Dečiji biseri

Giiigooo:!:
Sad mi svekrva pričala šta je sve moj muž radio kod vas kad je bio mali:lol:
Jednom je pitao tvoju mamu da li je i njen šećer tako sladak kao kod nejgove mame:razz:

A moram da ti kažem da je Siniša presladak, mi smo oduševljeni:-D U subotu na svadbi mi je rekao - mi sad idemo, a zašto vi još stojite?:lol:

:lol: :lol: pa mora da pita he he he
sada već više priča pa svašta i napriča...
danas mi je rekao da ćemo da kupimo IGRAČAK
(to je valjda muška igračaka tj.auto)

a tvoj dragi..eee da, divan izgovor da se jede šećer po komšiluku :lol: :lol: ;)

vila_raviojla:
Klinka iz komsiluka:

Sva bitna , dosla je da se pohvali.
Zove me sa vrata posto je prethodno upala u kucu, a jedva dohvati kvaku na vratima , i kaze :

Ona : eeee vidiii (teatralno razvlaci to sto ima na sebi )
Ja : Pa sta ti je to ?
Ona : Znas , mama i tata su mi kupili a i moj bata . A vidi , sve je roze !!! I pantalone i dzemper!!! I cizmice!
Ja: Au bas je lepo. Ali , zar ti to nije trenerka?
Ona: Ma nije, vidis da nema strafte!!! ( i pokazuje prstom bokove)
Ja: A dobro onda. A reci mi kakvo ti je to krzno na cizmama?
Ona: PA OD ZECA !!! ( mrtva ozbiljna)
Ja: A gde raste taj ROZI ZEC?
Ona: PA U SUMI!!! (sad vec razrogacenih ociju)

Eto ima ona jos materijala al ne mogu sada da se setim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jao kako je slatka klinka! :-D

Ljudi, vi ste fenomenalni.
Evo i mog doprinosa:
1.Bila sam u gostima kod brata i sestre od tetke.Brat i ja strašno licimo, i oboje imamo kratku crnu kosu,samo sam ja 30-tak kilograma laksa i 30-tak santimetara niza .Dosla je mala komsinica Dunja (5godina), i videla me kroz neku zavesu (naravno,ona mene ne poznaje), i panicno je povikala:
-mama,mama sto se Toma ovako smanjio?

radnja se odvija za vreme studentskog protesta,devojcicu od 5 godina deda odvede u Valjevo, i setaju po parku u kom se nalazi ogroman spomenik Stevanu Filipovicu (narodni heroj iz 2.og svetskog rata, prikazan podignutih ruku stegnutih u pesnice,dominira u celom parku).Dete kaze:- Jao deda koliki otporas!

Lollypop:
Moj sestric (oko 6 godina) kada je dobio cokoladu sa lesnicima:
"Sta su stavili ove lesnike, zauzimaju mi mesto cokoladi!"

Inace, mali jede samo cokoladu i kechap!
mali je car!!! i ja isto to ne razumem! skroz je bzvz... mislim ne zove se chokolada dzbe chokolada... moram da se upoznam sa njim! :lol:

Grupa dece od 7 godina sa poremecajem paznje, radimo na tome kroz igricu slicnu "leti, leti" : njih je sestoro, stoje u krugu i treba da sednu kad cuju prvu rec koju ja kazem da nemoze da leti ni na jedan nacin. Pobednik je poslednji koji ostane jer se igra na ispadanje.
Ja: Leti, leti, leti.....avion, ptica,leptir,pcela,vetar,list.....KUTJA!?"
Svi sedaju, samo Toma ostaje da stoji sa pobedonosnim osmehom od uva do uva (njegov brat blizanac Luka je takodje u grupi).
Ja: Dobro bre Tomo, pa kako kutja leti, otkud da leti kad je kutja pricvrscena na zemlji?!
T: Leti, e bas leti, skrsta ruke na grudima, ja sam video, kaze!
Ja: :?: :!:
T: Pa sta, kad je bila Katarina (prim.prev. uragan?!) letele su kuce!
Ja: (bez teksta) :-?
Luka (mudro, ali ispod glasa): pa da....i automobili su leteli, nego se toga nije setila a da jeste, ja bi bio pobedio.......
:roll: :D :D :D

Ovih dana kad je bilo bas hladno, izvede moja prijateljica sina od 3 god.u grad i naravno namontira mu sal oko glave, kapu do ociju, bukvalno su se klincu videle samo okice jer je sve ostalo bilo DOBRO zamotano. Njegov komentar posle par koraka: mama, kako cu ja sad da cackam nos...inace mali obozava da mu je prst u nosu stalno i na sve kritike odgovara - pa moram da ga ocistim...

