Dečiji biseri

Mog Nikolu kad je imao dve godine šišao je izvesni Miško. Jednom nakon šišanja bili smo u goste kod devera i jetrve i moja jetrva mu posle kraće "svađe" reče: "Ko te šiša?" A moj Nikola, pogleda je začuđeno i reče: "cika Misko". :lol: :lol: :lol:

u autobusu: sedi mama sa sinom (cca 3god) a mali stalno zapitkuje: mama, sta je ono? a sta je ovo? itd. majka se trudi da sve lepo objasni ali posle 1h zapitkivanja rece mu da nezna odgovore na sva pitanja a on sav vazan pita: mama jesi ti glupa? :shock:

Sin mog brata (3 god) i ja pre neki dan cekamo bus da ga vodim kod mene. I cekamo tako 10-tak minuta a ja sve vreme kucam poruke. U jednom momentu pita me mali "Dado a jel mozes ti nekog da zoves sa tog telefona?" ja kazem "Mogu a sto?" a on ce " Pa ajde zovi autobus!!"

Moja sestogodisnja cerka stalno brigu brine o tome ko se u koga zaljubio u zabavistu, koliko koja devojcica ima momaka , i sve tako...
Jedan dan kaze ona meni: znas mama zasto se niko nije zaljubio u mene? Ja: Zasto? Zato sto oni misle da ja imam kratku kosu. Ja opet onako poluslusajuci : Zato sto imas kratku kosu ? NE! vikne ona Oni MISLE da ja imam kratku kosu ( a u stvari mi je dugacka kosa ...bio bi nastavak, mada i nije bas preterano duga, tek je u fazi rasta, ali ne da ona svoju kosu!)

Ovo mi je stiglo mejlom:
Ovo je pismeni zadatak jednog beogradskog osnovca o ptici Sovi.

Sova

Sova je ptica. Ona danju spava, a nocu je potpuno slepa, kao slepi mis. Posto ja ne znam puno o sovama, pisacu o zivotinji koju znam. To je krava. Krava je sisar. Ona ima sest strana: gornju, donju, levu i desnu. Na zadnjoj strani je rep. Na kraju repa je jedna cetka. Ona sluzi da se krava brani od muva, da ne bi upadale u mleko. Mleko visi ispod krave. Na prednjoj strani je glava, koja sluzi da na njoj rastu rogovi. Rogovi sluze da bi krava bola. Glava sluzi da bi na nju stala usta. Krava jede malo, jer ono sto pojede, jede dva puta. Usta sluze i da bi krava mukala. Ako ne muce onda su joj usta puna. Muska krava je Vo. Vo nije sisar. Meni jos uvek nije jasno kako se dobija mleko?

:)

biska:
Ovo mi je stiglo mejlom:
Ovo je pismeni zadatak jednog beogradskog osnovca o ptici Sovi.

Sova

Sova je ptica. Ona danju spava, a nocu je potpuno slepa, kao slepi mis. Posto ja ne znam puno o sovama, pisacu o zivotinji koju znam. To je krava. Krava je sisar. Ona ima sest strana: gornju, donju, levu i desnu. Na zadnjoj strani je rep. Na kraju repa je jedna cetka. Ona sluzi da se krava brani od muva, da ne bi upadale u mleko. Mleko visi ispod krave. Na prednjoj strani je glava, koja sluzi da na njoj rastu rogovi. Rogovi sluze da bi krava bola. Glava sluzi da bi na nju stala usta. Krava jede malo, jer ono sto pojede, jede dva puta. Usta sluze i da bi krava mukala. Ako ne muce onda su joj usta puna. Muska krava je Vo. Vo nije sisar. Meni jos uvek nije jasno kako se dobija mleko?

:)
Јао, ово је сјајно! :D

osmeh letnje noci:
P o k l o p a c - jedna tako obicna rec, a izgovorena na dva smesna nacina:
Mia - KLOPAVAC
Ina - ZAKLOPAC
Kad smo kod poklopca...
Moj Toma to tako izgovara da ja ne znam ni da ponovim! :lol: :lol: :lol:
Samo što nikad neće da kaže ponovo... čak i ako "neprimetno" pookušam da ga navedem na to :(

