ga nasilno otima.
Vidiš kako sklapaš kontradiktorne rečenice kad braniš neodbranjivo. Ako kažeš da bi vratili Kosovo, onda se podrazumeva da su ga prethodno uzeli. Kako sad može opet da se otme ono što je već nasilno oteto? Zamisli kad bi recimo Tadić ili Koštunica prihvatili da naši vojnici napuste deo teritorije, što je uzgred, suprotno i ustavu i referendumu koji je 1998. sproveden. Pa rastrgli bi ih! Ali, pošto su isto uradili ''provereni patriote'', onda nema veze. Takvu političku dvoličnost nigde nisam video.
E sad, pošto je potpisano to u Kumanovu, i pošto je na osnovu toga obećano Albancima da će u dogledno vreme biti nezavisni, sad teško ide nazad.
Voleo bih da mi kažeš gde je to tražena ''okupacija cele Srbije''. Isto tako mi odgovori na pitanje koje sam ti već negde čini mi se postavio, kako to da su sankcije ukinute odmah posle 5. oktobra, zašto nas sad ne bombarduju, kad to baš tako specijalno vole. Navedi mi jednu normalnu zemlju koja je bombardovana od strane Amerike u zadnjih 50 godina. Mislim, naravno da nisu ni oni cveće, bahati su, neodgovorni, a sa trenutnom administracijom i praznoglavi, ama nema jačih, i kad to sve lepo znamo, onda gledamo da nas zaobiđu. Naravno, ako malo pameti ima.
I šta sad imamo? Čak i kad bi bila prihvaćena ''suštinska autonomija'', to nikako ne znači da bi ti i ja mogli da se lepo šetamo Prištinom sve pričajući na srpskom, pa odemo u kafanu, na istom jeziku naručimo piće i posle ga dinarima platimo...
Ni u jednom većem gradu sem Kosovske Mitrovice ne da nema naše vlasti, vojske, policije, carina, novca, ma nema ni srpske pošte! Ništa! Niti bi bilo, čak i da se naši predlozi usvoje (a neće). I o čemu pričamo onda? Razumem ja da je radikalima i socijalistima veoma važno da se cela stvar što više razvlači, jer čime ćete nas zamajavati kad to pitanje ne bude aktuelno? Kako umete s ekonomijom, videlo se...

s.dragan67:
Slobodan Milošević nije valjao Srpskom narodu i on mu je trebao suditi ali velik deo događaja koji su nas zadesili nema nikakve veze sa njim pa pogledajte zapad ga je nazivao od "balkanskog kasapina" do "faktora mira na balkanu" ovakva politika zapada je davno zacrtana za ovaj naš životni prostor svi ovi uslovi koje danas zapad traži da Srbija ispuni traženi su i od Slobe diktatora a isto se danas traže i od demokratske vlade? Koja je razlika između Rambujea i plana ovog nakaznog Finca ? U oba slučaja nam otimaju 15% teritorije.
Razlika je u tome što da smo prihvatili Rambuje ne bi bili bombardovani, a osim toga njime je bilo predviđen ostanak 4000 naših vojnika i policajaca, a samim tim bi i srpskog naroda tamo ostalo mnogo više, jer bi u njih nesumnjivo imali više poverenja nego u međunarodne snage.

s.dragan67:
To mi lici na ovo da je sveti Sava prihvatio katolicanstvo drugacije bi bilo a mozda smo trebali da predjemo u islam pod Turskom okupaciom pa da smo usli u savez sa Hitlerom nebi bilo Jasenovca pa da smo ono pa ovo .... i da smo prihvatili Rambuje naseg naroda tamo nebi bilo nista vise nego danas
Bilo bi, lepo sam ti objasnio i zašto, većina koja je otišla to je učinila s vojskom.

