Dečija imena

Evo sta je uslo u najuzi izbor za moje dete: Irena, Masha, Sofija, Simona.
Na kraju smo odbacili sve, jer se ispostavilo da nosim decaka :-)

ah, Simona je i moj favorit, samo što se mom dragom ne dopada. i to mi se dopalo od skora, kad sam čula onu pemu od Džejmsa Blanta, "1973", on tu tako lepo peva to ime...
a kako će se zvati dečkić? meni se jako dopada ime Nemanja, ne znam zašto, a i Miloš. mada, ako ti nije, kao nekima :roll: neophodno da bude ili zvuči kao srpsko predlažem David

ah, Simona je i moj favorit, samo što se mom dragom ne dopada. i to mi se dopalo od skora, kad sam čula onu pemu od Džejmsa Blanta, "1973", on tu tako lepo peva to ime...
a kako će se zvati dečkić? meni se jako dopada ime Nemanja, ne znam zašto, a i Miloš. mada, ako ti nije, kao nekima :roll: neophodno da bude ili zvuči kao srpsko predlažem David

Zvace se (zove se :-) ) Mihajlo/Mihailo (nismo sigurni da li varijanta sa "i" ili "j"). Sve mi se svidja u vezi sa tim imenom - i kako zvuci, i kako izgleda kad se napise, i kako se slaze sa prezimenom, a tek znacenje (malo pretenciozno, al' sta da radim, ni muz ni ja nismo skromni po prirodi :-D ).
A Simona... Prosle jeseni sam upoznala jednu. Lepa je, pametna, harizmaticna i jos svasta nesto super. Secam se da sam pomislila kako joj savrseno pristaje to ime i da bi bilo bezveze da se zove bilo kako drugacije. Tada jos nisam bila trudna niti sam nesto mislila o imenima, ali njeno mi je bas privuklo paznju. Ako nekad budem imala cerku, vrlo je moguce da ce se tako zvati.

ako se trazi ime u trendu,
lepa su kratka imena.

ja bih predlozila ime Lana :p
deluje nezno, a nekako imam utisak da neko ko se zove Lana , mora biti lep :p

od starih imena, nasih imena, lepo je Jelena, Milica....
i moje ime je lepo :p

Ako jedared budem imala ceru - zvace se Masha.
Njen tajo inicirao, meni se dopada. Bas fino ime. Potice od Marija sto na hebrejskom znaci Voljena. Onda ti Masha dodje kao "voljenica"...

Ako budem imala decka - bice Viktor i jako e boli za sve babe koje budu kukale kako je nedovoljno Srpsko. Ime je u pravoslavnom kalendaru i znaci "pobjednik". Meni je to dovoljno. Ne mislim da mora biti pobjednik EP u Fudbalu ili vaterpolu, ali pobjednik u zdravlju, sreci, ljuavi, zivotu, znanju, sposobnosti da zivi....

Eto.

Ako bude i drugi decko -voljal bih da bude Todor. Zbog lijepih nadimaka - Toska, Tosa, Tose, Tomo, Toma... I znaci "Bozji dar" i to mi se svidja.
A druga curica... Mozda Jasmina.

Back