munch.mallow
Početnik
- Poruka
- 17
beket, nije kuća toliko velika koliko je nas malo..
razmišljam o tome kako bi mama reagovala na druge senilne osobe, znam da je moja baka (umrla potpuno svesna i u lepim godinama) izbegavala da se druži sa vršnjacima uz izgovor "to su sve matorci, šta ću ja sa njima". opet, upravo druženje je to zbog čega bih mamu vodio (da ima gde u bg) jer i najbolja kućna nega bez društva je samo lep kućni pritvor, zar ne?
centrans, možeš li da kažeš nešto više o tom NS centru? šta rade tamo, imaju li neke radne terapije ili ih samo nadgledaju dok se druže, poput nekog obdaništa za senilne? jel' to pri nekoj bolnici ili samostalno, da li je privatno ili državno? kako se tačno zove? (da ga izguglujem).
bezuslovna, drago mi je da delimo mišljenje o neophodnosti udruživanja. koliko osoba poznaješ u svom okruženju (ne računajući, dakle, forum) sa sličnim problemima? ja - niti jednu. ostali?
razmišljam o tome kako bi mama reagovala na druge senilne osobe, znam da je moja baka (umrla potpuno svesna i u lepim godinama) izbegavala da se druži sa vršnjacima uz izgovor "to su sve matorci, šta ću ja sa njima". opet, upravo druženje je to zbog čega bih mamu vodio (da ima gde u bg) jer i najbolja kućna nega bez društva je samo lep kućni pritvor, zar ne? centrans, možeš li da kažeš nešto više o tom NS centru? šta rade tamo, imaju li neke radne terapije ili ih samo nadgledaju dok se druže, poput nekog obdaništa za senilne? jel' to pri nekoj bolnici ili samostalno, da li je privatno ili državno? kako se tačno zove? (da ga izguglujem).
bezuslovna, drago mi je da delimo mišljenje o neophodnosti udruživanja. koliko osoba poznaješ u svom okruženju (ne računajući, dakle, forum) sa sličnim problemima? ja - niti jednu. ostali?
*Ako je sada pet sat, znaci da imam jos jedan minut do vecere*
Nisam se mnogo trudila da joj objasnjavam, jer je bila strasno nervozna. Blizilo se vreme vecere i terapije i to je pojacavalo nervozu. Vise puta me je zvala i na kraju optuzila cimerku da je *cackala sat*. Malo kasnije je zvala da kaze kako je nismo obavestili da je sat trebalo pomeriti unazad. Ja sam joj ispricala da je i moj muz zaboravio da pomeri sat na mobilnom, pa se spremio za posao sat vremena ranije. To je istina, samo se to desilo prvog ponedeljka nakon pomeranja vremena. Nasmejala se i rekla *eto, to se desava i drugima, a oni me prave ludom i cimerka je uzbunila komsije i otisla da im isprica, alapaca jedna.* Sigruno cimerka nije mogla da je obuzda u prici o satu i morala je da proseta u komsiluku. Bila je raspolozena posle vecere i terapije, ali je rano legla u krevet. I evo, sada mene boli zeludac, jer to je novi momenat i plasi me kako ce se odvijati dalje