Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Али Арли није испуцао своје вређање, пустите човека, да се празни, кад већ не једе пљеске, нека бар неко задовољство има...

Ma, ispucao je, kako nije. Totalno je nemaštovit.

''HAHAHAHA, naučniče, mesarska akademija.....'' vrti jedno te isto stalno.

E, onda nemoj da se buniš i probaj da razumeš one koji slušaju guslare (jedna te ista melodija) jer si i ti sličan njima (kao i mi ostali)

I gledaj vedru stranu svega. Kako bi se drugačije ismejao?
Šta ja znam, ja na sve gledam sa ozbiljnošću. Ali nekad se desi, tako odjednom, i bude ono u stilu "eto šale niotkuda", i onda je ludnica sa vatrogascima, kockicama za supu, pečenim vanzemaljcima i ostalim lepim stvarima ovoga sveta i foruma. :) Neko će se valjda setiti o čemu pričam iz mojih početaka ovde i ranijih prepucavanja. :)

CRVENO MESO IZAZIVA RAK BUBREGA

Veliki unos crvenog mesa može da poveća rižik od pojedinih tipova raka bubrega, pokazala je američka studija u kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada odraslih Amerikanaca.

Studija, objavljena u "Američkom žurnalu kliničke ishrane", ukazuje da je 19 procenata veća šansa da odrasla osoba srednjih godina oboli od raka bubrega ako jede više crvenog mesa, prenosi Rojters.

Veći unos hemikalija konzumacijom prženog i mesa sa roštilja takođe ima veze sa povećanjem rizika od razvoja ove bolesti. Danijel Keri, rukovodilac istraživanja, istakao je da se nalazi uklapaju u preporuke Američkog društva za borbu protiva raka da se ograniči unos crvenog i prerađenog mesa.

b92 zdravlje vesti

Cancer_lump.jpg

Prepečeno meso izaziva rak!
PrepeÄ�eno meso izaziva rak! Ne spaljujte kobasice! Rizik od pojave raka zbog prepečenog mesa može biti dvostruko veći nego što se isprva mislilo...
Ova vest vas može naterati na razmišljanje pre nego što bacite kobasice na roštilj. Naučnici su otkrili da kancerogeni rizik od ishrane prepečenim mesom može da bude više od dva puta veći nego što se ranije mislilo.

Znalo se da se prženjem ili roštiljanjem hrane mogu stvoriti kancerogeni "mutageni" na površini namirnica. Ovi mutageni se nalaze u najvećim količinama u korici mesa i ribe.

Slika decije bolnice u Novom Sadu
10537995.jpg

PILECE MESO SADRZI ARSEN KOJI IZAZIVA RAK

Pileće meso koje se prodaje u radnjama u SAD-u sadrži arsen, hemikaliju koja u velikim količinama uzrokuje rak, konačno je priznala FDA - Američka Administracija za Hranu i Lekove! I još gore, u svom vlastitom istraživanju, FDA navodi da se arsen dodaje u hranu za piliće i završava u njihovom mesu, i kao takvog ga svi mi konzumiramo.

NAPOMENA: pileći otpaci se koriste u prehrani goveda koja se pak koriste za npr. hamburgere.

Poslednja izmena od moderatora:
Myth 9: A plant-based diet is bad for children and pregnant mothers.
Reality: By the age of two (once off mother's milk), every child is ready for a plant-strong diet. Even renowned expert Dr. Benjamin Spock recommends the practice in the latest edition of his classic bestselling book, Baby and Child Care. If you start them young, your kids will develop a palate that appreciates the subtleties of plant foods and will gain the healthy rewards that accompany this diet as they grow.
Pregnant women, meanwhile, can get all the vitamins, nutrients, and minerals that both they and their babies need to be healthy and well. My wife, Jill, ate an all-plant-based diet throughout her pregnancy with no morning sickness and no complications. She later gave birth to our very healthy eight-pound, seven-ounce baby, Kole, the little love of our lives.

http://diettogo.com/blog/debunking-12-myths-about-vegetarian-diet

Myth 9: A plant-based diet is bad for children and pregnant mothers.
Reality: By the age of two (once off mother's milk), every child is ready for a plant-strong diet. Even renowned expert Dr. Benjamin Spock recommends the practice in the latest edition of his classic bestselling book, Baby and Child Care. If you start them young, your kids will develop a palate that appreciates the subtleties of plant foods and will gain the healthy rewards that accompany this diet as they grow.
Pregnant women, meanwhile, can get all the vitamins, nutrients, and minerals that both they and their babies need to be healthy and well. My wife, Jill, ate an all-plant-based diet throughout her pregnancy with no morning sickness and no complications. She later gave birth to our very healthy eight-pound, seven-ounce baby, Kole, the little love of our lives.

http://diettogo.com/blog/debunking-12-myths-about-vegetarian-diet

A imaš li ti decu?
Pitam jer voliš da deliš savete o ishrani dece.

ako budem imala pusticu ga da samo bira sta hoce da jede od onoga sto mu ja ponudim
Ova rečenica se može podeliti u dva dela. Prvi deo je dobar, drugi je glup.
Prvi deo: "ako budem imala pusticu ga da samo bira sta hoce da jede"
Drugi deo: "od onoga sto mu ja ponudim"
Hahaha, mogu odmah da postanem profesor jezika.
Praktično, on tu nema nikakvog izbora, jer će mu biti nuđena jednolična hrana.

Meso je otrov, pogotovo za decu !
There is "suggestive" evidence that red meat intake increases the risk of oesophageal, lung, pancreatic and endometrial cancer.
Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. p. 116
Some studies have linked consumption of large amounts of red meat with breast cancer, stomach cancer, lymphoma, bladder cancer, lung cancer and prostate cancer.
Breast Cancer Risk Linked To Red Meat, Study Finds". The Washington Post.
Red meat intake and risk of breast cancer among premenopausal women.” Archives of internal medicine 166.20 (2006): 2253.
Study Links Meat Consumption to Gastric Cancer, National Cancer Institute
"Study links red meat to some cancers". CNN
Sada ce nobelovci sa osomogodisnjom, da daju ''kontr-naucne dokaze''...LOL

Meso je otrov, pogotovo za decu !
There is "suggestive" evidence that red meat intake increases the risk of oesophageal, lung, pancreatic and endometrial cancer.
Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. p. 116
Some studies have linked consumption of large amounts of red meat with breast cancer, stomach cancer, lymphoma, bladder cancer, lung cancer and prostate cancer.
Breast Cancer Risk Linked To Red Meat, Study Finds". The Washington Post.
Red meat intake and risk of breast cancer among premenopausal women.” Archives of internal medicine 166.20 (2006): 2253.
Study Links Meat Consumption to Gastric Cancer, National Cancer Institute
"Study links red meat to some cancers". CNN
Sada ce nobelovci sa osomogodisnjom, da daju ''kontr-naucne dokaze''...LOL

Ti bi trebao da daš neke dokaze da bi dobio kontra dokaze.
To tako ide .

Ti si mastovite i stalno imas nesto novo. Zavrsila osmogodisnju, a krstila sebe sa dipl.ing to je originalno.

Ja sebe nisam krstila, krstio me je kum.
A po zanimanju sam dipl.inž., a da bih to postala morala sam da završim i osnovnu i srednu školu.

A ti si izgleda završio samo osnovnu, pa radiš kao portir (jer ni za šta drugo nisi stručan)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back