"Deda Mraz" i kompani

Nisi čula?
Hej pa ima cela epizoda Nodija, ona specijal, novogodišnja. :) Nodi ima tri pitanja za deda mraza, izmedju ostalih i to kako stigne da svoj deci na svetu odnese poklone u samo jednoj noći. I onda shvati i peva:
Našem deda mrazu
vreme će da stane,
svima da odnese
poklon na tenane.

z:)

Evo ga i You Tube za tu epizodu, Nodi spasava Božić:

Ne samo da detetu uskracuje deda mraza, vec ce mu uskratiti i to da on SAM okrije da DM ne postoji.
To je forsiranje necega cemu dete nije doraslo.
Kad forsiranje hodanja, sedenja... itd...

Pustite decu da se razvijaju individualno prema svojim fizickim i psihomotorickim sposobnostima.

Meni nije jasno kako ona misli da dete ubedi da DM ne postoji, da vuk ne prica, da ... milion stvari... :aha:

sto se tice tog obilaska cele planete za jednu noc. kada ti dete postane svesno vremena i bude sposobno da razume protok vremena sam ce doci do tog zakljucka. moje starije dete jos uvek ne moze da poveze sta je mesec dana, sta je godinu dana iako sam mu sve lepo ovbjasnila koristeci i mesec i sunce i zemlju i od rodjendana do rodjendana...sve je to njemu jasno, ali jos nije sazreo da ukopca taj protok vremena. on jednostavno nema pojam o vremenu i mislim da je tako i bolje. onog trena kada covek postane svestan protoka vremena (a verujem da ce ga to strefiti kad krene u skolu) postaje njegov rob. ne treba nista siliti. zasto skrnaviti najcistiji period zivota?
Deda Mraz putuje kontra od vremenskih zona, tako da sve poklone raznese za jedan sat. Valjda. :)

Mojoj deci je Deda Mraz već bio :D
Ma, šta da čekamo ponoć, šta njima to znači? A ova sreća njihova, i ovo oduševljenje, znači mnogo, znači sve! :heart:
Bože, koliko je bilo oduševljenje moje ćerkice kada je u paketiću našla lutku koju je videla u radnji još negde u septembru i poželela da joj kupimo. Malo je skuplja, pa nismo mogli tada, ali uštedelo se do NG i večeras je Deda Mraz doneo. :D Kako je bila oduševljena...
- Pa, pa, pa.... pa kako je Deda Mraz znao...? Ja mu nisam napisala, kako je znao da želim ovu bebu? :D :D :D Pa on je sigurno čarobnjak! :D :D :D

Eno i mališa gleda svoje kockice. Još ne ume da slaže kako treba, ali se igra. One mekane, gumene, za bebe. Sav je srećan :D

I to da uskratim svojoj deci???? Ma teorije nema, bre!

Setih se ove teme, i pitam ćeru - a šta ako to nije doneo Deda Mraz
A ona :eek: - Pa kako nije, pa zar ti ne vidiš, žeeenooooo, vidi, doneo mi je bebu, a nije ni znao, nisam mu rekla... nego ko nego Deda Mraz! Evo, vidi, ako mi ne veruješ, to je Deda Mrar, ma to je DEDA MRAZ, JEL VIDIŠ I SAMA :D :D :D
Pa na kraju i naglasila, da me ubedi. :) KO bi drugi, nego on :)

Kakva je to čarolija, kako to da uzme deci? Zašto bih? Neka budu deca.... :D

A vama svima želim da vam Deda Mraz donese zdravlje i sreću, za vas i vaše porodice! Da uživamo dugo u našoj dečici i njihovoj sreći :D

moj muz je bio deda mraz..stariji ga je odmah provalio, a mladji se uplasio....isao deda mraz od deteta do deteta i svako mu otpevao pesmicu, na kraju prilazi njemu
- a kako se ti zoves?
- preko.... brda...preko.... brega...
a suza suzu stize :lol:

Moji klinci vjeruju da postoji,imaju svoja objasnjenja zasto je to tako,pisu mu pisma itd.
Malo im nejasan ulazak kroz odzak,ali sta je tu je. ;)
Ne zelim da im kvarim uzivanje u vezi toga. :)

Kad porastu nece biti Djed Mraza,a ima ga sad kada i treba da postoji za njih.

To je samo jedan lijep i radostan dogadjaj za njih jednom godisnje. :)

Ne mogu da odolim.

Moja cerka ima 22 i odavno ne veruje u deda mraza ali je verovala.
Rekao joj suprug u prvom razredu. Pocelo da ga nervira sto ne zeli da ne veruje. plasio se da ce deca da joj se smeju.

Ona i klinac iz komsiluka su nas ubedjivali da su ga videli kako odlazi preko terase z:).Jedva su mu poverovali da deda mraz ne postoji. Viakli na supruga Cuti da te ne cuje! Meni bilo krivo sto im je rekao.

Imam sva njena pisma deda mrazu. Znate lii kako to izgleda kad sad, posle toliko godina, pogledam pismo koje je ona pisala sa 5-6 godina. To su njena prva slova. Tacno je vidim kako sedi za trpezarijskim stolom, ja u kuhinji i diktiram joj slovo po slovo a ona prepisuje slova iz slovarice. I njeno pitanje kako da pocne pismo. Ja joj kazem pocni sa Dragi Deda Mraze... ona malo razmislja pa kaze mama bolje da napisem Dobri moj deda mraze. Razlika je stvarno ogromna izmedju formalnog dragi deda mraze i iskrenog dobri moj deda mraze z:) Imam to pismo

Nova godina je bio i ostao najveci praznik i to najvecim delom zbog deda mraza. I dan danas kupujemo po sitnicu jedni drugima. Od kako smo joj rekli, svake godine dobijem poklon sa istom posvetom Dragoj mami od njenog Deda Mraza!

I da, ona i dan danas insistira da dobija paketic za Novu godinu (slatkise u kesi sa nacrtanim deda mrazom). Ne vidim nista lose u tome sto i dalje pomalo zeli da bude dete.

Inace da ne bude zabune studira i vec 2 godine zivi sama. Normalna i samostalna je devojka.

Svako ima pravo da u necemu uziva ili ne uziva, da voli ili ne voli. Mi smo uzivali u Deda mrazu (na neki nacin i dalje uzivamo).

Back