Дејан Лучић, српска историја и Радио Београд 1

Bi2:
Cekaj RUJEVITU -gde je Milojevic pisao tih 17 sanduka? U Becu, Berlinu,Vatikanu? Sto mi stalno upiremo prste u nekog drugog? Ko je sklonio te njegove sanduke? Vatikan? Mi moramo jednom da pljunemo sami sebi u lice ! Dok to ne uradimo, nista od nas. Nije Vatikan sklonio te njegove sanduke, ne nego Milutinovi lakeji iz nekih razloga.Uvek nam je kriv neko drugi, kada cemo mi jednom biti krivi za svoju sudbinu?

Pa u koga da uprem prst nego u Vtikan, Bec i Berlin?!Naravno da je Milojevic svoje delo pisao u Srbiji, ali ta njegova deka su posle njegove smrti zaturili i predali Zapadu nasi ''intelektualci''.Mislim da smo imali vec problem tzv. ''inteligencije''(na tvojoj temi), kada i rajs to javno iznosi.
A ko je skolovao tu nasu ''inteligenciju''?ko ih je finansirao?za koga su radili?Sta im je bilo najvaznije?Zar tamo ja nisam citirao Rajsa, kada kaze ''PRIPAZITE'', vasa deca ce sve prodati, otadzbina im nece biti na prvom mestu.Na prvom mestu njima ce biti polozaj, funkcija, fotelja, jednom modernom recju, samo KES i nista vise.Od tada pa sve do sada ista prica, nista se nije promenilo.

@Bi2, uparvu si kada kazes da moramo mi pocistimo u svom dvoristu i da jednom proznamo da smo velikim delom i sami krivi, ali ne moze se osporavati delovanje onih sa strane.Ko nam je kriv sto smo imali Tita?Pa zar Rankovic, koji je bio prvi covek do Tita, nije mogao da ga ''skine'' kada je hteo?Bio je Srbin zar ne?Zasto mi ne bismo mogli da napravimo nesto poput Siptara ili Jevreja, da napravimo neki nas lobi, koji ce da radi za nas, za nase interese.Kada ce se Srbi vec jednom otrezniti?

Ne mogu da spavam, boli me glava.
RUJEVIT-u: za neki lobi, mi bismo morali biti složni ! Kao što su upravo ti narodi koje si spomenuo, a mi to nismo. Čovek poželi da ode na Mesec, i onda se baci na učenje i raznorazne treninge dok ne dodje na Mesec! A,mi? Pogledaj, preplakala sam juče ceo dan: u centru grada na jednom mestu crveni balončići i radost, sto metara dalje sahrana i plač! Ima li toga još negde, osim ovde kod nas?
Sve što više razmišljam na tu temu jedinstva, sve više verujem da kod nas postoji neka greška u genetici, u nekom "cod"-u da to svi znaju osim nas i da se zbog toga tako ponašaju sa nama. Kao sa budalama, koje se ne mogu otrezniti.

Bi2:
Ne mogu da spavam, boli me glava.
RUJEVIT-u: za neki lobi, mi bismo morali biti složni ! Kao što su upravo ti narodi koje si spomenuo, a mi to nismo. Čovek poželi da ode na Mesec, i onda se baci na učenje i raznorazne treninge dok ne dodje na Mesec! A,mi? Pogledaj, preplakala sam juče ceo dan: u centru grada na jednom mestu crveni balončići i radost, sto metara dalje sahrana i plač! Ima li toga još negde, osim ovde kod nas?
Sve što više razmišljam na tu temu jedinstva, sve više verujem da kod nas postoji neka greška u genetici, u nekom "cod"-u da to svi znaju osim nas i da se zbog toga tako ponašaju sa nama. Kao sa budalama, koje se ne mogu otrezniti.

Slazem se sa tobom 100%!
Stvarni to sto sam video na TV-u kada su oni(valjda Otporasi), mahali sa onim ZUTIM balonima i kojekavim bojama navodnog ''proleca''.Nisu imali ni malo kulture, jeste da nas je Slobodan zavio sve u crno u poslednjih deset godina XX veka, ali dajte bar da ispostujemo neka osnovna ljudska nacela, neke kriterijume zdravog razuma.Pa da je ne znam ko umro, nije bilo potrebe ponasati si onako ''evropski''.Nije mi jasno sta su time postigli?Je li Srbiji porastao ugleda time u svetu?Naravno da nije.
Ej bre zbog tog Slobe ceo se Zapad tresao, na svim svetskim TV stanicima vec nedelju dana udarna vest smrt Slobodana Milosevica!pa ako su oni mogli da Ga ispostuju, mogli smo valjda i mi.Ali ne, prozapadno orijentisani ljudi, sa ''demokratskim'' misljenjem i pogledom na svet, to nisu mogli da izdrze.I sta sad, svet nas opet gleda kao divljake, budale, stoku, kao ljude koji ce sve prodati samo da budu na polozaju i da budu ''veci katolici od pape''.

