Definicije (delimično važne za naš život)

Da bi imalo cilj...svog postojanja....ono bi moralo da postoji u vise vremena...a to je mogucnost koju materija ne poseduje....

Ali ne mora da znaci da je cilj nama razumljiv. Mozda je cilj da recimo umre ukupno 12312 biliona ljudi, da bi se odigrala neka lancana reakcija u svemiru recimo. Mozda smo mi samo atomi necega, mozda ovo, mozda ono. Postoji zilion objasnjenja sta bi mogao biti "cilj"
Takodje materija ne mora da bude jedina stvar koja je prisutna. Kao sto ranije covek nije znao za struju, tako mozda i ne zna za neke druge stvari :)

Ali ne mora da znaci da je cilj nama razumljiv. Mozda je cilj da recimo umre ukupno 12312 biliona ljudi, da bi se odigrala neka lancana reakcija u svemiru recimo. Mozda smo mi samo atomi necega, mozda ovo, mozda ono. Postoji zilion objasnjenja sta bi mogao biti "cilj"
Takodje materija ne mora da bude jedina stvar koja je prisutna. Kao sto ranije covek nije znao za struju, tako mozda i ne zna za neke druge stvari :)

To bi znacilo da kosmos ima kolektivan cilj...i teznju ka necemu koja se krece van fizickih zakona sto je apsurdno...u to je verovao tajer de sarden..pa su to odbacili 5 godina kasnije kao glupost..........
Pa da na tom principu sada uguravaju teoriju strune i gluposti..to postoji...al mi nismo svesni.....sigurno postoje stvari koje mi nismo videli...ali one se krecu i fiksnim domenima fizickih zakona koji vaze za sva tela...pa i za crne rupe..........

krvna osveta nema veze sa serijatom jer u Albaniji serijatski zakon ne vlada jer kao u onim vukojebinama na bliskom istoku (a tamo su bolesno strogi zakoni al o5 nema krvene osvete!) : Iranu,Saudiskoj Arabiji itd. ;) jer su Albanci do skora bili u komunizmu kao i mi svi na Balkanu a sada zive kao i mi u demokratiji.... uostalom jedna Turska koja recimo koja je daleko vise islamska zemlja nego Albanija nema krvnu osvetu.

Potrazi na net-u za koje podrucije je karakteristicna krvna osveta i sve ce ti biti jasno :think: lepo uceni ljudi koji znaju puno vise o tome kazu da se to primenjuje medju primitivnim drustvima sto Siptari svakako jesu :super:

sve u svemu Siptari su najzaostalija nacija u Evropi koja nije ni malo doprinela napretku covecansta u bilo sportskom,naucnom,knjizevnom,tehnoloskom i drugom smislu. :ok:
Naravno da u Albaniji ne vazi Serijat,ali pogledaj sve veci broj albanskih ekstremista,i reci sto to ne bi bilo prihvatljivo,ako je prihvatljivo da im onaj muslimanski ***** izadje na tv i otvoreno poziva na mrznju,i uz to pride sad su kao krenuli sa terorizmom,neke fore-taj ekstreman vid eligioznosti se meju njima budi,bez obzira na istoriju.
Elem,sto se krve osvete konkretno tice,gugl kaze samo ovo-postoji sumnja da se i danas praktikuje na Kosovu-Albanija nije spomenuta.
Na Bliskom istoku se jos praktikuje(osim Serijata,koji zapravo funkcionise na principu oko-za-oko +pola nosa) kamenovanje dos mrti,koje je pogotovo popularno kod takozvanih,ubistva iz casti,gde ce porodica na smrt kamenovati zenskog clana zbog recimo,ulazenja u seksualne odnose pre braka,ili varanje supruga,blah.
Znai,ima ih gorih-ali,opet,ne dira se sto je nase,pa su zato,u mojim ocima stoka.
A pevace i to,za to me realno bas boli uvo:lol:

