Demokratski parlamentarizam – demokratija ili totalitarizam?

naravno da nije samo kod nas, pretpostavljam da je redak sluchaj chak i u, kako kazhu, razvijenoj evropi da su ljudi svesni kome daju glasove i ko stoji iza njihovog predstavnika. ko zheli da mi tvrdi da velika britanija nije oligarhija, ja cju mu se samo slatko nasmejati. ja samo pretpostavljam, slutim, ne znam kako je tachno, al verujem da u nekim, recimo skandinavskim zemljama, ljudi generalno imaju vrlo visoku kulturu [ne mislim pri tom na bacanje otpadaka u kante, vecj na kulturu u svom osnovnom znachenju], i gde je teshko zayebati ljude praznim prichama, i gde morash biti predstavnik naroda [nema ti druge], jer im se necjesh nametnuti kao volusina koja zheli da predvodi njih, zabludele ovchice, shto redovno i dan danas prolazi kod nas.

dakle, ne mora 60% naroda imati iza sebe prochitano sve od klasichnih pisaca i filozofa, al mora imati visok stepen kulture, rada, mora se znati shta se hocje, a to se gradi stolecjima.

Naravno, edukacija je na prvom mestu. Ja se upravo za to zalazem.
Ali, reci mi iskreno, kakve veze sada ima monarhija sa svim tim. Necu pricati sada o svom politickom opredeljenju, ali mislis li stvarno da monarhija moze poprvati "ne-moral"

Jos jedna vazna stvar, takodje smatram da ne treba postovati tradiciju, jer upravo zbog iste i nismo bas najbolji. Trebamo raditi ono sto je ispravno, a ne ono sto su nasi djedovi radili pre 300 godina.

Pozdrav!

Monarhija može popraviti nemoral. Definitivno. Poslaću ti jedan link sutra, obećavam. Pokušaću do večeras, samo da potražim gde mi je to... Biće to sadržajnije od svake moje "žvake" ovde.
A tradicija se mora poštovati i čuvati da ne bismo izgubili identitet. Tradiciju ne treba izjednačavati sa nacionalizmom i samoljubljem i uberman-sizmom... od tradicije pametan svet ZARAĐUJE. Misliš li da su gradićima u Toskani potrebne one alke po kapidžicima (o koje su se nekada vezivali konji kad domaćin dođe kući), tek sitnica... tradicija je mnogo više... običaji, ahitektura, kultura, subkultura... tradicija čini da nas ne mogu lako iščupati iz zemlje, to ti je koren u pravom smislu te reči. Nikako ne mora svako ići u crkvu i znati "Vjeruju" napamet, ali TREBA da čuje o tome... a posle sam neka odlučuje. Tradicija edukuje i vaspitava. I obavezuje. Ali to je druga tema.

Original postavio DJM Pogledaj poruku
Naravno, edukacija je na prvom mestu. Ja se upravo za to zalazem.
Ali, reci mi iskreno, kakve veze sada ima monarhija sa svim tim. Necu pricati sada o svom politickom opredeljenju, ali mislis li stvarno da monarhija moze poprvati "ne-moral"

Evo, kao što sam i obećala.
Otidi na:
http://www.pesic.com/Public/BobanPesic_SRBIJA_Buducnost_A4.pdf
Objašnjeno argumentovano, neagresivno, nenapadački, inteligentno!
Kada bi se ta knjižica podelila narodu...da shvate zašto je ekonomsko-politička hronologija (...znaš ono, feudalizam, rani kapitalizam, razvijeni... pa tako i apsolutna monarhija, parlamentarna monarhija, republika... zašto je određeni redosled nužan da bi se jedno društvo razvijalo progresivno, a ne stagniralo ili regresiralo. A mi smo hteli pravo u komunizam, odnosno prihvatili smo demagoška nagovaranja vlastoljubaca... - i evo gde smo!

:D

a postoji neshto bolje?! :D
bash ti toliko nedostaje Sloba?

