Decak postao devojcica!!!

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Zak Ejveri promenio pol uz podršku roditelja
Dečak postao devojčica!
Četvrtak - 23.02.2012
Za nevericu! Dečak Zak Ejveri iz Velike Britanije, star samo pet godina, uz podršku svojih roditelja i doktora promenio je pol i sada živi kao devojčica. Zak je imao samo tri godine kada je počeo da nosi haljinice i stavlja šnalice u kosu.

Prema proceni psihijatra, Zaku je ustanovljen poremećaj rodnog identiteta (GID), koji ukazuje na nesklad između pola osobe i onoga kako se ona oseća. Zbog toga se Zak osećao kao devojčica zarobljena u telu dečaka.
Zakova mama, Tereza Ejveri (32), kaže da se do treće godine Zak ponašao kao dečak:
„Voleo je automobilčiće i avione. Uvek se igrao sa svojim bratom Aleksom. Ali odjednom je postao opsednut lutkama i počeo da se oblači kao devojčica. Rekao mi je: ‘Mama, ja sam devojčica’. Mislila sam da je to prolazna faza, ali je onda počeo da se povređuje kada bi mu se neko obratio kao dečaku.“

Gospođa Ejveri, koja ima još dvoje dece, u izjavi za „Dejli telegraf“ kaže da je Zak plakao i pokušavao sebi da naudi zbog toga što je dečak. Kada su ga odveli kod lekara, ispostavilo se da je on najmlađa osoba u Velikoj Britaniji kojoj je dijagnostikovan ovaj poremećaj. Gospođa Ejveri kaže da su joj objasnili da „iako je rođen kao dečak, njegov mozak mu govori da je žensko“. Zakova mama kaže da su u školi koju je Zak pohađao pokazali razumevanje za njegovu promenu.
„Objasnili smo deci da se Zak mnogo bolje oseća kao devojčica“, rekla je gospođa Ejveri.

http://www.alo.rs/vesti/46553/Decak_postao_devojcica

Sta biste vi uradili kao roditelj?

Uh! Teško i zahebano...

Pa, u svakom slučaju ne bih gledao svoje dete kako pati. Ali, svakako bi mnoooogo mnogo vremena proveo sa psihijatrima i psiholozima sa detetom, da slučajno ne bi došlo do greške. Taj poremećaj polnog identiteta kod deteta mora vrlo oprezno i sa potpunom sigurnošću da se utvrdi. Ali, ako je konačno i nedvojmljivo utvrđen, onda smatram da i jeste najbolje da se to učini u tom ranom uzrastu, što bi omogućilo da to dete odraste kao psihički normalna osoba, jer nema nijednog takvog slučaja, a da osoba nije prošla kroz mnoge frustracije u svom odrastanju, što je rezultiralo poremećenim ponašanjem kada odraste.
Ovako, to dete će od svoje 5. godine do odrastanja, s obzirom da će se osećati dobro u svom telu, i neće prolaziti kroz psihički pakao, potpuno zaboraviti da je ikada i bilo muško, odnosno da je bilo u pogrešnom telu, i ima sve predispozicije da odraste u jednu normalnu ženu.

Taj klinac sa pet godina kao zna sta hoce? To je skrnavljenje i Bogohuljenje..Evo iz moje zgrade klinac vise se igra lutkama i sa devojcicama ali ide i na izvidjace, vedar, nasmejan i sta mu fali ? treba da ga kasape? Ludaci su to!

Taj klinac sa pet godina kao zna sta hoce? To je skrnavljenje i Bogohuljenje..Evo iz moje zgrade klinac vise se igra lutkama i sa devojcicama ali ide i na izvidjace, vedar, nasmejan i sta mu fali ? treba da ga kasape? Ludaci su to!
Ma ja ne znam nijednog dečaka koji nije prošao fazu igranja sa lutkama i oblačenja ženske garderobe. Jednostavno dođe im da imitiraju mamu. To je pogotovu izraženo za klince koji više vremena provode da majkom.

Mislim, nisam stručan ali bih rekao da je ovo pravi kriminal.

Dete je moralo da ima tranzicioni period, sto podrazumeva posmatranje od strane strucnog lica da se utvrdi da li je njegovo stanje trajno ili promenljivo sto je cest slucaj. Narocito ne mogu da utvrde sa pet godina da li ce doci do nove promene rodnog identiteta. Ovo je suludo i prosto ne mogu da verujem na sta se sve srozala medicina.

Застрашујуће је шта све човек може да прочита и колико се родитељи на Западу упињу да буду савремени. Свакако да дете не треба присиљавати ни на шта, али што се одређивања пола тиче, мислим да је за ово било прерано. Син моје колегинице је до поласка у школу тражио да му мама купи "хохаљиницу", а у 8. разреду је само тако јурцао за девојчицама. Сада је пред женидбом и питам се да ли би се сада удавао да је она начинила такав корак? Или би поново са 15 година морао да мења пол?
Што се тиче самоповређивања? Има много разлога за такво дечије понашање, а један од њих је и размаженост и каприц детета. У сваком случају, мислим да је овај потез родитеља сулуд!

