Delikatna politička/društvena pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme kyo.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sa kojom tezom se SLAŽETE:

• 1. „Zabraniti organizacije koje promovišu nacizam i fašizam“

• 2. „Srbija treba nastaviti put prema evroatlanskim integracijama“

• 3. „Državu treba decentralizirati i regionalizirati“

• 4. „Vojsku treba profesionalizirati i ukinuti obavezno služenje u vojsci“

• 5. „Hrvatski kapital kao i svaki drugi u Srbiji je dobrodošao“

• 6. „Uvođenje smrtne kazne za počinioce najtežih zločina“

• 7. „Protiv sam legalizacije lakih droga i prostitucije“

• 8. „Dijaspora ima pravo da glasa na izborima“

• 9. „Veronauka kao predmet treba i dalje ostati u školama“

• 10. „Protiv sam predloga o realizaciji: istopolni brakovi“

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sto se nekakve zabrane za promovisanje; Nacizma i Fasizma;tice!!!

1) Mora prvo da se utvrdi osnova tog predloga;odnosno da se iznese javno definicija fasizma i nacizma

2)Treba da se isti obrazlozi!

3)Treba da se javno utvrdi o kojim uskim i sirim granam nacizma je rec!

4)Da se sprovede javna anketa da li se pomenuti;definisani i obrazlozeni fasizam i nacizam
zapravo prihvata kao svojstvena definicija!?

5)Zatim sprovesti istragu o fasizmu i nacizmu; koji kao jednike optuzuju nacizam i fasizam

6)Zatim pri prilikom pravljena domace definicije fasizma i nacizma;
Striktno upotrebljavati ranije zastupljene dokaze o prvoj pojavi fasizma i sagledati ;kolika je u stvari podudarnost;

7)Zatim izneti predlog;)

a) iz oblasti: Uređenje države
1) Decentralizacija i regionalizacija zemlje........................ZA
2) Ukidanje obaveznog služenja vojnog roka......................SUZDRŽAN
3) Smrtna kaznaza počinioce najtežih zločina...................PROTIV
4) Zabrana pušenja na svim javnim (zatvorenim) mestima...PROTIV :D
5) Dijaspora ima pravo da odlučuje i glasa na izborima.......SUZDRŽAN

b) iz oblasti: Legalizacije
1) Do 0,7promila alkohola u krvi dopuštena za vozače.......PROTIV
2) Legalizacija lakih droga (npr. marihuane)......................PROTIV
3) Legalizacija prostitucije...................................... ........ZA
4) Legalizacija abortusa.......................................... .......PROTIV
5) Legalizacija eutanazije........................................ .......SUZDRŽAN

c) iz oblasti: Integracije vanjska politika
1) Ulazak u EU................................................ .............ZA
2) Ulazak u CEFTAu............................................ ..........ZA
3) Ulazak u NATO.............................................. ...........PROTIV
4) Nastavak surdadnje s Haškim tribunalom ....................ZA
5) Hrvatski kapital u Srbiji / Srpski kapital u Hrvatskoj.......ZA

d) iz oblasti: Društvo i manjinska prava
1) Istospolni brakovi........................................... ............PROTIV
2) Mogućnost posvajanja dece istospolnih partnera.......... PROTIV
3) Veronauka u školama.......................................... ......SUZDRŽAN
4) Zabrana karikatura koje vređaju ili ismijavaju religijske
osjećaje vernika........................................... .............PROTIV
5) Zabrana organizacija koje promovišu nacizam
i/ili fašizam kao poželjno......................................... ..PROTIV

Da li postoji država u Evropi gde je abortus nelegalizovan?

To mi je najjabenije pitanje. Nisam mogao biti suzdržan, a nisam ni za abortus.

Ono što bih zaista hteo da kažem je da bi abortus trebao biti legalan SAMO ako su oba roditelja za to. Svako može da odlučuje o svojoj sudbini, a ni deca nisu za svakoga.
Treba biti legalan, ali ipak da se uvede neka kontrola države, koja bi ga nekako ograničila.

abortus odlucuje ili ne odlucuje onaj ko nosi embrion jer je od tog roditelja i telo i zivot.
kraj price,sve ostalo se svodi na pitanje muske sujete.

To bi bilo tačno da smo medvedi, ali pošto nismo ne može biti tačno.

Dete nije komad haljine pa da ga žena može baciti kad god hoće, niti je vlasništvo žene. Oboje su zakuvali, oboje snose odgovornost. Mada to glupo zvuči, ali ako žena posle porođaja ne želi da ima veze sa detetom neka ga ostavi ocu koji ga želi i svi srećni.

Malo je preozbiljna stvar da bi uvodila mušku sujetu u jednačinu kao argument.

To bi bilo tačno da smo medvedi, ali pošto nismo ne može biti tačno.

Dete nije komad haljine pa da ga žena može baciti kad god hoće, niti je vlasništvo žene. Oboje su zakuvali, oboje snose odgovornost. Mada to glupo zvuči, ali ako žena posle porođaja ne želi da ima veze sa detetom neka ga ostavi ocu koji ga želi i svi srećni.

Malo je preozbiljna stvar da bi uvodila mušku sujetu u jednačinu kao argument.
da glupo zvuci.i ne nisu svi srecni.

ne nisu oboje zakuvali,on je zakuvao tacno jednu celiju ona sve ostale.odnos je neuporediv.a ta jedna celija ti ne daje pravo nad tudjim telom samo da znas :?

i jeste muska sujeta.

zao mi je,ali muskarac po ovom pitanju ne treba ama bas nista da se pita.kada budete mogli da radjate mocicete i da se pitate.

da glupo zvuci.i ne nisu svi srecni.

ne nisu oboje zakuvali,on je zakuvao tacno jednu celiju ona sve ostale.odnos je neuporediv.a ta jedna celija ti ne daje pravo nad tudjim telom samo da znas :?

i jeste muska sujeta.

zao mi je,ali muskarac po ovom pitanju ne treba ama bas nista da se pita.kada budete mogli da radjate mocicete i da se pitate.

