Deluzija da vecina naucnika neke oblasti ne moze lagati, a manjina moze

boljicovjek 88

Početnik
Poruka
40
Deluzija je strucan naziv svakog ubjedjenja koje nije zasnovano na dokazima u slucaju da osoba misli da ima dokaze.

Moj dokaz da je deluzija je ovaj: i naucnici mogu da imaju deluzije. Kako znam da bas i oni mogu? Primjer je to da vecina naucnika govori kako priznaje samo eksperimentalni i posmatracki nacin sticanja dokaza, dok ista ta vecina za nesto sto nije dokazano ni eksperimentom ni posmatranjem (jedan primjer: tvrdnju: ptica je nastala od dinosaurusa, covjek je nastao od zivotinja) govori da je dokazano.

Ako mislite da ubjedjenje iz naslova nije deluzija, iznesite dokaze.

Poslednja izmena:
Ne radi se o nasim dokazima, nego ti nisi lepo formirao hipoteze. Niko ne kaze da je ptica nastala od tiranosaurusa rexa, i niko ne kaze da su ljudi nastali od zivotinja. Neprecizan si a zelis da ti damo dokaz na te nebuloze.

najvise me nervira kada neko ko veze nema sa biologijom, evolucijom i tako tim naukama kaze - Nisu ljudi nastali od majmuna.

Pa i evolucionisti isto kazu da nisu nastali od majmuna.....Ali kazu nesto drugo. Da bi znao sta kazu to nesto drugo i da bi uopste mogao da vodis diskusiju o tome moras da budes strucan, i to pozeljno bar iz 2 oblasti, kako bi mogao da shvatis poentu i da razumes cinjenice, inace ces da kazes - "To je glupo, rekao si gomilu gluposti, nista te ne razumem, deluje totalno debilno tvoja prica".

A kako covek da vam objasni kada nemate kapaciteta da shvatite, a i da imate, opet ne mozete shvatiti i razumeti jer nemate elementarna znanja iz tih nauka.....

Nije nauka za svakog, a svako zeli da se bavi njome, ali da se ne potrudi i da ne ulozi intelektualni napor.

LOL, pa ozbiljno.... dosta mi je vise tih prica - Kako mozete da verujete da je covek nastao od majmuna?

I rukovode se tom pogresnom hipotezom....Znaci cista zamena teza.....Karakteristicno za sve vernike koji bi malo intelektualno da sparinguju sa (pravim) naucnicima je ta da svi ali svi ponavlajju iste mantre kojima im je ispran mozak od strane vernika koji su izmislili novu pseudonauku - kreacionizam.

Sta je kreacionizam - Pa kreacionizam je pseudonauka koja je ubrzo osmiljena onog trenutka, kada su verske vodje shvatile da su izgubile rat - cudo vs tehnika, mistika vs. nauka, neobjasnjivo vs. objasnjivo.....Jer sa protokom vremena, kolicina znanja iz nauke se povecava, a "cudesa" se razkrinkavaju..... Vernici i njihovi lobisti vise nisu mogli da guraju i pricaju cudesa i misticne stvari, pa su hteli da pobede nauku i naucnike njihovim oruzjem - NAUKOM, TEHNOLOGIJOM, ZAKONITOSTIMA.

E onda su napravili nesto sto lici na nauku - kreacionizam, kako bi to bilo skoro pa neodvojivo od klasicne nauke (ali pravi naucnik zna da je to pseudonauka, kao sto zna da je pseudonauka i astrologija, a astronomija nauka).

I odjednom, nije Bog stvorio svet pucketanjem prstiju ili tako sto je pojeo sladoled od jagode a u sebi zamisljao kako se stvara nesto, nego je zaista putem nauka, fizike, biologije, itd stvarao svet......