..kakvo bre samopovredjivanje u tom uzrastu..shta je radio, chupao kosu i udarao glavom u pod..? ..to su neki zakasneli ili produzeni tantrumi..
..u celoj prichi mi je majka josh i ok, odvela je dete po struchnu pomoc kad je videla da ima problem koji ne ume da reshi..
..ali mi odgovor struke nije jasan..

meni zaista nije jasno kako se ovako nesto dozvoljava
zaista je strasno, najgori horor.....uzrok tog ponasanja mora da postoji..ja ne znam, mozda sam previse konzervativna ali ne verujem u to - ja sam musko spolja, ali se osecam kao zensko ili obrnuto. ja mislim da su to bolesti psihicke prirode, ali kako nisam strucna napominjem da je to samo MOJE licno misljenje...

Jedino ako se nije pocelo sa sprovodjenjem u delo sto su rekli iz World Professional Association for Transgender Health, a glasi otrpilike ovako:

Ukidanje promocije svetskog mita da je tzv. poremecaj rodnog identiteta kod male dece uobicajen u svega zanemarivoj manjini do adolescencije; odnosno, da je rodni identitet kod dece obicno neodredjen i savitljiv i da ne treba davati veliku vaznost ukoliko se deca rodno drugacije izrazavaju.

Имала сам ђака који је волео да облачи хаљинице и сукњице, играо се са девојчицама и никад није играо фудбал. Није се много причало о томе да ли је ,,пешко'' или ,,женски Петко'', некако су сви прихватали да је такав.
Повремено ми се чинило да има вишак женских хормона, имао и неке феминизиране покрете..
А онда се у пубертету променио, постао што би се рекло ,,право мушко'', почео да тренира неке борилачке вештине...Мењао девојке као и сваки момак, сад је пред женидбом, и сигурна сам да није пешко. Сасвим одлучан, образован млад човек.
Шта би било да су му променили пол пре петнаесте?

..ako dr ima volje i vremena, mozda bi mogao da nam ukratko izlozi kako i kada nastaje svest o polnoj pripadnosti
i kada se ovakvi poremecaji najcheshce uochavaju od strane samih pacijenata..

Uh, sta rade ovi iz LGBT organizacija.

Da pocnem.

Treba praviti razliku izmedju polnog i rodnog identiteta. Polni identitet predstavlja biolosku kategoriju ili bolje da kazem datost, dok rodni identitet predstavlja skup ponasanja i normi koje ucimo putem procesa socijalizacije da budemo muskarci i zene. Moze doci do neslaganja izmedju svog ponasanja i osecaja sa onim sto je u drustvu odredjeno kao muska i zenska uloga. Najbitnije je da se naglasi da razvoj rodnog identiteta pocinje jos u ranom detinjstvu, a preispituje se u periodu adolescencije.
Predstavnici LGBT smatraju da posto rod predstavlja drustveno konstruisanu kategoriju on moze da se menja, tacnije da bude dekonstruisan i iznova konstruisan. Rodne obrasce povezuju sa kulturom i socioekonomskim uslovima, polaze od njihove dinamicnosti, odnosno njihove promenljivosti, pa samim time i rodni obrasci se mogu menjati.
U ranom detinjstvu moze da dodje do poremecaja rodnog identiteta i zato je postojao period i tacno vreme kada se pocinjalo sa tranzicijom, jer u periodu rane adolescencije dolazi do preispitivanja, eksperimentisanja sa ulogama, javljaju se nejasnoce … da bi se u poznoj adolescenciji ponovo uspostavila stabilnost rodnog identiteta.
Dakle period razvijanja rodnog identiteta je dug. Kod nekog je jasan kod nekog nije. Ovo sto su ucinili decaku predstavlja jos jednu kapitulaciju medicine pred tzv ljudksim pravima. Neko ce reci da je procenat onih koji su zazalili sto su promenili pol mali, ali to nije istina. Kod njih se zbog toga javljaju teski psihicki poremecaji.
Okolina je mogla da utice na decaka da u jednom periodu pocne tako da se oseca, ali sa pet godina on ne moze da zna sta stvarno hoce da bude.
Postoje hipoteze da se radi o hormonalnom disbalansu, genetskom uticaju itd, ali to su i dalje sve nagadjanja.

Nadam se da sam jednostavno objasnio.

Poslednja izmena od moderatora:
Имала сам ђака који је волео да облачи хаљинице и сукњице, играо се са девојчицама и никад није играо фудбал. Није се много причало о томе да ли је ,,пешко'' или ,,женски Петко'', некако су сви прихватали да је такав.
Повремено ми се чинило да има вишак женских хормона, имао и неке феминизиране покрете..
А онда се у пубертету променио, постао што би се рекло ,,право мушко'', почео да тренира неке борилачке вештине...Мењао девојке као и сваки момак, сад је пред женидбом, и сигурна сам да није пешко. Сасвим одлучан, образован млад човек.
Шта би било да су му променили пол пре петнаесте?

E o tome sam pisao.

Zatupljeni teletabisi, to smo postali.

Iskreno te doktore i razumem* (ne opravdavam), mozda im je zgodno za karijeru, eto novog rada za simpozijume, i novih donacija od LBGT lobija. Ali tu majku ne razumem ni malo, kao da su joj svrake popile mozak.

* odavno im dobro pacijenta nije na prvom mestu., Na zalost (uz neke izuzetke).

Back