On je zakuvao? A ona je samo ležala, ćutala i pravila se luda - 'nema veze, abortiraću ako zatrudnim'. Ne baš inteligentno.
Ovo pitanje je baš kompleksno. Dete nije samo od žene, već i od muškarca. Ukoliko se on protivi misliš da je u redu da mu oduzmeš to dete. Nemoj sad da počneš priču kako embrion nije dete, ne pije vode.

Treba da shvatiš, ma koliko ti to teško bilo, da se ovde prvo radi o detetu, a onda o ženskom telu i muškoj sujeti.

On je zakuvao? A ona je samo ležala, ćutala i pravila se luda - 'nema veze, abortiraću ako zatrudnim'. Ne baš inteligentno.
Ovo pitanje je baš kompleksno. Dete nije samo od žene, već i od muškarca. Ukoliko se on protivi misliš da je u redu da mu oduzmeš to dete. Nemoj sad da počneš priču kako embrion nije dete, ne pije vode.

Treba da shvatiš, ma koliko ti to teško bilo, da se ovde prvo radi o detetu, a onda o ženskom telu i muškoj sujeti.
1) ti si koristio izraz zakuvano,a ja povedena tvojim koriscenjem istog
2)rekla sam da je on zakuvao jednu a ona sve ostale.sta nije jasno?
3)uopste nije prica o neodgovornom ponasanju i slucajne trudnoce na sta ti aludiras i kuda usmeravas temu,vec prica o trudnoci kad se ista vec desi iz ko zna kog razloga,a dobro znas da ni jedno kontraceptivno sredstvo nije stoprocentno pouzdano pa ni u kombinaciji.
4)ne oduzimas mu dete.dete nije ekvivalent embrionu.bez obzira sto se to tebi ta ideja eto tako ne svidja.dete je daleko kompleksniji pojam od embriona.
5)ne ne radi se o detetu ovde konkretno se radi o tvom uverenju da mozes da utices na neciji zivot tako sto ces ga naterati da rodi dete na silu.e pa ne moze.zene i muskarci nisu jednaki po svim pitanjima,al u ovoj konkretnoj prici su zene jednakije...boli znam...zivot je kucka.

5)ne ne radi se o detetu ovde konkretno se radi o tvom uverenju da mozes da utices na neciji zivot tako sto ces ga naterati da rodi dete na silu.e pa ne moze.zene i muskarci nisu jednaki po svim pitanjima,al u ovoj konkretnoj prici su zene jednakije...boli znam...zivot je kucka.

Ti baš uživaš u ovom...

Boldirano ti kaže sve. Nema ni žena pravo da utiče na tuđi život, odnosno život potencijalnog oca koji želi to dete.

Prekidamo diskusiju, zadaviću te živu!

ne ne radi se o detetu ovde konkretno se radi o tvom uverenju da mozes da utices na neciji zivot tako sto ces ga naterati da rodi dete na silu.e pa ne moze.zene i muskarci nisu jednaki po svim pitanjima,al u ovoj konkretnoj prici su zene jednakije...boli znam...zivot je kucka.

a) iz oblasti:
b) iz oblasti: Legalizacije
1) Do 0,7promila alkohola u krvi dopuštena za vozače.......SUZDRŽAN (iz prostog razloga jer neznam shta to tachno znachi)

pošto, koliko sam upućen, u vas vredi zakon da za volan dok sedneš možeš imati 0,5 promila alkohola u krvi zato sam i stavio 0,7 ( u Hrvatskoj je zakon 0,0) dakle kod nas ne smiješ imati alkohol u krvi...
i taj zakon već imamo nekoliko godina a nije ništa smanjio automobilske nesreće...

dakle komotno može biti opet 0,5

a neke države imaju i gore pomenuti 0,7

eto zato sam tako stavio

pošto, koliko sam upućen, u vas vredi zakon da za volan dok sedneš možeš imati 0,5 promila alkohola u krvi zato sam i stavio 0,7 ( u Hrvatskoj je zakon 0,0) dakle kod nas ne smiješ imati alkohol u krvi...
i taj zakon već imamo nekoliko godina a nije ništa smanjio automobilske nesreće...

dakle komotno može biti opet 0,5

a neke države imaju i gore pomenuti 0,7

eto zato sam tako stavio

To govori da je isti ******, 0,5 ili 0,7...Treba kao kod vas 0,00 i ćaos!
Čuo sam da je u Austriji poništen zakon o obaveznim uključenim svetlima (po danu), a razlog je isti - nije se smanjio broj saobraćajnih nesreća...

Pa, zašto su ukidali, ako ne smeta...A čim ne smeta, znači da može da koristi :wink:

To govori da je isti ******, 0,5 ili 0,7...Treba kao kod vas 0,00 i ćaos!
Čuo sam da je u Austriji poništen zakon o obaveznim uključenim svetlima (po danu), a razlog je isti - nije se smanjio broj saobraćajnih nesreća...

Pa, zašto su ukidali, ako ne smeta...A čim ne smeta, znači da može da koristi :wink:

a ovo za svijetla je opravdano...sad kad bi nakon toliko vremena ukinuli taj zakon kod nas ja bih prvi skrivio nesreću:mrgreen:
a ovo sa alkoholom su studije i na mom fakultetu pokazale da nije glavni uzrok udesa ako neko popije jednu-dve pive, već neke druge stvari (al da te ne zamaram sa statistikom ipak nisi iz te branše ko ja pa ne bi razumeo...8-)

Back