Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na istoj toj televiziji su mjesecima pričali kako Sadam ima oružje za masovno uništenje. Ljudi od imena i karijere. Pa jel to bila istina? Ja uopšte ne osporavam da su ti ljudi stručni. Ali ima doktora koji misle i drugačije. Da se razumijemo ne kažem da ne treba jesti voće i povrće.
Izvestaj UN da je meso industrija mesa glavni zagadjivac planete i da svi ljudi treba da postanu Vegani. Posle toga je krenula kampanja ponedeljak bez mesa. Americki centar za borbu protiv raka (postavio sam klip na ovoj temi) daje izjavu namirnice zivotinjskog porekla izazivaju rak. Na drzavnoj televiziji Srbije na Vestima, reportaze, doktori pricaju da se smanji meso. da se jedu vise zdrave namirnice biljnog porekla. Ti si vec jedanput spominjao te fantomske doktore, ali gde je link....???!!!!

Nađi post u kom sam ja rekao ovo iz druge rečenice pa da se izvinim. Ili se ti izvini meni zato što mi u usta trpaš nešto što nisam rekao. Druga stvar postaješ malo naporan sa tim hormonima rasta. Ja meso uglavnom kupujem od seljaka. Niko od onih kod kojih ja kupujem meso ne koriste nikakve hormone rasta! Em su skupi em ih ne možeš kupiti tek tako.
Napisao si da postoje mesne preradjevine koje su zdrave. Ti kupujes, ali vecina ljudi kupuje meso u marketima, a zna se odakle stize meso u markete. Nije tu samo hormon rasta,tu su razni antibiotici i razne hemije.

Nas nekoliko ti govori isto. Ali eto to nije dokaz jer nije postavljeno na youtub niti imamo njihove krštenice i smrtovnice pa da nam povjeruješ.
Ti doktori sto su na snimku sa youtube, pise kako se zovu i gde rade, mogu da se nadju i da to ponove, snimak sa youtuba sluzi da ljudi mogu da provere ono sta ja pricam. Na osnovu krstenice i smrtovnice se ne moze utvrditi kako su se hranili, tako da moji dokazi tj, video klipovi sa doktorima kojima se zna identitet, gde rade i sta rade ima osnov, a tvoja prica baba i deda jeli mesa kilo da dan i ziveli sto godina, i dokaze je da je meso zdravo....ne znam gde to moze da prodje.

U Pravoslavlju postoji post koji na neki način niveliše ishranu, i , ako se pridržavate svih dana kada se drži post, mnogo je više vremena kada se ne jede meso i namirnice životinjskog porekla. Prema tome, ima i dana kada je poželjno jesti meso. A ja do sada nisam videla da je Pravoslavlje u nečemu pogrešilo.
Da li znas za ovo - U pravoslavlju, a posebno među monasima, postoji duga tradicija bezmesne ishrane koja se, između ostalog, temelji na rečima svetog Antonija Velikog, koji u svome Ustavu otšelničkog života poručuje svakome ko kreće duhovnim životom: "Meso uopšte nemoj jesti".
ж) Храна

31. Једно (и исто време) одреди (за храну и обедуј) ради поткрепљења тела свога, а не ради насладе.

32. Употребљавај најпростију и најјефтинију храну.

33. Хлеб свој једи у безмолвију и са уздржањем, пазећи да твоје седење (за столом) буде скромно.

34. Немој јести до ситости.

35. Немој бити грамзив и лаком на јело да се у теби не би обновили пређашњи греси.

36. У среду и петак немој разрешавати поста[2]

37. Месо уопште немој јести.

38. Не прилази месту где се точи вино.

39. На саборе и гозбе (тј. опште трпезе) се не жури.

40. Ако дођеш на место где је припремљења општа трпеза, једи умерено и принеси благодарност Богу.

41. Вина не пиј више од три чаше, изузев приликом велике болести.

42. Немој одмах пружати руку према ономе што се стави пред тебе.

43. Уколико си млад, немој пружати руке пре других, јер то није скромно.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Dobrotoljublje/dobro105.htm

Opet pogrešne interpretacije.

Ovi saveti se odnose na one monahe -OTŠELNIKE, koji se podvrgavaju rigoroznijem iscrpljivanju tela, ponekad i samokaŽnjavaju i drugim metodama.

Ne bi uopšte bilo potrebno navoditi odricanje monaha od mesa da se u svakodnevnom jelovniku meso ne podrazumeva kao sastavni deo.

Evo kako počinnje tekst i vidi se kome su saveti koje AR navodi, namenjeniz:)

