Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.530
Iskreno saučešće. Ode baš brzo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
žao mi je Margo, iako je ovako najbolje za baku.Preminula je...
Kratka ali teška bolest, leukemija, koja je izazvala i upalu pluća, je okončala njene muke.
Život je završila u Novosadskoj bolnici.
ja sam ponudila dr. i uzela je za neke koji ne mogu sebi priuštiti, skupi su.Da li postoji neka fb ili druga grupa gde se mogu poklanjati lekovi koji su preostali ?
Моје саучешће.Nisam baš sigurna šta mi se dešava. Neka ravna linija, al baš ravna...kao da evidentiram neke obične poslove .
Sad, da li je to odbrambeni mehanizam ili sam stvarno oguglala, nemam pojma.
Sutra sahrana, većinu stvari sam ja ugovorila, organizovala. Mm u pogrebnom nikako da objasni i pita šta treba. Uhvatila sam ga za ruku i preuzela razgovor.
Čak sam se i malo cenkala, ali grobljanska mafija je jedno zlo, koje, na primer, prevoz za 100 km naplaćuje preko 40000.
I imaju nešto što se zove ceremonija sahranjivanja a košta 20000. To podrazumeva da četiri lepo obučena čoveka sa belim rukavicama odguraju sanduk na kolicima od kapele do groba i spuste u zemlju (ništa više).
I to je obavezna stavka.
Moja je imala lakunarni slog na samom kraju 2021. Nisu je primili u bolnicu zbog masovnog talasa kovida i lecili je antibioticima dok je lezala kuci kao biljka par nedelja. Tek posle mesec dana joj je uradjen ddimer koji je pokazao vrednosti od preko 15000 pa joj je bilo nesto bolje kad je dobila terapiju za to. CT glave joj je uradjen tek na prolece i tu se videla posledica sloga. Delimicno se oporavila ali joj je motorika ostala narusena, tesko kretanje sitnim koracima, gubitak ravnoteze, vrtoglavica. Mentalni problemi, kratkorocno pamcenje i usporenost i ostali simptomi vaskularne demencije su posle usledili. Vremenom joj je stanje progresivno propadalo, deluzije, gubljenje, sve teze i sporije kretanje, od jeseni prosle godine je prakticno vezana za krevet sa stalno zgrcenim misicima kao kod parkinsona, nesaradljiva skroz, jako je tesko imati i najjednostavniju komunikaciju sa njom. Konacno smo dobili tudju negu sada i moci cemo da je smestimo u dom posto je situacija takva da joj treba asistencija za sve maltene 24/7.Postovanje svima
Mojoj mami je dijagnoza vaskularna demencija. Ona nema nekih specijalnih promjena u ponasanju, sem kratkog koraka zbog kojeg smo i odradili MR glave, povlacenje od svakog razgovora i gubitak apetita. Ima samo 66 godina
Da li je neko uspio da sprijeci razvoj bolesti?
Sta me ceka? Ipak mi se cini da je mlada jos... Molim vas pomozite mi
Prva dijagnoza moje mame je bila vaskularna demencija. Kasnije su je vodili pod dijagnozom Alzhajmer. Mnogo pre svega toga je imala problem sa sitnim krvnim sudovima. Nakon te dijagnoze je zivela 11 godina. Uradjen je ct glave. Odmah je dobila Cavinton i vitamin E. Posle Donasept i Nemdatine. Pila je i Neurozan. Krenulo je burno. A posle je bilo cas dobro, cas pogorsanja, pa letargija, a onda agresija, zatim smeh i pevanje ali i rasprave... Svaki slucaj je poseban. Potrebno je mnoooogo strpljenja i posvecenosti. Pre svega dobar specijalista, koji ce da prilagodjava terapiju.Postovanje svima
Mojoj mami je dijagnoza vaskularna demencija. Ona nema nekih specijalnih promjena u ponasanju, sem kratkog koraka zbog kojeg smo i odradili MR glave, povlacenje od svakog razgovora i gubitak apetita. Ima samo 66 godina
Da li je neko uspio da sprijeci razvoj bolesti?
