Dečiji biseri

Jedna nasa komsinica igra u folkloru. Dolazi Lora i kaze mi:
- Mama, Nata mi je rekla da je vodjokola (kolovodja)... Sta to znaci? :hahaha: :think:

Pre neki dan bio kod nas svekrov ujak. Star je, ima oko 70 godina... Zaspao je na kaucu, a moja mala pametnica uzela moje lakove za nokte i svaki nokat mu namazala drugom bojom (a sve izabrala neke jarke boje). Jadni ujka je izasao da seta Knez Mihajlovom u sandalama ne primetivsi nokte... Tek kad su ljudi poceli da mu se smeskaju i da ga zacudjeno gledaju, primetio je... :hahaha: :mrgreen:

- Mama, Nata mi je rekla da je vodjokola (kolovodja)... Sta to znaci? :hahaha: :think:

Pre neki dan bio kod nas svekrov ujak. Star je, ima oko 70 godina... Zaspao je na kaucu, a moja mala pametnica uzela moje lakove za nokte i svaki nokat mu namazala drugom bojom (a sve izabrala neke jarke boje). Jadni ujka je izasao da seta Knez Mihajlovom u sandalama ne primetivsi nokte... Tek kad su ljudi poceli da mu se smeskaju i da ga zacudjeno gledaju, primetio je... :hahaha: :mrgreen:

E pa stvarno:hahaha:

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

nemogu da vjerujem, kako se samo sjetila:hahaha::hahaha:

Sa testiranja pred polazak u prvi razred:

Ja: Sta je to podlac (inace vrlo teska rec za decu tog uzrasta)?
Dete: Paaaa, to jeeeee, kad se momku svidja devojka i devojci momak, pa idu ulicom i podlakte se!!! :rotf:

Drugi put u jednom delu testa otkrivamo sta nedostaje na slici. Na prvoj slici je glava zene kojoj nedostaje jedno oko, ali je slika tako nesrecno nacrtana da linija vrata nije jednaka s obe strane.
Dakle...
Ja: ...Sta nedostaje ovoj zeni, sta fali?
Dete: Vrata
Ja: Mislis, vrat, ovo su vrata (pokazujem na njih)?
Dete: Aha
Ja: Dobro, a osim vrata?
Dete: Pa gle, i ti si sad rekla vrata!

Dalje...
Slika kisobrana, dete treba da kaza sta je na slici
Dete:Kisonos
Ja: Molim, mislis kisobran
Dete: Neeee, kisonos

Na kraju jednog testiranja pitam devojcicu da li joj je bilo tesko (a nije bilo, jer je odlicno uradila)
Dete: Jao, jeeesteee
Ja: Stvarno? Pa nije mi tako izgledalo. Odlicno si se snasla.
Dete: Ej, ako tebi nije bilo tesko, sta da ti radim, meni jeste, i to je to!:zper:

Ja: Sta je to glava?
Dete: Pa, glava je... glava!
Ja: Pa dobro, znam, ali opisi mi malo, sta je to?
Dete: cuti
Ja: Sta ce nam glava?
Dete: Pa jok, cu da imam vrat, a gde da stavim oci i usi!!!:hahaha:

Jos nekoliko objasnjenja reci:
nemastina - kad nemas mastu
prekrsiti - skrsiti, polomiti
usamljen - sanjiv, kad ti se spava
raspravljati se - rascesljati kosu

I tako...:D:D

danas me mama podsetila na jedan moj biser-zapravo moj i mog brata

bili kod nekih prijatelja na selu,i to prvi put........tada sam imala 5 a brat skoro 4 godine
i naravno nastala euforija ,prvi put se susrecemo sa domacim zivotinjama
dolazi moj brat kod mene,vuce me za rukav da odem da vidim konja[u stvari je bila koza]......i ja da se napravim pametna kazem-budalo to nije konj ,to je magarac:lol::lol::lol:.........o tome se i dan danas prica:zper:

Ručamo juče i pošto moja mama treba da jede što manje masnog i sl., uz ribu spremim salatu od barenog krompira i blitve, a deci koja, pretpostavila sam, neće time biti oduševljena, ispržim mlade krompiriće.
Aleksa je lepo jeo sve, Toma je pojeo pola svoje ribice i puno krompira. Kada je poslednja dva krompirića prebacio u svoj tanjir, razočarano konstatuje: "Nema više krompira", na šta mu moj dragi (koji i inače stalno sa njima nešto isteruje i teoretiše kako "deca moraju sve da jedu" :roll:) kaže: "Ima salatice. Probaj da vidiš kako je lepa!"
"A što ti onda ne jedeš, kad je lepa?", dobio je odgovor. (Ne treba ni da kažem da je dete bilo u pravu, pošto ni on nije ljubitelj "zeleniša", pa je jeo pržene krompiriće).