Odvela sam u subotu sina, maminog smekera od 5 godina, na sisanje... Imao je loknu na lokni, i odlucimo se da se sisa na pravu musku frizuru! Prvo me je pitao sto idemo u taj salon a ne kod SISARKE preko parka... a onda u ponedeljak kad se vratio iz vrtica, prica mi kako su reagovali njegovi drugari na novu frizuru....
" Decaci me nisu poznali, a devojcicam su izlazila srca iz ociju i isle suze radosnice!!!! "

imam brata od strica...sad je 5ti osnovne...e kad je imo 5god ja ga nauchio da podigne pesnicu i kazehe "fak d polis"...i chim ja podignem pesnicu mare odma i on "fak d polis"...gde god smo se zatekli mare je yebo policiju (: ...super je fora uchiti klince tako nekim djakonijama koje mogu biti komichne u datim situacijama...doshla verenica brata iz evrope ne zna srpski i kao u selo da upozna familiju...i ne zna srpski sem zdravo i hvala...e al zna engleski...i docheka je klinac od 5god rechima fak d polis (:

mariolina:
Odvela sam u subotu sina, maminog smekera od 5 godina, na sisanje... Imao je loknu na lokni, i odlucimo se da se sisa na pravu musku frizuru! Prvo me je pitao sto idemo u taj salon a ne kod SISARKE preko parka... a onda u ponedeljak kad se vratio iz vrtica, prica mi kako su reagovali njegovi drugari na novu frizuru....
" Decaci me nisu poznali, a devojcicam su izlazila srca iz ociju i isle suze radosnice!!!! "

Kad sam juce pitala moje cedoviste za sta sluzi glava, odgovorila mi je:
Da mati kod fizejke (Da mlati kod frizerke)

Ochi: da gedaju i da savaju (gledaju i spavaju)
Ushi: da se upasi (posle cega se povuche za oba uha)

mariolina:

Mala pcelica "Decaci me nisu prepoznali a devojcicama su izlazila srca iz ociju i isle suze radosnice" ! :)
Mogu da zamislim kakav je bio.Obozavam kad vidim decake sa loknama....Secerko.

Aleksa i Toma su oduševljeni idejom da pripremamo dečju igraonicu.
Čim sam im to saopštila, Aleksa je pitao (sa neskrivenom radošću i iščekivanjem): "A ko će tamo da radi?" :-D
"Hmmm... ja moram, a ostali - ko hoće", rekoh, "Hoćeš ti?"
"Daaaaa!", odgovorio je oduševljen, "Meni se to baš sviđa!"
Toma je, naravno, prihvatio ideju... :smile:

Kad su bili kod baba-tete na selu, vrlo sigurno i autoritativno Aleksa je izjavio: "Ja ću biti konobar u igraonici i zaradiću pare. A kad nema nikog, onda ću se ja igrati!" :-D

Gledajući (čežnjivo :lol: !) u moj novi telefon (ne dozvoljavam im, naravno, da se igraju onim što nije za igru tako da moj mobilni ne uzimaju), Toma me pita:
"Imaš novi telefon? A jel' ti treba stari?"
"Da, treba mi", odgovorim.
"A šta će ti?", razočarano pita on.
"Treba mi, dušo, za igraonicu..."
"... A jel' za konobare?", pita Toma odjednom sav ozaren i srećan.
:lol: :lol: :lol:

Kad je moj brat imao 4 godine bili smo u Grckoj na letovanju. Taj pansion, sta god da je, drzali neki Grci koji su imali slatku devojcicu njegovih godina. Tata mu jednom rekao iz sale:"Vidi sine sto je slatka devojcica, da nam bude snajka!",a on poce da se dere:"Necu tata, zar ne znas onu pesmu "Srbi, ne ljub'te Grkinje"." To je inace pesma Tamo daleko.

biska:
E kad smo kod telefona moja cerka je do skora mobilni zvala mominji, a fiksni fonji. Sad su svi teson.
Poz
Ej, a moji klinci kazu teveson :lol:
A cera, koja isto stalno jede (ne moze da izdrzi 10 minuta da nesto ne zvace), skoro je odusevila tetku, koja je cuvala, jer je stalno jela i ponavljala "hocu jedem pijem" (ima 21 mesec) :lol:

Limette:
Kad je moj brat imao 4 godine bili smo u Grckoj na letovanju. Taj pansion, sta god da je, drzali neki Grci koji su imali slatku devojcicu njegovih godina. Tata mu jednom rekao iz sale:"Vidi sine sto je slatka devojcica, da nam bude snajka!",a on poce da se dere:"Necu tata, zar ne znas onu pesmu "Srbi, ne ljub'te Grkinje"." To je inace pesma Tamo daleko.

Divno! :):) "Srbi ne ljubite Grkinje" :mrgreen:

sveklo-svetlo
oko meko-mleko
naopi čke-naopačke
mimice-čizmice mada su postale ovih dana čimzice
zakockaj me - zakopčaj me
a mama i tata se ljubu u usta kada operu zube.deca se ne ljube u usta jer ne peru sva zube...
a kada mi kaže lolim te ja se istopim:p

Mozda cu se ponoviti. Ne mogu da se setim da li sam ovo napisala.

Kad je moja cerka prvi put probala gumene mentol bombone, ovako je odreagovala:
Je` juto? Nije juto. A jepo je.
Poz

Back