Naravno da u Albaniji ne vazi Serijat,ali pogledaj sve veci broj albanskih ekstremista,i reci sto to ne bi bilo prihvatljivo,ako je prihvatljivo da im onaj muslimanski ***** izadje na tv i otvoreno poziva na mrznju,i uz to pride sad su kao krenuli sa terorizmom,neke fore-taj ekstreman vid eligioznosti se meju njima budi,bez obzira na istoriju.
Elem,sto se krve osvete konkretno tice,gugl kaze samo ovo-postoji sumnja da se i danas praktikuje na Kosovu-Albanija nije spomenuta.
Na Bliskom istoku se jos praktikuje(osim Serijata,koji zapravo funkcionise na principu oko-za-oko +pola nosa) kamenovanje dos mrti,koje je pogotovo popularno kod takozvanih,ubistva iz casti,gde ce porodica na smrt kamenovati zenskog clana zbog recimo,ulazenja u seksualne odnose pre braka,ili varanje supruga,blah.
Znai,ima ih gorih-ali,opet,ne dira se sto je nase,pa su zato,u mojim ocima stoka.
A pevace i to,za to me realno bas boli uvo:lol:

according to wikipedia

In Albania, the blood feud has returned in rural areas after more than 40 years of being abolished by Albanian communists led by Enver Hoxha. More than 5,500 Albanian families are currently engaged in blood feuds. There are now more than 20,000 men and boys who live under an ever-present death sentence because of blood feuds. Since 1992, at least 10,000 Albanians have been killed due to blood feuds.[30]

Ovde pise da ona vazi samo u oblastima albanije,kosova,crne gore i sicilije...ne svugde gde vazi serijatsko pravo..

toliko od mene....

jao,sto u skoli ne daju predmet razumevanje procitanog?:lol:
elem:
Ovaj običaj je postojao i u drugoj polovini dvadesetog veka na nekim prostorima Kosova, Albanije, Crne Gore i Sicilije. Sumnja se da danas još uvek postoji na Kosovu.
je postojao-proslo vreme,radnja zavrsena u proslosti,dakle,vise ne postoji
jos uvek postoji-sadasnjos.........
toliko od mene.
a ja to nisam rekla,ali raspitaj se malo o serijatu,pa vidi da se pod okriljem tog zakona rade mnogo gore stvari,upakovane pod drugacijim nazivom.

Poslednja izmena:
jao,sto u skoli ne daju predmet razumevanje procitanog?:lol:
elem:

je postojao-proslo vreme,radnja zavrsena u proslosti,dakle,vise ne postoji
jos uvek postoji-sadasnjos.........
toliko od mene.
a ja to nisam rekla,ali raspitaj se malo o serijatu,pa vidi da se pod okriljem tog zakona rade mnogo gore stvari,upakovane pod drugacijim nazivom.

http://en.wikipedia.org/wiki/Feud

izvoli ceo tekst sa engleske vikipedije..pa ga procitaj....pominju se razne drzave u kojima se krva osveta jos primenjuje...al je albanija specijano naznacena.....

In Albania, the blood feud has returned in rural areas after more than 40 years of being abolished by Albanian communists led by Enver Hoxha. More than 5,500 Albanian families are currently engaged in blood feuds. There are now more than 20,000 men and boys who live under an ever-present death sentence because of blood feuds. Since 1992, at least 10,000 Albanians have been killed due to blood feuds.[30]

za mene je ovo sadasnje vreme.......

Poenta je bila da skrenem ovom napaćenom narodu misli sa teških droga(da svi budu isti). Čim vidim da drug ima istu majcu kao ja, ja odmah tu majcu ili bacim ili dam nekom, jer smatram da barem ja trebam da imam svoje mišljenje i različitost, barem u svojoj okolini. Jbeš ti sve kad neko kaže istinu o Albancima, pa se ostatak rasističkog foruma o tome raspravlja.

Poenta je bila da skrenem ovom napaćenom narodu misli sa teških droga(da svi budu isti). Čim vidim da drug ima istu majcu kao ja, ja odmah tu majcu ili bacim ili dam nekom, jer smatram da barem ja trebam da imam svoje mišljenje i različitost, barem u svojoj okolini. Jbeš ti sve kad neko kaže istinu o Albancima, pa se ostatak rasističkog foruma o tome raspravlja.

Narodu ne treba da se skrecu misli sa droga, vec ruke i nosevi...

Back