Rujevit:
Slazem se sa tobom 100%!
Stvarni to sto sam video na TV-u kada su oni(valjda Otporasi), mahali sa onim ZUTIM balonima i kojekavim bojama navodnog ''proleca''.Nisu imali ni malo kulture, jeste da nas je Slobodan zavio sve u crno u poslednjih deset godina XX veka, ali dajte bar da ispostujemo neka osnovna ljudska nacela, neke kriterijume zdravog razuma.Pa da je ne znam ko umro, nije bilo potrebe ponasati si onako ''evropski''.Nije mi jasno sta su time postigli?Je li Srbiji porastao ugleda time u svetu?Naravno da nije.
Ej bre zbog tog Slobe ceo se Zapad tresao, na svim svetskim TV stanicima vec nedelju dana udarna vest smrt Slobodana Milosevica!pa ako su oni mogli da Ga ispostuju, mogli smo valjda i mi.Ali ne, prozapadno orijentisani ljudi, sa ''demokratskim'' misljenjem i pogledom na svet, to nisu mogli da izdrze.I sta sad, svet nas opet gleda kao divljake, budale, stoku, kao ljude koji ce sve prodati samo da budu na polozaju i da budu ''veci katolici od pape''.

nije to toliko jednostavno,
to je isuvishe poshtovanja u odnosu na to koliko ga je on prema njima imao.

za prodaju, ako mislish na par likova iz vlade, u pravu si! za ostale nisi.
a shta su postigli... nishta :(
bilo ih je premalo.
a shta je trebalo?! trebalo je da zasene onu jadikovku Sv. Cobi - muchenik srpski, poginuo od satanskih slugu u odbrani otadzbine.
jer to jednostavno nije bilo tako.

smeta ti protest otpora il kog vec, a ne smeta shto je vuchelic saranu pretvorio u sps mitin g. i nije jadna njegova kandidatura za novog chobana na sarani bivsheg...

uostalom, ovim komentarima je mesto na politici a ne ovde.

Ne branim ja ovde nikog da se razumemo.Milosevic i kompanija mi uopste nisu dragi, cak stavise mrzim ih zbog tog njihovog patriotizma.
Ali meni smeta onako ponasanje ''demokrata''.Taj miting SPS i Vucelica, mogao se izbeci da je to Vlada htela i da je to hteo ''obavesteni'' Kostunica.Mogli su da naprave normalnu sahranu, apoliticku, bez ikakvih oratora i patriota.Ko nam je kriv, nisam valjda je organizovao sve to.
Zamesili su smesu, e sad cete je jesti.Posto je Kostunici vaznija ****** i vlast, morao je da napravi usutpak socijalistima.
I za kraj, ponavljam, jeste da nas je Milosevic zavio u crno, ali da su imali imalo kulture(Otporasi), ne bio uradili ono sto su uradili.

Ne komentarisem vise ovde o politici, imas pravo crow

Dobro nam se vratio Crow !
Nisi razumeo Rujevita i mene. Nismo mi to pomenuli zbog politike, nego zbog kulture i zbog večne srpske podeljenosti. Mani,politiku. Ja sam u postu prva prokomentarisala Slobinu sahranu. Zašto mi moramo večito po nekim glupostima da punimo stupce naslovih strana strane štampe? Našta je ličila ona slika na dvesta metara u istom gradu,u istoj zemlji, jedni mašu crvenim i žutim balončićima a sa druge strane kukaju i nariču ? Šta je pomislio Šved, Francuz o nama? Vidi, ovi Srbi su stvarno ludi ! Zašto to nije moglo da se uradi samo - kulturnije? Kakav takav, naš je i mi u svakom slučaju bismo morali da ga sahranimo ! Što to onda nije bilo kako treba, nego sprdnja, skandal! Sahranili čoveka po mraku, jer su čitali političke govorancije čitav dan. Drug Vučela skupljao političke bodove na sahrani svoga predsednika! Žalosno i sramota. I sada će još sa tim da mi maše ispred nosa.! A ona dečica koja su stajala pored groba i salutirala (jel se to tako kaže?) uz ruske pesme u šumadijskoj nošnji? Ma, cirkus pravi . O tome smo Rujevit i ja divanili, o tom total "pijanom" čak i za vreme sahrane.
Pozz

Eto Bi2 ti 'rece' sta smo mislili.Jednostavno smatramo da je taj gest 'demokratske' omladine neprimeren zdravom razumu.Nikada ne bih sebi dozvolio da se prema neprijatelju ophodim kao sto se on prema meni ophodio.Ako je on smece, necu biti i ja, pokazacu mu da sam jaci i bolji od njega.E to su trebale da urade ove nase proevropske snage.Vrlo dobro znaju da kod Srba(ne samo Srba, vec i u citavom hriscanskom svetu) vazi 'pravilo':O pokojniku sve najbolje!Bez obzira da li je on bio dusmanin ili ne.Eto to sam hteo da 'kazem'.

Ma ne uzrujavajte se previse oko te famozne sahrane. Sve te gluposti nastale su zbog straha onih koji su trenutno na vlasti. S jedne strane Evropa ih pritiska, s druge strane SPS im preti da ce izaci iz vlade. Oni se us.rali za svoje fotelje, pa se nasli u cudu sta da rade, kako da zadovolje i jedne i druge, a da im ne litnu glave? S druge strane tu je i Miloseviceva luda porodica, ne zna se ko je od kog ludji. Sto kaze jedan moj sugradjanin u lokalnom listu Sloboda, razvlace les ko u onom filmu Kuda s lesom, pa ga ne bi cudilo, da su ga kao u tom filmu odvukli negde gde se sneg nikad ne topi i napravili Sneska Belica od njega.

Sve je to nastalo zbog gluposti. Morao je neko misliti o tom dogadjaju, koji će se desiti nekada. I šta onda? Da su ovi na vlasti izleteli sa pametnim predlogom, kao što smo Rujevit i ja objasnili (he,he...) ne bi bilo ucena bilo bi sve lakše Znate otkud je ovo klizište odjednom? Hoće zemlja da izbaci Slobu napolje. Možda je i bolje da ga Marija "nosi" što pre.

Дејан Лучић на састанку темплара у јуну 2004. у Чикагу.

hpim0705resizeresize1qd.jpg

Back