Demokratska stranka pobedila u Leposaviću

Ja nikad ne bih nikoga tako nazvao,jer to je naziv za sasvim drugi narod...cudan smo mi narod...mozda time hoce da kazu da je on sa prostora Kosova,a kad kazemo Kosovo,ne mozemo a da ne kazemo da nas asocira i na Siptare tj Albance...a mozda ima i zle namere,sve zavisi od konteksta i situacije...

:super:
Tako misli Covek, a s reci na dela nije tesko preci:)

Ja nista ne bih vise rekla, osim da dodam dva poslednja stiha pesme pesnika kojeg sam ovde citirala:

"Za nas Kosovce ne brinite
sve su nam smrti po meri..
.."

Isuvise je bolno da bismo imali ikakve zle namere, a tebi hvala na prijatnom razgovoru:)

:super:
Tako misli Covek, a s reci na dela nije tesko preci:)

Ja nista ne bih vise rekla, osim da dodam dva poslednja stiha pesme pesnika kojeg sam ovde citirala:

"Za nas Kosovce ne brinite
sve su nam smrti po meri..
.."

Isuvise je bolno da bismo imali ikakve zle namere, a tebi hvala na prijatnom razgovoru:)

Isuvise ja zalosna njihova sudbina,i to kako se neko igrao ljudima i ljudskim sudbinama...kao da su igracke...
Mada,ako cemo da budemo iskreni,nije mali broj Srba sa Kosova koji snose odgovornost sto se dole zbivalo...cak je i ne mali broja njih profitirao dok su neki izgubili sve...
Hvala i tebi na prijatnom razgovoru...:hvala:

E sad moram nesto da kazem...mozda nije bas popularno i prijatno,ali jei stinito..odnosi se na Srbe sa Kosova...naime,ima dosta njih koji su poreklom sa Kosova i ovde zive odavno u mom kraju,doselili se 60tih godina...i sve njih ovde,a cuo sam i u velikom delu Srbije zovu `Siptari`...verovatno je to nesto od mila,nikako nije zlonamerno, a mozda i jeste...a i nisam primetio da se oni ljute zbog tog `nadimka`...sta mislite vi o tome?
Moguće da je to zbog toga što neki od njih malo u govoru imaju i neki akcenat koji donekle podseća na albanski jezik.

Back