Dečiji biseri

S: (zamišljen)kako mama se sve tako brzo zamenjuje :think:
J: šta se brzo zamenjuje?
S: pa to kad je bilo juče, a kad prekjuče, a kad sutra... i vikend brzo ne bude više vikend....
J: Aaaa, brzo ti prolaze dani?
S: Da, tako vi to kažete :aha:

J: Pokupi igračke!
S: Neću!
J: Ne sme mami da se kaže NEĆU, koliko puta sam to već rekla!
S: a mama, kako se kaže ta druga reč kad nešto nećeš, a da ne kažeš neću :think:

:zcepanje: :zcepanje:

:heart:

Trogodišnja Mara trči po čekaonici dečijeg dispanzera. Mama je tiho opominje da se vrati, da mirno sedi pored nje. Mara trčkara. Pada, sramota je, čisti kolena i pokunjeno se vraća do mame. Zabija glavicu u mamino krilo. Onda je podiže, okreće se ka ostalima u čekaonici i glasno kaže: Sram te bilo, mama, što ne držiš dete!

Bili su nam u poseti naši kumovi sa svojom decom.
Malom Bogdanu (3 godine) se piškilo pa ga tata odveo u kupatilo. A on tamo pita: "A gde su oni ljudi što žive ovde, što šišaju?".

Naime, pre pola godine jedna naša zajednička prijateljica je u istom tom kupatilu šišala i njega i mene....

picture.php

"rodjen u Ameriku, a srce u Srbiju" :hahaha: bas je znao sta da dohvati

јој, слаткиш мали...

Ljudi sjajni ste.
Evo price sa mojom Lilicom:
Sedimo nas dve u kaficu, imala je dve godine, popile sok pojele sladoled racun bio 4,95 E.
Posto voli da placa dam joj 5e, covek naplati i ode, a moja Lili par minuta kasnije se okrene u stolici i pocne da vice:
Kobobar,ej jel cujes , kobobar, rati mi kusur!!!
P.S.Dobila je aplauz od gostiju.

Izlazim danas do prodavnice i vidim oblaci gusti, i ponesem kisobran. Lora me pita:
"A sta ce ti kisobran, pa ne pada kisa??"
"Pa dobro, mozda ce padati, neka ga za svaki slucaj."
"A jel se kisobran koristi samo za kisu?"
"Dobro, moze i kad pada sneg..."
"A zar ne postoji snegobran??" :eek:
":lol: :lol: "
"E mama, a ako te cika policajac vidi bez kisobrana kad pada kisa, koliko godina imas zabranu da budes pesak?"
:mrgreen:

Marijica ima šest godina: Pa setila sam se.
Mama: Šta si se setila?
Marija: Setila sam se šta ću da budem kad porastem!
Mama: Aj kaži...
Marija: Biću Deda Mrazova sekretarica.
(?!?!?)
Iz razgovora koji sledi saznajemo da Marija smatra da Deda Mrazova sekretarica živi kao bubreg u loju. Nosi skupe i "sijane" bele haljine i bele bunde od medveda, ima para, ima mobilni, prima narudžbine od dete i kad neko dete nešto neće, to dobija sekretarica : )))

Djeca su ukras svijeta, to je odavno poznato. Procitala sam sve od prve do poslednje stranice i nisam se mogla odvojiti od racunara. Pa zaista su predivni. Planiram djecu u skorijoj buducnosti, radi se na tome, ali sad je ta zelja jos veca.

Veliki aplauz za vasu djecicu:klap::klap::klap::klap:

Objasnjavam stalno deci zasto, zbog njihove bezbednosti, treba da vezu pojas, ne mogu da skacu po kolima, ne mogu da se prevrcu posedistima...... a naravno i posle milionitog pametnog pitanja popustam i zavrsava se time: takav je zakon i ako ga ne postujemo idemo u zatvor!

Jutros vodim klinceze u obdaniste a mladja, onako jos bunovna i topla, sapuce sa zadnjeg sedista:
Mammaaaaa, jel i danas zakon?
:)

Kad smo već kod izraza:
Ruska salata - Ruskica dragica
Kečap - kepač
cedevita - emaeteta
pašteta - peta
paradajz - padule
krastavac - kacale ili klatac, zavisno od veličine : )
kupus - upuka
i za kraj, tratatata... :
pirinač - piči

Back