Dečiji biseri

Moja Petra ima 18 meseci, ali otkad je napunila godinu dana, mobilni joj je bio omiljena igračka, kao i većini dece pretpostavljam. Inače, ekran se pali pritiskom na jedno dugme (i ni jedno više). Ona voli kad je upaljen, međutim, pritiska po celoj tastaturi, vidim da pokušava da ga upali, i to ne radi jer ne pogađa pravo dugme, vidim da je ljuta zbog toga.
.
Ja hvatam njen prstić i pokazujem joj koje dugme treba da pritisne.
Ona se ozari, uzima MOJ PRST svojom ručicom i NJIME pritiska dugme za paljenje ekrana. (zaključak je logičan - uzmeš nečiji prst i pritisneš dugme, baš kao što sam joj ja pokazao) :)

4387405902_b938a9e3e4_o.jpg

:D

Mala Dunja, napunila tri godine pre par dana. Vidi mamu kako se šminka pre odlazak na posao i komentariše:
"Mama, da te pitam nesto. Kad ces ti meni da kupis maskaru? Znas, ja vise nisam beba."

U cekaonici doma zdravlja sedim sa svojom cerkom koja mi je u krilu,mirna,osmatra i smeska se svima.Naspram nas sedi majka sa nemirnim decakom.Mali,rumen,punacak,svako malo pomene neku hranu.Vidi se da voli da jede. Zena,iznervirana vec njegovim nestaslukom,pokazuje prstom na moju cerkicu i komentarise:"Vidi,sine,kako je ova devojcica mirna.Vidi je kako je slatka,kao pahuljica." Decak odmerava Milu par trenutaka i na kraju zakljucuje:"Nije slatka kao pahuljica,nego kao puding!"

Исправљам вечерас писмене задатке шестака ''Особа којој се дивим''.
Један је изабрао да пише о Џонију Депу, па је написао да је он глумио у филму ''Пират и Сакариба''!!! :eek::dash::hahaha:

Један је изабрао да пише о Џонију Депу, па је написао да је он глумио у филму ''Пират и Сакариба''!!! :eek::dash::hahaha:

Sakariba...:hahaha:

Kad je moja generacija pisala na tu temu, obicno su se divili mami, tati, nekom nastavniku, bilo je i onih koji su se divili Nikoli Tesli, ali niko nije odabrao holivudskog glumca. :confused:
Dobro, Dep je sasvim OK zbog buntovnickog-grunge fazona. :)

Nije bas biser...

Malopre, dok sam pokusavala da smirim Klaru, Lora mi tuzno kaze:
"Mama, ti sada vise volis Klaru, jel tako?"
Ja je ubedjujem da ih volim obe, da su one moje princeze, a ona ce:
"Ja mislim da moras mene vise da volim, ipak se duze poznajemo i vise smo se druzile... I ja sam ti pomagala da se sminkas i da se doteras i da spremis rucak, jel tako? Zato treba da me volis malo vise..." :lol: :heart:

Nije bas biser...

Malopre, dok sam pokusavala da smirim Klaru, Lora mi tuzno kaze:
"Mama, ti sada vise volis Klaru, jel tako?"
Ja je ubedjujem da ih volim obe, da su one moje princeze, a ona ce:
"Ja mislim da moras mene vise da volim, ipak se duze poznajemo i vise smo se druzile... I ja sam ti pomagala da se sminkas i da se doteras i da spremis rucak, jel tako? Zato treba da me volis malo vise..." :lol: :heart:

:zcepanje::D:D:D
Jaooooooooooooooo srce malooooooooo...
Ne znam jel me rasplaka ili nasmeja...:heart:

P.S. Ja sam moje godinama ubeđivala kako oni više vole brata jer je on stariji... a ako ništa drugo bar ga vole duže...:mrgreen:
:mrgreen: To je naravno bilo kad sam bila mala...:mrgreen:

Mala Vanja- tri godinice: Pokazuje mi biljke i zivotinje u knjizi. Pricha ona tako: "ovo je ovo, ovo je ono,bla bla bla truc" i stigosmo do visibabe i ona ce, totalno samouveeno, visoko dignute glavice: "E, a ovo je BABA!" Stigosmo do pume, a ona kaze umiljatim glasicem: "Ovo je maca, nju cu samo da mazim" :)

OVo me podsetilo na jednu situaciju u gimnaziji kad smo radili prevod iz engleskog...
U teksu se radilo o kociji (coach) u kojoj je jedan putnik bio sudija, koja se prevrnula na putu izmedju npr Liverpula I Mancestera. Teks poduzi...mozda 2 strane...Jedan decko je ceo tekst preveo o fudbalskoj utakmici izmedju Mancestera i Liverpula gde je coach trener....

Umrli smo od smeha, kad nam je profanka citala...a ona predratna gospoja+ magistar+ single=zla

OVo me podsetilo na jednu situaciju u gimnaziji kad smo radili prevod iz engleskog...
U teksu se radilo o kociji (coach) u kojoj je jedan putnik bio sudija, koja se prevrnula na putu izmedju npr Liverpula I Mancestera. Teks poduzi...mozda 2 strane...Jedan decko je ceo tekst preveo o fudbalskoj utakmici izmedju Mancestera i Liverpula gde je coach trener....

Umrli smo od smeha, kad nam je profanka citala...a ona predratna gospoja+ magistar+ single=zla

:hahaha:

Ja bi dao liku 5.

Back