Decko leceni narkoman...savet!

Хаха, е то..фактор X и курЋење пред клинкама..

Да сам ја имао са 19 неку која ми не избија из куће, оговара ме са рођеним родитељем и ортак је је сањима, .гарант бих почео да се дрогирам :lol:
Очај..

Poslednja izmena:
Хајде да узмемо да је прича истинита, није форумси експеримент :lol: замисли родитеље те девојке наркомана који иду са њим на терапију, контролишу лика....који би то склоп реално радио? Мада овај податак да су били 3 недеље на мору. Знаш колико то кошта?
Нису ваљда продали шћер и планирају да је удају.. Мислим, можда ја нисам нормалан, али мени је то изопачено.
Куд иде свет са таквим девијантностима.. :lol:

Treba mi savet,mada znam sta ce mi reci vecina..
Sa deckom sam godinu dana,koji je stariji od mene 10 god i leceni je narkoman. Cist je vise od 3 godine,i i dalje ide na grupne terapije jednom mesecno.Nema nikakve bolesti,trazila sam mu potvrde(pre nego sto smo spavali) da nema hepatitis,HIV itd..
E sad,moji nisu znali da je bio narkoman,i saznali su nekako pre nedelju dana i sad treba da idu sa njim tu gde se leci da pricaju sa terapeutom,da vide zdravsteno stanje,karton sve, a i mene ce cak da vode na testove za HIV,drogu itd. Naravno,ne podrzavaju me,ali su svesni da ne mogu da me sprece nikako da budem sa njim,posto sam napravila haos kada su mi rekli da ga necu videti vise nikad,pa su ipak resili da pokusaju da rese to na drugi nacin. Do sada sam bila 100 posto sigurna u njega,da se nikada nece vracati tome(iako je bio na heroinu,intravenozno),preselio se iz starog kraja i odvojio se od tog drustva totalno,medjutim sada mi svi pune glavu kako se leceni narkomani uvek ponovo navuku(pre ili kasnije),cim nalete na neki problem u zivotu ili im jednostavno nesto pukne u glavi da pocnu opet.
Ne znam kako da se postavim,kako da ga podrzim, i jako bi mi znacilo vase misljenje,pogotovo ako ste imali takvih iskustava...hvala :confused:

Nisam imala takvih iskustava, ali sa svog stanovista, iksreno govoreci, moje razmisljanje je...jednom narkoman, uvek narkoman. Zao mi je. :sad2: Jednostavno, mislim da ljudi koji imaju poroke tipa cigarete, alkohol, droga , razvrat i slicno, kad tad pokleknu opet. Ne kazem da nema izuzetaka, ali ja lično u to ne verujem. Drzim palceve da istrajes ako si u tome naumila, ali zapamti da je zivot samo jedan i da nisi duzna biti niciji terapeut niti trositi svoje vreme da lečis nekoag od necega. Shvatas, da ne zvucim gruba, zamisli svoj zivot danas sutra ako se tome vrati. Ne znam, iksreno, ja bih se na tvom mestu plasila a razumem i tvoje roditelje. Stavi se u njihovu kozu, jednog dana ces i sama biti roditelj. Ne znam, hrabra si, ali iskreno kazem sta mislim, ja se na tvom mestu ne bih upustala u takve veze i sa takvim ljudima. Sve najbolje Vam oboma zelim. :kiss:

Iskreno, mislim da si pogresila sto ovde trazis savet. Nemam pojma koliko imas godina, mozda mislis da to nije bitno al jeste i te kako. Kazes 10godina je stariji od tebe, to realno moze biti velika razilka, al najveci problem je sto je od tebe krio 3 meseca da je leceni narkoman. Predpostavljam da si mlada, zivis sa roditeljima i oni imaju velikog uticaja na tebe, mozda mislis da ti ne zele dobro kada brane da se vidjas sa njim al moras to gledati i iz njihovog pogleda. Niko ne zeli svom detetu lose. Razmisli sta zelis u zivotu, da mladost provedes po savetovalistima jer se ne daj boze zapatila neku bolest ili ti je on navukao. Tesko je prekinuti kontakte sa drustvom ( pogotovo takvim ), ponekad nije dovoljno ni grad da promenis. A sama si rekla da i on ima poteskoca da ostane cist. razmisli da li vredi neka avanturica ( ipak si mlada i bice ponovo tipova u tvom zivotu ) toliko da zrtvujes ceo zivot.. Ja mislim da ne...