Jeste kako da nije...... Ha ha ha . Dobar pokusaj. To samo govori koliko nisu u pravu, kada su napustili svoje prvobitno misljenje "svemocnosti", mita, magije i mistike, i uslihtali se nauci izmisljajuci naucno-verski pogled - kreacionizam.
Najgore od svega je cak i da kreaconizam bude hipoteticki tacan (a ne moze biti 100% jer non stop podmecu lazne dokaze i iskrivljuju cinjenice) to ne dokazuje da Bog postoji i da je BOG TAJ KREACIONIST ODN STVORITELJ......TAJ KREACIONIST MOZE BITI VANZEMALJAC, znaci vanzemaljci koji su nastali evolucijom, sa mnogo vise proteklog vremena, pa su dosli na planetu zemlju i odradili experiment na nama, cisto da bi dokazali kako su i oni stvoreni......Mozda smo mi zapravo neki muzej, neki zoloski vrt, gde njihova deca iz sestog razreda osnovne dolaze na zemlju i gledaju kako homo sapiens sapiens evoluira od rodjaka nekog primata.

Jos jedna pogodnost kreacionista je ta da su namerno izostavili rec BOG i definisanje imena tog Boga, da li je to Isus, da li je to Ra ili koji vec......Nego - stvoritelj..... A taj pojam je toliko veliki pojam da stvoritelj moze biti i bRu zLi sa Krstarice, nikada se ne zna....

Na ovaj nacin su dobili ublazavanje medjusobnih religijskih konflikata, i uniju svih vernika, svih vera i religija......Ha ha ha , kakva lukava manipulacija, sta kazete?

Jer nece samo ateista i naucnik da neguraju Isusa, vec i islamista, i budista, i ostalih 165 vernika.....

A kada se kaze stvoritelj, e onda samo naucnik to negira, a svi oni se medjusobno druze.....Pa kada "pobede" naucnika (a to ce biti nikada, jer se nijedan Bog nece nikada ni pojaviti, ne zato sto nece, nego zato sto ne postoji) e onda ce se oni izmedju sebe dogovoriti ciji Bog je pravi a ciji je krivi, pa ostale ce zaklati i iskuckati na krst :DDDDDD

Ista fora kao sto postoje klasicne srpske porodice - Unutar iste, u 4 zida se svadjaju oci ce da povade jedni drugima, ali za javnost su oni najslozeniaj porodica na svetu i samo komsiji da crkne krava, a ako njihovom clanu zafali samo 1 dlaka sa glave - eto ga gradjanski rat.

Isto tako i roditelji koji nazivaju svoju decu najpogrdinim recima: Idiote, lenjivce, majmune, nisi moj sin, gluperdo...A kada ode u skolu roditelj - Mooooje dete da uradi to? Nema sanse, to je moje dete, ja znam kako je ono pametno i to je tatin/mamina dobrica!

Da se vratim na temu..... Svi vernici pricaju iste kreacionisticke mantre kojima im ej ispran mozak.....Da su kreacionisti stvarno njima objasnili evolutivnu biologiju, ko zna, mozda bi i vernici rekli, hej pa to ima smisla, a ovaj tvoj kreacionizam je totalna glupost....

Ali ne, kreacionisti su rekli vernicima da je covek nastao od majmuna, bukvalno od onog majmuna kojeg drzi Vuk Bojovic u zooloskom vrtu ili Palma u Jagodini......A to je toliko glupo da u to ne veruje ni naucnik a kamoli vernik.
Naucnik i ne kaze da je covek nastao od tog i takvih majmuna, nego od COVEKOLIKOG PREDAKA, PRIMATA, KOJI JE TOTALNO DRUGACIJA VRSTA OD DANASNJIH MAJMUNA, A I MAJMUNA UOPSTE. Tako da je termin "majmun" totalno neupotrebljiva i netacna....

Eto, videli smo kako se manipulise uz pomoc pseudonauke, Znaci nisu tu naucnici krivi i njihova nauka, vec retard koji vam je interpretirao pogresno nauku da bi od toga imao neke koristi.....Kakve koristi? Aaaaa, e pa za to nisam vec strucan, to pitajte popove koji voze crne BMW i mecke za zatamnjenim staklima, i to voze 180 na autoputevima, jer kasne na sahranu, a zakasniti se nikako ne sve, jer 400 evrica dobije za 10 sekundi pevanja Aleluja, aaalelujaaaa....A je l znate bre vi koliko kosta 1 far za BMW-a? Pa kako covek da ne zuri posle na autoputu.....A i ova milicija bas bezobrazna.....Zamislite, zaustavlja bozjeg coveka....Gde ce im dusa....A da, u pakao! :cool:

Back