Dečak poginuo dok je pravio video za društvene mreže

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.296
Noćas, oko 1 sat posle ponoći, u Pionirskoj ulici u Bečeju, dogodila se tragedija u kojoj je nastradao dečak B.T. (15). Prema informacijama iz Policijske uprave u Novom Sadu, sa njim je bio drugi dečak, koji je B.T. pregazio automobilom.Dva dečaka su se našla u blizini automobila "Golf 4", koji je bio ostavljen sa ključem u bravi. Odlučili su da ukradu vozilo i koriste ga za snimanje video sadržaja za društvene mreže.Drugi dečak, koji još nema 14 godina, pobegao je sa lica mesta, ali je ubrzo pronađen. S obzirom na njegovu starost, on je krivično neodgovoran i ne podleže krivičnoj odgovornosti. piše Blic

Ovo je ukratko vest preuzeta sa Blica a tema je otvorena zbog ove rečenice:
„S obzirom na njegovu starost, on je krivično neodgovoran i ne podleže krivičnoj odgovornosti.“
Setite se da i dečak ubica iz Ribnikara nije imao 14 godina kada je izvršio masovno ubistvo

U Srbiji maloletnici postaju krivično odgovorni tek sa 14 godina, međutim, to nema nikakvog uticaja na tok postupka
ukoliko je krivično delo, za koje se maloletnik tereti, učinjeno pre navršenih 14 godina. Prenet citat sa medija
Vlada Srbije nakon zločina u „Ribnikaru“ predložila da se granica krivične odgovornosti spusti na 12 godina,ali to još nije usvojeno..i ovo preneto sa medija

Znam da je ovo škakljivo pitanje jer su u pitanju deca maloletnici ali ipak
Šta vi mislite o ovim starosnim granicama za krivičnu odgovornost ?

STo je najgore, tu ce vlasnik golfa da ode na duzu robiju....5,6 godina mu ne gine...

Jedino ako tuzioci ne znaju zakon a ne znaju ga ni advokati , moze da se desi da previde....nije prvi put...

Mene jedanput od drugara psihijatar pitao nesto u vezi psihijatrije, a ja tu bio samo da cuvam strah drugaru...anskioznost pa mu ja davao pola sata samopouzdanje i posle mentalno prisustvo...

Srbija je ovo , svasta ovde ima....bas svasta...

Noćas, oko 1 sat posle ponoći, u Pionirskoj ulici u Bečeju, dogodila se tragedija u kojoj je nastradao dečak B.T. (15). Prema informacijama iz Policijske uprave u Novom Sadu, sa njim je bio drugi dečak, koji je B.T. pregazio automobilom.Dva dečaka su se našla u blizini automobila "Golf 4", koji je bio ostavljen sa ključem u bravi. Odlučili su da ukradu vozilo i koriste ga za snimanje video sadržaja za društvene mreže.Drugi dečak, koji još nema 14 godina, pobegao je sa lica mesta, ali je ubrzo pronađen. S obzirom na njegovu starost, on je krivično neodgovoran i ne podleže krivičnoj odgovornosti. piše Blic

„S obzirom na njegovu starost, on je krivično neodgovoran i ne podleže krivičnoj odgovornosti.“
Setite se da i dečak ubica iz Ribnikara nije imao 14 godina kada je izvršio masovno ubistvo

U Srbiji maloletnici postaju krivično odgovorni tek sa 14 godina, međutim, to nema nikakvog uticaja na tok postupka
ukoliko je krivično delo, za koje se maloletnik tereti, učinjeno pre navršenih 14 godina. Prenet citat sa medija
Vlada Srbije nakon zločina u „Ribnikaru“ predložila da se granica krivične odgovornosti spusti na 12 godina,ali to još nije usvojeno..i ovo preneto sa medija

Ljudi sa navrsenih 18 godina po nasem zakonu postaju zvanicno punoletni.
Realno, ima ljudi koji ne odrastu citav zivot tako da ta granica od 18 verovatno radi kao statisticki uzorak, a ne kao mera 'odraslosti'. Stanje odraslosti je individualno, a pravno stanje odraslosti je nametnuto.

Isto i za ovo, s tim sto je ovde u pitanju ekstrem jer se svodi na sposobnost da se shvati krivicno delo. Maloletna delikvencija nije nista novo u drustvu, a cela situacija se gleda crno-belo.

Mislim da bi trebalo da postoji neki gradualni mehanizam i naravno da struka kaze sta misli.

STo je najgore, tu ce vlasnik golfa da ode na duzu robiju....5,6 godina mu ne gine...

Jedino ako tuzioci ne znaju zakon a ne znaju ga ni advokati , moze da se desi da previde....nije prvi put...

Mene jedanput od drugara psihijatar pitao nesto u vezi psihijatrije, a ja tu bio samo da cuvam strah drugaru...anskioznost pa mu ja davao pola sata samopouzdanje i posle mentalno prisustvo...

Srbija je ovo , svasta ovde ima....bas svasta...
Zašto bi čovek kome je ukraden auto išao na dužu robiju ?

Zašto bi čovek kome je ukraden auto išao na dužu robiju ?
Mozda su promenili , kad sam ja polagao voznju bilo je pitanje da li je vlasnik vozila duzan da ozbebedi vozilo od protivpravnog koriscenja, tj da zakljuca vozilo i da ne ostavlja kljuc u bravi....pa se to kaznjavalo kad bi klinac uzeo kola zato sto je neko ostavljao kljuc u kolima ili ispod kasete, ne znam koliko je zakonski bilo ali je bilo takvih kazni....Imalo je smisla bas za ovakve situacije...

U socijalizmu si mogao da uzmes kljuceve od kola kad hoces, od kog hoces...i onda ima smisla ako se tako nesto kaznjavalo....

U zatvor sa malom govnima.

Back