Dečak od samo 4 godine ide na operaciju promene pola

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Dečak od samo 4 godine ide na operaciju promene pola!

Odeljenje za obrazovanje u Novom Južnom Velsu razvilo je način podrške dečaku koji će sledeće godine krenuti u vrtić.

Psiholozi i stručnjaci za transrodne osobe smatraju da je dečak suviše mali da bi se podvrgnuo tako opasnoj operaciji koja zahteva niz promena.

" U većini situacija bih rekla da su osobe sa četiri godine premlade da bi se preduzimale bilo kakve drastične mere. Međutim, iskustvo mi je pokazalo da su deca sa jakom identifikacijom suprotnog pola uglavnom u pravu u tome šta tačno osećaju ", rekla je Ketrin Mekregor, advokat za transrodne osobe.

Rouz Kqntali, klinički psiholog, rekla je da je po njoj 4 godine apsolutno preran period za neštoo ovako ozbiljno.

"Ja bih bila veoma obazriva, a verujem da bi i drugi psiholozi rekli to isto. U tom periodu kod deteta se sve još uvek razvija", ispričala je.

Gregori Prajor iz odeljenja za obrazovanje Novog Južnog Velsa rekao je da je deo njihove inicijative " Sigurne škole" i pomoć deci koja imaju problema sa seksualnom identifikacijom i da je ovaj četvorogišnjak najmlađi slučaj koji su imali do sada.

http://www.kurir.rs/planeta/o-ovome...-ide-na-operaciju-promene-pola-clanak-2436991
......................

Sve ove psihologe koji se bune treba pozatvarati i oduzeti licence! Tako ce i biti na kraju. Bitno da advokat ima iskustva.

Ovo ceka i Srbiju.

Mene zanima sta biste vi kao roditelj uradili?!

Tema je postavljena na dva mesta, ovde i na psihologiji. Na psihologiji ocekujem drugaciji pristup ovoj temi.

Ovde se nadam roditeljskom.

Roditlelj pristup- svako je nekakv. Nemam nikakvog iskustva sa transrodnim osobama, ono malo što sam o tome pročitala govori da se osećaju "zarobljeno"u pogrešnom telu.. Ne znam koliko dete od 4 godine može imati svest o "zarobljenosti" pa je svaka napamet priča besmiselna. Sada mi to deluje prenaduvano i kao nešto što se koristi suprutno interesnima deteta... Ali da kao roditelj vidim da je dete nesrećno i da to ume nekako da objasni... verovatno bih preduzela mere da mu pomognem... Ne promena pola i svakako ništa pre puberteta... a na stručnu pomoć bih se oslanjala delimično, recimo da bih pre sledila svoje instnikte i pratila dete nego što bih se slepo držala toga što mi bilo ko sa strane kaže...
Da je struka nepogrešiva, svi bi imali prava da samostalno odlučuju o "lečenju" drugih...
U svakom slučaju bila bih tu i dala bih sve od sebe, a ko zna sve kakve bi greške moje najbolje namere izrodile... Nekako, ne verujem da postoji jedno, ispravno rešenje koje će takvo dete poštedeti bilo kakvog bola, preispitivanja i još koječega.

Imam druga koji je gej. Kada je isao u zabaviste svi su ga pitali ima li curica koja mu se svidja a on je odgovarao da se njemu svidja decak po imenu Marko.
Vremenom dosao jep pubertet on je usao u vezu sa momkom ali znajuci da je to "pogresno" ulazi u veze sa nekoliko devojka i shvata da se tu ne pronalazi. Danas ima 35godina, u srecnoj je vezi sa momkom.

Elem, smatram da se deca jako brzo prepoznaju. Roditelji koji imaju dovoljno jak odnos sa decom prepoznace razlicitost kod deteta u najranijem detinjstvu.

Ali mene, licno, bi bio ogroman strah odluka na taj korak za tako malo dete. Kako do bolne operacije tako i poseldice koje te operacije nose (konkretno mislim na nemogucnsot zasnivanja porodice)
Deca u toj dobi vide svet dosta drugacije. Setite se i vi ste se zavlacili iza fotelje i pricali sa izmisljenim likom a opet niste ludi. Decaci su se igrali sa barbikama a devojcice sa auticima. To je vreme kada deca eksperimentisu

Ali ne verujem da majka tog deteta zeli da detetu namerno promeni pol, nismo u njenoj kozi

http://www.blic.rs/vesti/svet/sluca...menu-pola-psiholozi-mole-roditelje-da/sv3mywy

SLUČAJ KOJI TRESE AUTRALIJU Dečak (4) ide na promenu pola, psiholozi mole roditelje da odustanu!

Standard | 13. 09. 2016 - 06:19h
Bizaran slučaj stiže iz Australije u kom se dečak od samo četiri godine "odlučio" na promenu pola.

Iako psiholozi i stručnjaci za transrodne osobe smatraju da je dete premalo da bi se podvrgnulo tako drastičnoj promeni, četverogodišnji dečak ipak će ići na operaciju, obzirom da je Ministarstvo obrazovanja Novog Južnog Velsa razvilo način podrške za dete koje će tek dogodine krenuti u vrtić, piše "Standard".

- Uostalom, pomaganje transrodnoj deci deo je našeg školskog programa - kaže Gregori Prajor iz Ministarstva obrazovanja.

Vlasti Novog Južnog Velsa objavile su kako je došlo do "eksplozije" zahteva za promenu pola kod dece, a isto je i u ostatku zemlje. I dok je pre jedne decenije postojao samo jedan zahtev, danas samo u jednoj velikoj bolnici u Melburnu 250 dece čeka na promenu pola. Najmlađe dete ima samo tri godine...

– Ja bih bila vrlo oprezna, a verujem da bi i drugi psiholozi rekli to isto. U tako mladom razdoblju kod deteta se sve još uvek razvija – smatra Rouz Kantali, klinički psiholog.

No njeno mišljenje ne deli i Ketrin Mekgregor, advokat za transrodne osobe.

– Inače bih rekla da su osobe s četiri godine premlade da bi se preduzimale bilo kakve drastične mere. Međutim, iskustvo mi je pokazalo da su deca sa jakom identifikacijom suprotnog pola uglavnom u pravu u tome šta tačno osećaju – smatra Mekregor, čija je izjava podelila australijsku javnost.

Teska situacija, ponekad mi izgleda da ti transrodni sve to umisle u svojim glavama, ali onda se setim da znam nekoliko osoba sto se ceo zivot oblace kao muskarci a zene su, pomislim da stvarno postoji takav poremecaj. To je bolest i ocigledno nema leka, ali ako ovaj mali stvarno misli da je zensko, bolje je da sad pocne da menja pol nego kad odraste, jer je posle teze, jedino ako nije hermafrodit pa su mu unutrasnji polni organi zenski a spolja je muskarac

Back