Rambuje kažeš predviđao je ostanak 4000 vojnika i policajaca Kumanovski je predviđao 1000 šta misliš da bi NATO ispoštovao sporazum iz Rambujea koji predviđa 4000 a nisu hteli ovaj koji je predvideo 1000 , iseljavanje sa Kosova pod pritiskom šiptarski separatista draje još od 45-te a tada je bilo mnogo više vojske i policije nego što su predviđali i Rambuje i Kumanovski sporazum

kami83:
Te "evropske vrednosti" su iznedrile celu srpsku kulturu i nema srpskog nacionalnog identiteta bez njih,,, nikad ga nije i bilo bez njih...

Kada se neko tako olako dohvati neke fraze, onda rezultati mogu biti i smešni.
Koje evropske vrednosti?
Evropljani su u ranom srednjem veku bili među najzaostalijim stanovnicima planete zemlje i poznatog sveta.
Kineska, arapska, indijska, japanska... kultura tog doba, naučna i tehnička dostignuća kao i sve ostalo bilo je neuporedivo naprednije nego u Evropi.
Tek otkrivanjem pomorskih puteva ka Indiji, pa potom i Amerike u Evropi počinje da cveta kultura i napredak (renesansa, barok...).
Ali, ne zaboravi da je sve što se smatra evropskim vrednostima nastalo uglavnom zahvaljujući ekspanzionističkoj politici tadašnjih velikih sila Engleske, Francuske, Belgije, Holandije, Španije, Portugala... tj. zahvaljujući iskorištavanju prirodnih resursa novoosvojenih kolonija i eksploatacijom svega uključujući i ljude tj. robove.
Takva politika evropskih naroda trajala je sve do 60-ih godina prošlog veka tj. do pokreta oslobođenja od kolonijalnih porobljivača.
Pa te stoga pitam: Koje evropske vrednosti?
Je l' to misliš na lopove i najgoru bagru koja je najpre naselila Australiju i Novi Zeland (ako ne znaš, onda da ti kažem da su prvi doseljenici u te zemlje bili robijaši).
Je l' misliš na avanturiste i probisvete koji su prvi krenuli ka SAD gde su najpre pobili i desetkovali domoroce tj. indijance, a potom im oteli zemlju.
Je l' misliš na evropske konkvistadore koji su opljačkali srednju i južnu Ameriku?
Na koga misliš i na koju evropsku civilizaciju?
Je l' na Austrougarsku monarhiju koja je započela prvi svetski rat?
Ili na Hitlerovu Nemačku i Musolinijevu Italiju koja je započela drugi svetski rat?
Ili na Sovjetski Savez i Staljina?
Dakle, šta je to evropska civilizacija?

s.dragan67:
Rambuje kažeš predviđao je ostanak 4000 vojnika i policajaca Kumanovski je predviđao 1000 šta misliš da bi NATO ispoštovao sporazum iz Rambujea koji predviđa 4000 a nisu hteli ovaj koji je predvideo 1000 , iseljavanje sa Kosova pod pritiskom šiptarski separatista draje još od 45-te a tada je bilo mnogo više vojske i policije nego što su predviđali i Rambuje i Kumanovski sporazum
Ti ili se praviš ili...
Rambuje je predviđao ostanak 4000 naših vojnika, a Kumanovo da svi odu, pa da se kasnije neki vrate, pri čemu nije preciziran broj, samo je rečeno da se radi o stotinama, nikako o hiljadama. Inače slažem se da iseljavanje traje mnogo duže i šta sad? Da li bi ti nekog silom vratio ili šta?

Koje evropske vrednosti?
Na koga misliš i na koju evropsku civilizaciju?
Dakle, šta je to evropska civilizacija?
То је оно кад ниси америчко дупе, косооки Азијат или афрички бамбала,
него Oјропљанин са ренесансном скулптуром и Franck Muller сатовима.

Ако ти је звучи чудно да је највеће америчко културно достигнуће Хомер Симпсон,
и да је у Сингапуру казна за визни прекршај "три ударца шибом,"
онда си Европљанин.

Back