a) iz oblasti: Uređenje države
1) Decentralizacija i regionalizacija zemlje
ZA: 34 kyo.; klikk; filatelista, pa šta?; porin50; DJM; medved_bg; Архангел; svetolik trpkovic; Vintage; adem_ks; Banshee; Kaj; Ha-Nocri; Yopa; goxy; crow; ~Petar~; DeteSunca; sw-darthBEN; SiIent Bob; vrkveni krokodil Peaceful Шалом Donqihote Ivan015 saladin moje srce baracigor master_of_errors gogag NSCZ Šaban Azathoth a bre Milun
SUZDRŽAN: 10 Secikesa; Derer; jedite_kod_Joa Синовац Zvezdica zike maričičak Torrente-Bgd voyo.riq peti ligament
PROTIV: 2 Alekasandar3 bubobubo
2) Ukidanje obaveznog služenja vojnog roka
ZA: 30 kyo.; Secikesa klikk filatelista, pa šta? Derer porin50 DJM svetolik trpkovic Vintage adem_ks Banshee Kaj Ha-Nocri goxy crow ~Petar~ sw-darthBEN SiIent Bob vrkveni krokodil Ivan015 saladin moje srce Zvezdica zike baracigor maričičak master_of_errors Šaban Azathoth bubobubo
SUZDRŽAN: 3 medved_bg DeteSunca jedite_kod_Joa
PROTIV: 13 Alekasandar3 Архангел Yopa Peaceful Шалом Donqihote Синовац Torrente-Bgd gogag NSCZ voyo.riq peti ligament a bre Milun
3) Smrtna kazna za počinioce najtežih zločina
ZA: 21 Alekasandar3 klikk filatelista, pa šta? Derer DJM medved_bg goxy crow jedite_kod_Joa sw-darthBEN SiIent Bob Peaceful Шалом Donqihote Ivan015 saladin zike Torrente-Bgd NSCZ Šaban a bre Milun
SUZDRŽAN: 3 kyo. maričičak master_of_errors
PROTIV: 22 Secikesa porin50 Архангел svetolik trpkovic Vintage adem_ks Banshee Kaj Ha-Nocri Yopa ~Petar~ DeteSunca vrkveni krokodil Синовац moje srce Zvezdica baracigor gogag Azathoth voyo.riq peti ligament bubobubo
4) Zabrana pušenja na svim javnim (zatvorenim) mestima.
ZA: 29 Secikesa filatelista, pa šta? porin50 Vintage adem_ks Banshee Kaj Ha-Nocri crow ~Petar~ jedite_kod_Joa SiIent Bob vrkveni krokodil Peaceful Donqihote Ivan015 saladin moje srce Zvezdica zike maričičak Torrente-Bgd master_of_errors gogag NSCZ Šaban peti ligament bubobubo a bre Milun
SUZDRŽAN: 8 Alekasandar3 Derer svetolik trpkovic goxy Синовац baracigor Azathoth voyo.riq
PROTIV: 9 kyo. klikk DJM medved_bg Архангел Yopa DeteSunca sw-darthBEN Шалом
5) Dijaspora ima pravo da odlučuje i glasa na izborima
ZA: 5 Шалом Ivan015 Синовац zike NSCZ
SUZDRŽAN: 13 klikk Derer porin50 adem_ks Kaj goxy DeteSunca jedite_kod_Joa Zvezdica master_of_errors voyo.riq peti ligament bubobubo
PROTIV: 28 kyo. Secikesa Alekasandar3 filatelista, pa šta? DJM medved_bg Архангел svetolik trpkovic Vintage Banshee Ha-Nocri Yopa crow ~Petar~ sw-darthBEN SiIent Bob vrkveni krokodil Peaceful Donqihote saladin moje srce baracigor maričičak Torrente-Bgd gogag Šaban Azathoth a bre Milun
b) iz oblasti: Legalizacije
1) Do 0,7promila alkohola u krvi dopuštena za vozače
ZA: 14 kyo. Alekasandar3 klikk porin50 svetolik trpkovic Ha-Nocri sw-darthBEN SiIent Bob Peaceful Синовац baracigor master_of_errors NSCZ Šaban
SUZDRŽAN: 9 Derer crow vrkveni krokodil Ivan015 moje srce Torrente-Bgd gogag voyo.riq Azathoth
PROTIV: 23 Secikesa filatelista, pa šta? DJM medved_bg Архангел Vintage adem_ks Banshee Kaj Yopa goxy ~Petar~ DeteSunca jedite_kod_Joa Шалом Donqihote saladin Zvezdica zike maričičak peti ligament bubobubo a bre Milun
2) Legalizacija lakih droga (npr. marihuane)
ZA: 19 kyo. klikk filatelista, pa šta? porin50 DJM svetolik trpkovic Banshee Ha-Nocri Yopa goxy crow ~Petar~ sw-darthBEN SiIent Bob vrkveni krokodil Ivan015 baracigor gogag Šaban
SUZDRŽAN: 5 Secikesa Derer medved_bg Zvezdica Azathoth
PROTIV: 22 Alekasandar3 Архангел Vintage adem_ks Kaj DeteSunca jedite_kod_Joa Peaceful Шалом Donqihote saladin Синовац moje srce zike maričičak Torrente-Bgd master_of_errors NSCZ voyo.riq peti ligament bubobubo a bre Milun
3) Legalizacija prostitucije
ZA: 25 Secikesa klikk filatelista, pa šta? DJM medved_bg Архангел svetolik trpkovic Vintage adem_ks Banshee goxy crow ~Petar~ DeteSunca SiIent Bob vrkveni krokodil Peaceful Donqihote Ivan015 moje srce baracigor Torrente-Bgd gogag Šaban bubobubo
SUZDRŽAN: 5 kyo. Ha-Nocri sw-darthBEN Zvezdica Azathoth
PROTIV: 16 Alekasandar3 Derer porin50 Kaj Yopa jedite_kod_Joa Шалом saladin Синовац zike maričičak master_of_errors NSCZ voyo.riq peti ligament a bre Milun
4) Legalizacija abortusa
ZA: 23 klikk filatelista, pa šta? Derer porin50 medved_bg Архангел svetolik trpkovic Vintage adem_ks Banshee Ha-Nocri crow ~Petar~ sw-darthBEN SiIent Bob vrkveni krokodil Ivan015 moje srce baracigor maričičak gogag Šaban bubobubo
SUZDRŽAN: 14 kyo. Secikesa Alekasandar3 Yopa goxy Peaceful Donqihote Zvezdica Torrente-Bgd master_of_errors NSCZ Azathoth peti ligament a bre Milun
PROTIV: 9 DJM Kaj DeteSunca jedite_kod_Joa Шалом saladin Синовац zike voyo.riq
5) Legalizacija eutanazije
ZA: 17 klikk filatelista, pa šta? Derer svetolik trpkovic Vintage adem_ks Banshee Yopa crow ~Petar~ sw-darthBEN vrkveni krokodil saladin zike baracigor Šaban Azathoth
SUZDRŽAN: 22 kyo. Secikesa Alekasandar3 medved_bg Архангел Ha-Nocri goxy DeteSunca jedite_kod_Joa Peaceful Ivan015 moje srce Zvezdica maričičak Torrente-Bgd master_of_errors gogag NSCZ voyo.riq peti ligament bubobubo a bre Milun
PROTIV: 7 porin50 DJM Kaj SiIent Bob Шалом Donqihote Синовац