Pre neki dan kada su bratanci došli kod mene, mazim Tomu i kažem mu: "Lepi moj dečko", pa ga onda pitam: "Što si ti meni tako lep... jel' si stvarno lep, ili si meni lep što te toliko volim?" On prvo kaže: "Ne znam" (sa najneodoljivijim osmehom na svetu :heart:), pa na moje podpitanje: "A šta misliš?" kaže jednostavno: "Lep sam" :heart:
(taj neće imati problema sa samopouzdanjem :hahaha:)

Sa testiranja pred polazak u prvi razred:

Ja: Sta je to podlac (inace vrlo teska rec za decu tog uzrasta)?
Dete: Paaaa, to jeeeee, kad se momku svidja devojka i devojci momak, pa idu ulicom i podlakte se!!! :rotf:

Drugi put u jednom delu testa otkrivamo sta nedostaje na slici. Na prvoj slici je glava zene kojoj nedostaje jedno oko, ali je slika tako nesrecno nacrtana da linija vrata nije jednaka s obe strane.
Dakle...
Ja: ...Sta nedostaje ovoj zeni, sta fali?
Dete: Vrata
Ja: Mislis, vrat, ovo su vrata (pokazujem na njih)?
Dete: Aha
Ja: Dobro, a osim vrata?
Dete: Pa gle, i ti si sad rekla vrata!

Dalje...
Slika kisobrana, dete treba da kaza sta je na slici
Dete:Kisonos
Ja: Molim, mislis kisobran
Dete: Neeee, kisonos

Na kraju jednog testiranja pitam devojcicu da li joj je bilo tesko (a nije bilo, jer je odlicno uradila)
Dete: Jao, jeeesteee
Ja: Stvarno? Pa nije mi tako izgledalo. Odlicno si se snasla.
Dete: Ej, ako tebi nije bilo tesko, sta da ti radim, meni jeste, i to je to!:zper:

Ja: Sta je to glava?
Dete: Pa, glava je... glava!
Ja: Pa dobro, znam, ali opisi mi malo, sta je to?
Dete: cuti
Ja: Sta ce nam glava?
Dete: Pa jok, cu da imam vrat, a gde da stavim oci i usi!!!:hahaha:

Jos nekoliko objasnjenja reci:
nemastina - kad nemas mastu
prekrsiti - skrsiti, polomiti
usamljen - sanjiv, kad ti se spava
raspravljati se - rascesljati kosu

I tako...:D:D

:hahaha: :hahaha:

Moja cerka danas uspela da odradi akrobaciju iz svog omiljenog spota. Sasvim slucajno joj uspelo. To je onaj deo kad baby Jakarta skochi na glavu i pruzi se prednjim delom tela. Cak se nije ni udarila puno, a mi posmatraci bili odusevljeni igrom i u trenutku nismo ni skontali sta se zbilo, ostali smo zatecheni. Ja to nikad ne bih umela da uradim. Krivo mi je sto nisam uspela da snimim kamerom, ali stvarno se nije moglo ocekivati. Pogledajte spot, super je, a i prepoznacete tu akrobaciju. Najteza je ako se naravno ne racuna nerealno letenje u spotu.

danas me mama podsetila na jedan moj biser-zapravo moj i mog brata

bili kod nekih prijatelja na selu,i to prvi put........tada sam imala 5 a brat skoro 4 godine
i naravno nastala euforija ,prvi put se susrecemo sa domacim zivotinjama
dolazi moj brat kod mene,vuce me za rukav da odem da vidim konja[u stvari je bila koza]......i ja da se napravim pametna kazem-budalo to nije konj ,to je magarac:lol::lol::lol:.........o tome se i dan danas prica:zper:

:hahaha::hahaha:

Moja cerka danas uspela da odradi akrobaciju iz svog omiljenog spota. Sasvim slucajno joj uspelo. To je onaj deo kad baby Jakarta skochi na glavu i pruzi se prednjim delom tela. Cak se nije ni udarila puno, a mi posmatraci bili odusevljeni igrom i u trenutku nismo ni skontali sta se zbilo, ostali smo zatecheni. Ja to nikad ne bih umela da uradim. Krivo mi je sto nisam uspela da snimim kamerom, ali stvarno se nije moglo ocekivati. Pogledajte spot, super je, a i prepoznacete tu akrobaciju. Najteza je ako se naravno ne racuna nerealno letenje u spotu.

ovo prvi put gledam i baš je zanimljivo,tvoja ćerka bi mogla da bude pravi mali
akrobata:cmok:

evo jos jednog mog bisera:uzrast 5-6 godina

imala sam jednog rodjaka kom su dali nadimak sarma-i ja to cula i nikako nisam mogla da prestanem da ga tako zovem[a moram da napomenem da bi on izludeo kada bi ga tako nazvala:lol::lol:].......i vracam se ja jednog dana od drugarice,i prolazim pored njega [a uopste nisam primetila da je bio sa devojkom]....i pozdravim ga sa : GDE SI SARMA
on umalo nije doziveo nervni slom:lol::lol:..........naravno zalio se mom tati ,a ovaj meni zapretio da ne smem da ga tako zovem inace ce mi odseci kosu[u tom periodu meni bila najgora kazna:hahaha:]..........i jednog dana gledam mamu kako pravi sarme ,i pri sledecem susretu prolazim pored njega i derem se koliko me grlo nosi:KUPUS I MESO........a on mi odgovara :savij to pa cu te prebit:hahaha::hahaha:[i dan danas se pitam kako sam se toga setila]

E to su hitovi nase male kutje koje smo slucajno iskopali na jutjubu. Obrati paznju i na ovaj. To je valjda neka u svetu popularna gumena bombona i ima tri super pesmice. I on je dobar za igracke pokrete, pogotovo kukovima (umesto Grand parade:mrgreen:) :hahaha:

Ovo postoji odavno, i extra je reklama, ima je na više jezika na YT

Meni je najbolje je što mu guza viri...:hahaha1:

hm,ček da smislim novu zavrzlamu

ajde slikaj već jednom,pa da idem

zaključali su me,pomooooooooooooooooooć

pre svega moram da napomenem da su sva deca lepa i slatka
ali................ovo dete je PRELEPO,PREDIVNO ,NESTO NAJLEPSE STO SU MOJE OCI IKADA VIDELE ........DA MOGU DA IZABEREM OVAKVO BIH JEDNO IZABRALA DA BUDE MOJE
BOZE CUVAJ GA OD SVEGA,A TI MAMICE RADJAJ JOS DECE ,DA ULEPSAS OVAJ SVET:cmok:

evo jos jednog mog bisera:uzrast 5-6 godina

imala sam jednog rodjaka kom su dali nadimak sarma-i ja to cula i nikako nisam mogla da prestanem da ga tako zovem[a moram da napomenem da bi on izludeo kada bi ga tako nazvala:lol::lol:].......i vracam se ja jednog dana od drugarice,i prolazim pored njega [a uopste nisam primetila da je bio sa devojkom]....i pozdravim ga sa : GDE SI SARMA
on umalo nije doziveo nervni slom:lol::lol:..........naravno zalio se mom tati ,a ovaj meni zapretio da ne smem da ga tako zovem inace ce mi odseci kosu[u tom periodu meni bila najgora kazna:hahaha:]..........i jednog dana gledam mamu kako pravi sarme ,i pri sledecem susretu prolazim pored njega i derem se koliko me grlo nosi:KUPUS I MESO........a on mi odgovara :savij to pa cu te prebit:hahaha::hahaha:[i dan danas se pitam kako sam se toga setila]

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

pa savi li ga????

hahahahahahahaahahhahahaha
:hahaha::hahaha::hahaha:

pre svega moram da napomenem da su sva deca lepa i slatka
ali................ovo dete je PRELEPO,PREDIVNO ,NESTO NAJLEPSE STO SU MOJE OCI IKADA VIDELE ........DA MOGU DA IZABEREM OVAKVO BIH JEDNO IZABRALA DA BUDE MOJE
BOZE CUVAJ GA OD SVEGA,A TI MAMICE RADJAJ JOS DECE ,DA ULEPSAS OVAJ SVET:cmok:

pazarka hvala na ovolikim komplimentima...:rumenko:zaista prija...i ovaj moj vrag šalje jedan poljubac za tebe...a radimo na tome da dobije batu ili seku...:lol:

Back