УСТАВ ОТШЕЛНИЧКОГ ЖИВОТА
1. Предајем ова правила, која је кроз моја уста изрекао Господ, за оне који желе да узму тешко иго отшелништва. Они треба да се повинују овим заповестима. Онај, пак, који наруши макар једну од њих назваће се најмањи у Царству небеском (Мт.5.19).
I Спољашње држање и спољашњи поредак живота
а) Удаљавање од света и од саживота са људима
2. Ко хоће да се спасе (у образу живота ван овога света) нека не остаје у дому своме и нека не живи у граду у коме је грешио. Исто тако он не треба да посећује своје родитеље и рођаке по телу, будући да је то штетно по душу и нарушава плодове живота.
3. Не враћај се у град у коме си некад грешио Богу.
4. Не иди да видиш како живе твоји сродници, нити им дозвољавај да долазе да виде како ти живиш. Уопште, немој се виђати са њима.
б) Избор пустињожитељства
5. Духовни оци наши тврде да је пустиња најприкладније место за размишљање о смрти и најподесније склониште од светских ствари које пружају покој телу.
6. Онај ко живи у пустињи и безмолствује, избављен је од три борбе: од борбе [која долази преко] чула слуха, од борбе [која долази] преко језика и од борбе [која долази] од виђења онога што може да рани срце.
7. Чувај се да те не обмане помисао да је пустиња место хладовине [тј. немарности].
в) Келијсна усамљеност
8. Удаљивиши се од светске гужве, усами се, па ћеш постати странац. За тебе ће седење у келији бити једнако путовању у туђу земљу.
9. Куда год да изиђеш, постарај се да се што пре вратиш у своје усамљеништво како би се предао својим молитвама.
10. Кад пођеш на жетву, [тј. на неки посао], не задржавај се дуго, већ се што пре враћај у своју самоћу.
11. При посети брата, немој се дуго задржавати у његовој келији.

Poslednja izmena:
Ja jedem šta hoću! Nikome ne namećem svoj stav. Ne pijem,ne pušim,ne kladim se i jedini porok su mi jaka hrana i slatkiši. Kokakola je štetna ako se pije svakodnevno i u velikim količinama slažem se. Ali onom ko je popije jednom u "sto godina" neće biti ništa. Tvoji klipovi su smijehotresni. Ja znam i dosta doktora koji kažu da između ostalog i treba jesti meso. Ali ih nema na youtubu.

bolje je umrit sit i sritan nego gladan i nesritan

Oduvek je zdrava veganska hrana.
Nije zdravo meso, mesne preradjevine - virsle,salame,pastete...i ostali hemijski otpad...
Meso je otrov.
Treba da te edukujem, jer ne znas nista.
Veganska hrana? Prskana raznoraznim hemikalijama, obogaćena osiromašenim uranijumom i genetski modifikovana....

Vidi se ti da znaš dobro o čemu pišeš....

Pazi, meso je otrov. To može da napiše samo neko ko nema blage veze sa vezom.

Koje životinje? One koje u fabrikama guraju dolape?

I to ima veze sa vezom pa mu to dođe nekakav dokaz da je jabuka kupljena u Maxi-ju sigurno zdrava????

Industrijske zivotinje su hranjene modifikovanom i prskanom hranom+tretirane hormonima.
Ti jedes i jedno i drugo a spocitavam nekom nesto. Bez povrca i zitarica se ne moze,bez mesa se moze.

Industrijske zivotinje su hranjene modifikovanom i prskanom hranom+tretirane hormonima.
Ti jedes i jedno i drugo a spocitavam nekom nesto. Bez povrca i zitarica se ne moze,bez mesa se moze.
Ko ovde kome šta spočitava????
Jedeš nezdravu hranu kako god da okreneš, a vi gurate neku samo vašu ničim dokazanu teoriju kako je jedna hrana manje nezdrava od druge. Pa zapeniste tu i sve otvarate temu za temom kao da vas neko plaća za to. I još ti se našao da pričaš o spočitavanju?

I to ima veze sa vezom pa mu to dođe nekakav dokaz da je jabuka kupljena u Maxi-ju sigurno zdrava????

..osim amonijakom, voce i povrce se posle branja tretira i
antibioticima, chistim hlorom, boraksom,
natrijum orto fenilfenatom, natrijum hloro-2-fenilfenatom
dihlor- i trihlorfenosircetnom kiselinom,
difenilaminom i etoksikvinom - u vidu spreja ili potapanjem,
ili se izlaze parama isparljivih ugljovodonika, sumpor-dioksida i azot-trihlorida..

..kutije i ambalaza u kojoj se transportuju se tretira jodom, difenil-aminom, bifenilom, orto-fenilfenolom i bakar-sulfatom..

http://www.springerlink.com/content/665w408624024t80/

..osim amonijakom, voce i povrce se posle branja tretira i
antibioticima, chistim hlorom, boraksom,
natrijum orto fenilfenatom, natrijum hloro-2-fenilfenatom
dihlor- i trihlorfenosircetnom kiselinom,
difenilaminom i etoksikvinom - u vidu spreja ili potapanjem,
ili se izlaze parama isparljivih ugljovodonika, sumpor-dioksida i azot-trihlorida..

..kutije i ambalaza u kojoj se transportuju se tretira jodom, difenil-aminom, bifenilom, orto-fenilfenolom i bakar-sulfatom..

http://www.springerlink.com/content/665w408624024t80/

А до брања да и не говоримо... све се загађује зарад профита.

Највећи проблем је што је месо сумњивог квалитета. Наши увозници купе смрзнуто месо које тамо у ЕУ и САД треба да се уништи па га нама продају на акцијама по који евро.

Radi se o propisima koji dopuštaju upotrebu mesa koje je zamrznuto duže od nekog roka.

Kod nas je rok duži i samim tim se smatra da je meso ispravno.

U suprotnom ga inspekcije oduzimaju i uništavaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back