Demokratski novgovor

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277
135479722_10159749478854411_7488453961026213036_o.jpg

Americke demokrate predlazu da rijeci poput 'on', 'ona', 'majka ili otac' i 'sin ili cerka' budu uklonjene u zastupnickom domu, koristili bi se rijeci tipa: oni, roditelj, dijete, potomak istih roditelja (sibiling) , onda bi chairman bio chair, a seaman seafarer itd. ....

Kud plovi ovaj brod, zna li neko ? :D

Zamajavaju ljude praznim, estetskim promjenama....svi smo, kao, isti...osim kada su u pitanju rasa i spol u visini plata za isto radno mjesto...da ne sirim temu dalje.
Mislis da novgovor nije dovoljno mocan da promjeni stvarnost ako zazivi u svim sluzbenim dijelatnostima ?

... ili jos dublje ako se ukorijeni, kako bi se recimo citale vjerske knjige sa ovim novgovorom, pisale pjesme, cak i slike stvarale? :D

Naravno da je dovoljno mocan...treba samo malo prolistati dnevnik Viktora Klemperera od 1933-1945. da uvidi kako jezik mijenja svijest i ponasanje ljudi.
I opet smo se vratili unatrag, nista nismo naucili, ili smo dovoljno lijeni da pustamo da nam se stvari dogadjaju, a ne da njima upravljamo!

Americke demokrate predlazu da rijeci poput 'on', 'ona', 'majka ili otac' i 'sin ili cerka' budu uklonjene u zastupnickom domu, koristili bi se rijeci tipa: oni, roditelj, dijete, potomak istih roditelja (sibiling) , onda bi chairman bio chair, a seaman seafarer itd. ....

Izgleda da se zalažu za više ljudskih prava.

Pitam se da li će to odobriti Iran, Zimbabve i drugi šampioni istih

Nisu to estetske promene nego udar na porodicu i tradicionalne vrednosti.
Treba da malo citas procese u kaliforniji da mozes da ostanes bez biznisa i ugleda ako slucajno uvredis gejake.

Mozda nisam bila dovoljno precizna u iznosenju stava...naravno da je to i udar na "stare" pojmove...ako neko uz njih veze i vrijednosti, tim gore.
Namjera mi je bila utvrditi da se ovim izmjenama ne poboljsava pravni, ekonomski, radni, zdravstveni i sveukupni polozaj gradjanina.
I to u drzavi u kojoj vecina jedinki, bile gender neutral ili ne, nemaju zdravstveno osiguranje.

Mozda nisam bila dovoljno precizna u iznosenju stava...naravno da je to i udar na "stare" pojmove...ako neko uz njih veze i vrijednosti, tim gore.
Namjera mi je bila utvrditi da se ovim izmjenama ne poboljsava pravni, ekonomski, radni, zdravstveni i sveukupni polozaj gradjanina.
I to u drzavi u kojoj vecina jedinki, bile gender neutral ili ne, nemaju zdravstveno osiguranje.
Ok, pojam zdravstvenog osiguranja je lako resiti ako toalet papir ne kosta u bolnici 10 dolara nego 10 dinara.
I kad bi se ukinuo lobi onda bi leecenje bilo znatno jeftinije, ali to je pogled odavde .
Nije iskljuceno na kraju da jedna od drzava uvede tzv medicinski turizam niskih cena i onda bi niskim cenama a velikim brojem usluga ta savezna drzava izuzetno prosperirala. Treba neko toga samo da se seti .

Ja bi rekao da uskracuju nekom pravo da se izjasnjava kao majka ili otac, sin ili cerka .... supruga ili suprug, kako to cini zalaganje za ljudska prava ? Na stranu stare civilizacije i njihove tekovine, tema su ove moderne, razvijene i pametne :D

Ok, pojam zdravstvenog osiguranja je lako resiti ako toalet papir ne kosta u bolnici 10 dolara nego 10 dinara.
I kad bi se ukinuo lobi onda bi leecenje bilo znatno jeftinije, ali to je pogled odavde .
Nije iskljuceno na kraju da jedna od drzava uvede tzv medicinski turizam niskih cena i onda bi niskim cenama a velikim brojem usluga ta savezna drzava izuzetno prosperirala. Treba neko toga samo da se seti .
Da zavrsim nase dopisivanje jednim, slobodno prevedenim, citatom vec pomenutog autora: "(...) ne smatraju oportunim da se uzbudjuju zbog detalja kao sto su smanjivanje gradjanskih prava, (...), falsificiranje naucnih istina i sistematsko unistavanje svake zrelosti.I svi se boje za svoju koricu hljeba, svoj zivot i svi su kukavice".

Временом ће се укинути гинеколози, јер кваре идилу једнакости.
На одећи ће дугмићи за све бити на једној страни, али на којој, левој (сада код женске одеће) или десној (како је на мушкој одећи).
Шлиц на панталонама: забранити, или да га имају све панталоне.
Брусхалтери? Да их носе и мушкарци?
Штикле - укидају се.
Каваљерство је непристојно понашање.
Изазовно облачење је забрањено.
.
.
.
И на крају постајемо нео-џамахирија.

Патологија!

Једнакост полова решавамо укидањем полова.

Једнакост људи решавамо укидањем људи.

Најдеструктивнија идеологија у историји човечанства.

Патологија!

Једнакост полова решавамо укидањем полова.

Једнакост људи решавамо укидањем људи.

Најдеструктивнија идеологија у историји човечанства.
To možda vi rusi.

Mi normalni samo promovišemo demokratiju i ljudska prava, otvoreno društvo

To možda vi rusi.

Mi normalni samo promovišemo demokratiju i ljudska prava, otvoreno društvo
Слушај Колумбијко, ја сам Србин и интересује ме само слобода, боли ме уво за лажне демократе и сличне злотворе. Једнако ме боли уво и за Русе и за Американце.

Kako ce to izgledati kod nas?
Sva deca se zovu "sine"? :think:

Ja imam dobar predlog.

Ako ce vec biti taj pomenuti RESET posle koga nece biti privatne svojine i svi cemo imati iste plate, a sto je zapravo = KOMUNIZAM, onda NARAVNO ne treba da postoje vise ni PRIVATNE KOMPANIJE, a i BANKE postaju drzavne ako uopste budu potrebne buduci da sve sto je potrebno bice kuponi/bonovi. Zapravo nece uopste biti potrebe za novcem kao takvim.

Znaci bicemo SVI isti, ali SVI, nema vise medjunarodnih korporacija, nema privatnih firmi, pa TEK ONDA nema ni privatne svojine i svi imamo istu platu. Ali cemo isto tako svi morati da radimo isti da bi zaradili tu koru hleba.

E sad, ja mogu vrlo brzo da naucim da vozim autobus, verujem da mogu vrlo brzo da se obucim i da kopam, sadim, berem voce i povrce, ali kako cemo jednog vozaca, pa i mene inzenjera, da naucimo da operise srce to vec ne znam. Ili kako cemo jednog seljaka ili masinbravara da naucimo da programira ili da projektuje integrisana kola (takozvane cipove), ili da razvija moderne sisteme telekomunikacija, ili da pravi satelite, ili...

То што они раде сами себи мене ић не занима. Само, треба их атомском бомбом гађати ако крену да то намећу као светски стандард.

Back