nije pravilo da se bivši džanki vraća na iglu, zašto bi se vraćao ako zna kroz šta je prošao
dakle bivši se nikada nebi vratili na staro, osim ako su slabe ličnosti, a većina takvih upravo to i jeste
odatle toliko povratnika
međutim, ako ovaj dasa ide redovno na grupnu terapiju i ako ima neke druge prioritete u životu
ne znam kako bilo ko može da mu oteža taj put
on zna šta hoće i kuda putuje, svako omalovažavanje njegove prošlosti može biti samo stimulativ za napredak

nije pravilo da se bivši džanki vraća na iglu, zašto bi se vraćao ako zna kroz šta je prošao
dakle bivši se nikada nebi vratili na staro, osim ako su slabe ličnosti, a većina takvih upravo to i jeste
odatle toliko povratnika
međutim, ako ovaj dasa ide redovno na grupnu terapiju i ako ima neke druge prioritete u životu
ne znam kako bilo ko može da mu oteža taj put
on zna šta hoće i kuda putuje, svako omalovažavanje njegove prošlosti može biti samo stimulativ za napredak

Od drugara sa mora brat se navukao na iglu, video sam ga par puta, od momka koji je izgledao lepo ostale se su samo koza i kosti. To je bilo pre 5 godina, krenuo je na terapije i savetovanja i skinuo se ( nije koristio 2 godine ) al onda se ponovo vratio na staro. sada je opet cist, a skinuli su ga tako sto se brat sa 4-5 svojih drugova dogovorio i nalupali su ga tako da je momak zavrsio sa nekiko preloma. Sada ni ne pomislja da uradi nesto....

ali Braaaana i Bane-renta bubreg:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Ma idi... samo se treba snaći i svi "čisti" :lol:
poslusaj svoje srce
dobro ga oslusni

potom nekoliko dana sama
i onda zapevaj onu dobru, staru Bajaginu:

''pomozite mi, doktore
tako vam vase etike...''

i resenje problema ce se pojaviti preko celog ekrana ;)

Šta ako zapeva "dajte mi pilule za lilule" :lol:

Treba mi savet,mada znam sta ce mi reci vecina..
Sa deckom sam godinu dana,koji je stariji od mene 10 god i leceni je narkoman. Cist je vise od 3 godine,i i dalje ide na grupne terapije jednom mesecno.Nema nikakve bolesti,trazila sam mu potvrde(pre nego sto smo spavali) da nema hepatitis,HIV itd..
E sad,moji nisu znali da je bio narkoman,i saznali su nekako pre nedelju dana i sad treba da idu sa njim tu gde se leci da pricaju sa terapeutom,da vide zdravsteno stanje,karton sve, a i mene ce cak da vode na testove za HIV,drogu itd. Naravno,ne podrzavaju me,ali su svesni da ne mogu da me sprece nikako da budem sa njim,posto sam napravila haos kada su mi rekli da ga necu videti vise nikad,pa su ipak resili da pokusaju da rese to na drugi nacin. Do sada sam bila 100 posto sigurna u njega,da se nikada nece vracati tome(iako je bio na heroinu,intravenozno),preselio se iz starog kraja i odvojio se od tog drustva totalno,medjutim sada mi svi pune glavu kako se leceni narkomani uvek ponovo navuku(pre ili kasnije),cim nalete na neki problem u zivotu ili im jednostavno nesto pukne u glavi da pocnu opet.
Ne znam kako da se postavim,kako da ga podrzim, i jako bi mi znacilo vase misljenje,pogotovo ako ste imali takvih iskustava...hvala :confused:

Nisam hvala bogu imala licno iskustvo sa takvim stvarima, ali od mog kolege sin je bio narkoman ( vodio ga je cak u rusiju da prima neke blokade ili kako se vec zove) ..deset godina se nije drogirao, ozenio se, dobio cerku a onda se vratio opet na staro..Zena se razvela od njega, to ga je jos vise podstaklo i to je trajalo porilicno..
Pre nekog vremena je isao na neke terapije ( izolovanost potpuna) u nekikapm u Hrvatskoj..Dve godine se ne drogira..
ALi..nikad se ne zna..
I tacno je da se sa zavisnicima nikad nije naciso
A i malo mi je cudno da kazes za nekoga ko je leceni narkoman da si bila sigurna 100%..Pa ne moze covek da bude siguran ni u sebe 100%, ni u one sasvim normalne( neproblematicne) osobe..Kako mozes i pomisliti tako nesto..Da si sigurna 100%
Naravno da ti ne moze niko zabraniti, i kao sto rece i tvoji roditelji su svesni..Ali , da li si ti svesna u sta se upustas i da li si spremna na takav rizik..Sada je jos uvek ok...Ali sta sutra kada dodju deca..Mozda nikada vise nece posegnuti za drogom..ali mozda i hoce..Da li si spremna da provedes zivot u strepnji, stalnom strahu...Razmisli dobro o svemu..I odluka je samo tvoja
A sto se tice cak i iskustava..Svako iskustvo je prica za sebe..sve je individualno..i nema pravila

Оне које немају превише интересовања за неке друге ствари, виш како то, виси код њега на гајби, мале женице са 19 година ебига..
Али гарант да су таквим мицама далеко интересантнији такви ликови него штребери..није то ништа необично.
Као што их привлаче кримоси и то им је интересантно..

Slucajno naleteh na ovo posle ovoliko vremena, samo da javim vama pametnjakovicima da je ''mala zenica'' i ''takva riba'' upisala fax, jedan sam od najboljih studenata (ne kazem ovo da se hvalim, nego zbog takvih sto vole da se prave pametni), ''narkoman'' ima fin posao (nije nikakav krimos, samo je bio mlad i glup), nije se vratio drogi, imali smo divnu vezu 3 godine, sad nismo zajedno iz drugih razloga, ali cemo ostati prijatelji za ceo zivot jer i klinka od 19 godina moze nekome da pruzi ljubav i podrsku, i zato sto nema nista lepse nego kad nekome pomognes da izvuce ono najbolje iz sebe.. Bar tako on kaze ;) A u svakom slucaju je bolje od malicioznih komentara nezadovoljnih likova koji su ogorceni sto sve dobre ribe pokupe krimosi, sto opet razumem ;)

pa rekao mi je posle 2,3 meseca ali sam ja kapirala da nesto tu nije ok,posto veliki deo proslosti kao da je izbrisao,niti ga je pominjao,nista. A posle kada mi je rekao ocigledno nisam razmisljala, ili nisam zelela da razmisljam ? Mislim ne kajem se ja sto sam ostala sa njim,samo se sad pojavljuju ti problemi na koje nisam navikla.

Uvek ces moci da ga se otarasish. Nije vazno kada ti je to rekao, priznao.
Budi uz njega, ako zaista ide na terapije i ako je zaista clean vec nekoliko godina, i ako je zaista stariji od tebe deset godina
( nego koliko ti imas godina= 18?) onda je na jako dobrom putu da se mane tog zla.
Mislim da si srecna sto imas tako pametne i uvidjajne roditelje.

Hvala na odgovoru, ali davno sam ja ovo postovala kao sto rekoh gore, nismo vise zajedno ali smo imali divnu vezu 3 godine i ostacemo prijatelji za ceo zivot, decko se snasao u zivotu i svako otisao svojim putem. Valjda srecan kraj nije samo u filmovima kako rece neko ranije :)

Back