Ne znam o kom Slobi misliš, ali verovatno da je čovek nešto vredeo čim ti je u glavi i čim ga spominješ. Nego, kakav ti je to jezik: neshto, bash (misliš li ovde na kompozirora J.S.Baha)? Kome se ti zapravo ovakvim pravopisom obraćaš: Bušmanima (pardon, Bushmanima) - ili samo titrash j... ovima koji hoche i gache da ti skinu, pa da od njih naprave novu srpsku zastavu?
Međutim, ako mislish na onoga Slobu na koga ja mislim da mislish, dok je on pushtao da svakojaki polupismeni ''fichfirichi'' baljezgaju o demokratiji i parlamentarizmu - iza njegovih (ali i nashih leđa) formirao se pod rukovodstvom CIA-e tako chvrsto zabetoniran jednopartijski sistem kakav danas imamo, da chemo ga teshko oboriti u sledechih sto godina!
Nego, shalu na stranu, poshalji mi adresu da bih ti kupio normalnu tastaturu -pa da se dopisujemo ko ljudi, a ne ko shishmishi!
Dovidžzxennja!

Ne znam o kom Slobi misliš, ali verovatno da je čovek nešto vredeo čim ti je u glavi i čim ga spominješ. Nego, kakav ti je to jezik: neshto, bash (misliš li ovde na kompozirora J.S.Baha)? Kome se ti zapravo ovakvim pravopisom obraćaš: Bušmanima (pardon, Bushmanima) - ili samo titrash j... ovima koji hoche i gache da ti skinu, pa da od njih naprave novu srpsku zastavu?
Međutim, ako mislish na onoga Slobu na koga ja mislim da mislish, dok je on pushtao da svakojaki polupismeni ''fichfirichi'' baljezgaju o demokratiji i parlamentarizmu - iza njegovih (ali i nashih leđa) formirao se pod rukovodstvom CIA-e tako chvrsto zabetoniran jednopartijski sistem kakav danas imamo, da chemo ga teshko oboriti u sledechih sto godina!
Nego, shalu na stranu, poshalji mi adresu da bih ti kupio normalnu tastaturu -pa da se dopisujemo ko ljudi, a ne ko shishmishi!
Dovidžzxennja!

:D e degenu degenerichni...
vidim, super ti u tom tvom diznilendu 8-)

p.s. nije do tastature
otisho procesor, plocha, ram, rom, dvd...
a i monitor zeza...
a ti ne bi da ispadnesh svinja demagoshka
pa da ne uplatish 50 000 za sanaciju, zar ne?

:D e degenu degenerichni...
vidim, super ti u tom tvom diznilendu 8-)

p.s. nije do tastature
otisho procesor, plocha, ram, rom, dvd...
a i monitor zeza...
a ti ne bi da ispadnesh svinja demagoshka
pa da ne uplatish 50 000 za sanaciju, zar ne?

Eto kakvi ste vi ''crowovi'' iz Rethome i Bele Palanke... Ja sam sasvim uljudno postavio ozbiljnu temu, a ti psujesh! Pa, kako chovek onda da pricha s tobom? Veoma sam potreshen... !
Nego, što se tiče ovog drugog, mnogo ti hvala, ali si precenio moje materijalne mogućnosti. Ja sam ponudio da se otvorim samo za tvoju tastaturu,a ne i za celu tvoju rodnu kuću podno visokog brega, skupa sa placem, dudinjama i oborom za svinje!
Međutim, dužan sam ti na kraju, možda, i jedno izvinjenje: izgleda da zapravo i nije reč o tastaturi. Ti jednostavno ''pišeš po Vuku'', odnosno, pišeš onako kako i govoriš. Ti, dragi moj, SHUSHKASH KAD GOVORISH!
E, žao mi je, ali mislim da ti je sada za logopeda kasno. Ali, nemoj da se toliko sekiraš: sve je u redu dok prilikom govora ne pljujesh onoga koji pokushava da dokuchi o chemu bulaznish... !

Lakhu nochttt.

Back