Moja deca i ja uvece pred spavanje mastamo gde cemo da putujemo jednog dana... i tako mi sin jednom rece : Mama, vodicu te u beli svet!
Juce smo igrali igricu na kompu, Pandorina kutija, neke kao slagalice pa moraju sva ta zla sto su izasla iz kutije da se vrate u nju, a za svako od njih ima po 5-6 gradova sa po 10 zadataka... Izmedju ostalih bio je i grad Lusaka... Elem, uvece, moj sincic pametni, kaze: Mama, a kad cemo da putujemo u Musaku ? ;)

Moja (tada cetvorogodisnja)cerka i ja se vozimo autom,prolazimo kraj poljane na koj krave pasu,ona vice..mamaaaaaaaa..vidiiiiiiiiiiiii!!!! Pitam je,sta je to???.....kao iz topa..KONJICIIIIIIIII!!!!

heh pa i ja sam imala priliku da putujem vozom na more sa mojima i u kupeu bila i jedna zena i njena tjerka, tada mojih godina (dakle negde 9-10) i isto u cg livada i ovce na sve strane... i mala samo: 'viiiidi mamaaa! kraaaveee!'... zena je htela da propadne u zemlju...

Neko je ovde rekao da deca govore nepatvorenu istinu. Pa da dodam i ja jednu:
Moja mala komsinica (tada 5g), ciji se roditelji cesto svadjaju je izjavila za svoju tetu i tecu da oni nisu ti odvratni muz i zena, kao mama i tata ili baka i deka, vec da su kumovi, jer se postuju (medjusobno) kao i kumovi.

????? :)

preuzeto sa serbian cafea:

dusica75 - 6. februar 2006. u 12.34 (registrovani član)
hej kad ste već kod toga, pita mene kcerka mama ta je terorista a šta je turista, i sad ja kažem kad neko ode u drugu zemlju on je turista a teroristi su arapi (da skratim) a kaže ona a šta je onda arap kad dodje u kaliforniju :)))))

-Eva-:
Jednom takođe igrajući se sa svojom drugaricom pričaju o žele bombonama. I ona drugarici objašnjava "Žele bombone se zovu tako jer ih djeca mnogo žele"
buuuuhahahahahaha aaaaaaaa nasmeja me do suza! :D lutka mala :)

Ovo je najjaca tema ovde,pa da napishem neki biser moga sestrica (Luka 7 godina)
Luka inace u nedostatku prave reci cesto smisli neku novu....
npr.
Sedimo nas 2 i ja stavljam kapi u nos(poslednjih par kapi) i stavljam bochicu na sto.Luka je uzima,posmatra i zakljucuje"Ujko nemash ovde vishe kapi,sve si UNOSIO(stavio u nos) ! ! ! :lol:
ili...
Vratio se luka sa mora i pitam ga dali je naucio da pliva.On kaze da nije bas naucio da pliva,ali da dobro roni!
Pitam ga ja da mi objasni kako to radi,a on ce "pa nije teshko deda me baci u vodu i ja ZARONIM,ali nemogu dugo bez vazduha pa brzo ODRONIM ! :lol:

Na zadnjem zajednickom planinarenju moj cetvorogodisnji sin ce posle nekih 45 min pesacenja :
" Hocu da idem na more da uzivam!"." Pa sta bi jos radio tamo" pitamo ga mi, a on ce:" Pa da bacam kamencice, jedem, kupam se,.....".
Eto, tako mali a vec covek hoce da uziva a zna i gde.

laura trese nos u maramicu.posto ona jako voli da od svake situacije pravimo pozoriste ja uzmem maramicu i pretim joj prstom "nevaljale sline sta trazite u laurinom nosu?sad smo vas izbacili napolje da nosic bude cist" i sve sam kao ljuta
a ona napravila tuznu facu i kaze
"mama,nisu zle sline,pa one su u MOM nosu bile"
:sad: :sad: :sad:

veki se zaljubio u lenu ,,, i onako ocajan ,, prica kako lena voli sergeja i oni se stalno ljube i grle ,,, uh reko ala sam zastarela klinci poceli sa pet godina da se vataju ,,, i tako to traje mesec dana ,, veki ocajan ,, lena i sergej se vole ,, ja ga tesim kako je on mnogo lep za nju i zbog toga ga ona neće ,,, počelo dete da ne jede ,, izbacio čokoladu ,, valjda drzi dijetu ili šta već ?? očajava on tako danima i samo priča o toj ljubavi ,,,, kad pre neki dan opet načnemo tu priču koja traje i po nekoliko sati ;;;;; pa ga ja pitam --- a jel ih vaspitačica vidi kada se oni ljube ??? on kaže PA DA vidi ih ,,, hmmm malo mi čudno ipak ljube se ,, mislim -- nekako rano a vaspitačica ne reaguje ?? sledeće šta se veki setio --- znaš mama oni idu i kući zajedno ,, , uh reko KAKO sad to ,, --- pa dodje mama po njih --- reko -- kako bre mama ??? kaze PA DA ,, znas oni imaju istu mamu ,, isto kao ja i moja sestra ,,,,, aaaaaa --- reko -- sine onda samo NAVALI nema tu prepreke ,,, prošlo je par dana a on i dalje ne razume kako su mu to otvorena vrata ka Leni ??? no dobro ,,kažu da se od pete godine ljubav deli ,,, ajde i to da vidimo

Back