Sta me ceka? Ipak mi se cini da je mlada jos... Molim vas pomozite mi
Hvala vam beskrajno na odgovoru.Prva dijagnoza moje mame je bila vaskularna demencija. Kasnije su je vodili pod dijagnozom Alzhajmer. Mnogo pre svega toga je imala problem sa sitnim krvnim sudovima. Nakon te dijagnoze je zivela 11 godina. Uradjen je ct glave. Odmah je dobila Cavinton i vitamin E. Posle Donasept i Nemdatine. Pila je i Neurozan. Krenulo je burno. A posle je bilo cas dobro, cas pogorsanja, pa letargija, a onda agresija, zatim smeh i pevanje ali i rasprave... Svaki slucaj je poseban. Potrebno je mnoooogo strpljenja i posvecenosti. Pre svega dobar specijalista, koji ce da prilagodjava terapiju.
Sta je pokazao Magnet glave? Koliko je ostecenje krvnih sudova?
Proverite krvnu sliku i secer i urin.
Da li je imala neki virus prethodno?
Moja mama je oprezno hodala, jer je posle dugog sedenja gubila perspektivu i govorila da su neke rupe ispred nje. Setale smo uz stalnu moju podrsku da sam pored nje i da je cvrsto drzim...a onda bi sama odsetala na drugi sprat...tesko je sve to, budi spremna na borbu. Da, proverite i stitnu zlezdu. Da li je prethodio neki stresni dogadjaj, koji je doveo do pogorsanja? Da li je iskljucen Parkinson?
I stitna zlijezda je u redu... I krvna slika... Jedno sto je imala jednu prehladu sad u februaru gdje se tokom dva dana krivila u jednu stranu. To je nestalo odmah posle dva dana. Druge promjene ja ne primjecujem kod nje. I to je ono sto me najvise brine. Srednje teska demencija, a mi ne vidimo nikakve simptome osim hoda i bezvoljnosti, mozda bolje receno stalnog umora.Prva dijagnoza moje mame je bila vaskularna demencija. Kasnije su je vodili pod dijagnozom Alzhajmer. Mnogo pre svega toga je imala problem sa sitnim krvnim sudovima. Nakon te dijagnoze je zivela 11 godina. Uradjen je ct glave. Odmah je dobila Cavinton i vitamin E. Posle Donasept i Nemdatine. Pila je i Neurozan. Krenulo je burno. A posle je bilo cas dobro, cas pogorsanja, pa letargija, a onda agresija, zatim smeh i pevanje ali i rasprave... Svaki slucaj je poseban. Potrebno je mnoooogo strpljenja i posvecenosti. Pre svega dobar specijalista, koji ce da prilagodjava terapiju.
Sta je pokazao Magnet glave? Koliko je ostecenje krvnih sudova?
Proverite krvnu sliku i secer i urin.
Da li je imala neki virus prethodno?
Moja mama je oprezno hodala, jer je posle dugog sedenja gubila perspektivu i govorila da su neke rupe ispred nje. Setale smo uz stalnu moju podrsku da sam pored nje i da je cvrsto drzim...a onda bi sama odsetala na drugi sprat...tesko je sve to, budi spremna na borbu. Da, proverite i stitnu zlezdu. Da li je prethodio neki stresni dogadjaj, koji je doveo do pogorsanja? Da li je iskljucen Parkinson?
Depresija?I stitna zlijezda je u redu... I krvna slika... Jedno sto je imala jednu prehladu sad u februaru gdje se tokom dva dana krivila u jednu stranu. To je nestalo odmah posle dva dana. Druge promjene ja ne primjecujem kod nje. I to je ono sto me najvise brine. Srednje teska demencija, a mi ne vidimo nikakve simptome osim hoda i bezvoljnosti, mozda bolje receno stalnog umora.
Можда да потражите још једно мишљење.I stitna zlijezda je u redu... I krvna slika... Jedno sto je imala jednu prehladu sad u februaru gdje se tokom dva dana krivila u jednu stranu. To je nestalo odmah posle dva dana. Druge promjene ja ne primjecujem kod nje. I to je ono sto me najvise brine. Srednje teska demencija, a mi ne vidimo nikakve simptome osim hoda i bezvoljnosti, mozda bolje receno stalnog umora.