muzjak
Poznat
- Poruka
- 8.000
Bog je ideja. Niko ne može sporiti postojanje ideja, naprotiv. Ideja je osnova realnog sveta. Prema tome bog postoji. A šta je to bog, zavisi kakvu ko ima ideju, jer ideja je uvek subjkektivna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Pa što je onda to biće pisalo Bibliju?
A otkud znaš da je to definicija kojom je Bog definisao sebe?
Definicija služi da objasni pojam. Ako upotrebiš pojam "Bog", onda moraš da definišeš šta pod tim podrazumevaš.
Ako ti se otkrio, onda objasni kako. I objasni kako znaš da ti se Bog otkrio.
Definisati nešto znači ograničiti. Nezahvalno kad je Bog upitanju.
Ovde se vidi da ni sam Mojsije ne zna sa kime razgovara. A i Mojsije je njmu mogao da se predstavi sa time "i ja sam onaj kojoi jesam".Znam jer me top zanima i proucavam to.
Kada Bog salje Mojsija na primer, on pita sta da kazem narodu, ko si ti, ko me salje, sta je ko je taj?
On kaze ja sam onaj sto ejsam.
To znaci oduvek postojim, nemam pocetka...
To je jedno od glavnih Bozjih da kazemo, definicija sebe.
Ovakvo tumačenje ne može da se porekne niti negira takav bog.Imamo mnostvo definicija i opet ne sve, jer je Bog nedokuciv...
Ali kada nedokučivo daje definicije sebe, ono više nije nedokučivo. Tim pre što je onda u aktivnoj relaciji davanja.Bog ima u Bibliji mnostvo imena i titula i preko njih nam daje definicije sebe...
Jedno ime može da obuhvati bilo šta, jer smo mi ti koji dajemo smisao pojmovima i imenima.Jedno ime ne moze da obuhvati Boga.
Svaka čast jevrejima. Ali ime samo po sebi je dovoljno ako definiše nekog subjekta (kad mislimo na lična imena).Trebamo da znamo da kod Jevreja svako ime ima smisao ili znacenje, ne kao kod mnogih naroda, neko se zove samo da bi imao neko ime...
A kako definišeš pojam "neograničenost"? Definicijom dodeljuješ suštinu pojmu.Definisati nešto znači ograničiti. Nezahvalno kad je Bog upitanju.
Ovde se vidi da ni sam Mojsije ne zna sa kime razgovara. A i Mojsije je njmu mogao da se predstavi sa time "i ja sam onaj kojoi jesam".
I naravno, Mojsije mu poveruje. Odakle Mojsiju ta vizija i doživljaj ne možemo znati. A malo šta možemo znati i o Mojsiju. I sad mi od onoga koga ne znamo saznajemo o nekome koga ni on ne zna. A saznajemo jer on tako kaže. Moram li ovo da komentarišem dalje ili treba da ustupim mesto razumu?
Ovakvo tumačenje ne može da se porekne niti negira takav bog.
Ali kada nedokučivo daje definicije sebe, ono više nije nedokučivo. Tim pre što je onda u aktivnoj relaciji davanja.
Jedno ime može da obuhvati bilo šta, jer smo mi ti koji dajemo smisao pojmovima i imenima.
Svaka čast jevrejima. Ali ime samo po sebi je dovoljno ako definiše nekog subjekta (kad mislimo na lična imena).
A kako definišeš pojam "neograničenost"? Definicijom dodeljuješ suštinu pojmu.
Da defnisati znači ograničiti je nešto što smo učili na studijama. Nema potrebe da idemo u filozofiranje do beskraja.
Pa ako ti neko kaze 1 posto o sebi.
Znaci mozes da ga definises na osnovu onoga sto ti je otrkio o sebi.
Sto zeli da znas o njemu.
Znaci, da neces moci da ga definises u potpunosti vec samo na opsnovu otkrivenog.
1%
Ako ti neko kaže 1% o sebi nećeš ni pokušavati da ga definišeš.
ovo je tačno.
po svemu sudeći bog je matematičar, a otkriva nam se kao Pi i Fi (Phi)
π = 3,14159265359...
Φ = 1.618033988749895…
π i Φ su prisutni u svakoj kreaciji.
ali, to mu je zanimanje...![]()
moguće, priroda, recimo, podleže geometrijskim oblicima i zakonima...Sta mislis, koja mu je omiljena oblast? Geometrija?
Ja znam šta pišeš i to komentarišem.Ovde se vidi da ti neznas oc emu ja pricam i sta pricam.
Bog je pokazao Mojsiju svoju Bozasnku silu i moc.
Nije mubsamo rekao ja sam veciti.
A Mojsije nezna sa kime razgovara jer je to bio njegov prvi susret sa Bogom.
Ovde se govori o pojmu. Ako pojam ne ograničiš, onda može biti bilo šta. A to znači, neodređen. Razmisli malo o tome što si učila.Da defnisati znači ograničiti je nešto što smo učili na studijama. Nema potrebe da idemo u filozofiranje do beskraja.
Ja znam šta pišeš i to komentarišem.
Sve jedno koji je to po redu susret. Kako da zna da je Bog u pitanju? Zato što mu se tako prestavio? Na onovu čega Mojsije zaključuje da su izjave "nekoga" istinite? Šta uopšte on može da zna?
Znači ono što pokazuje moć, to je "Bog". Ono što bog jeste, i ono što bog govori, ni po kakvoj logici ne može da se poistoveti. Možeš da veruješ ili ne, ali ne možeš da tvdiš.Pa rekao sam ti vec. Da nisam pa hajde.
Bog mu pokazuje svoju Bozansku moc.
Prilikom javljanja i posle.
Dakle ne kako ti razmisljas.
Ja sam od vecnosti sledi me.
I ovaj to cini.
Cak i Izrailjski narod kod kojeg ga je Bog poslao ne prihvata Boga dok ne vidi dokaze.
Znači ono što pokazuje moć, to je "Bog". Ono što bog jeste, i ono što bog govori, ni po kakvoj logici ne može da se poistoveti. Možeš da veruješ ili ne, ali ne možeš da tvdiš.
Definisati nešto znači ograničiti. Nezahvalno kad je Bog upitanju.