Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
У нашој школи деци јесте забрањен излазак за време одмора.
Деца могу да се претплате на школску ужину или да је доносе од куће - купе пре наставе.
С обзиром на то да већина деце углавном купује ужину пре наставе, то су, као што рекох углавном грицкалице и газирана пића (вегански џанк фуд, јелте). Због тога ја саветујем родитељима да деца или доносе ужину од куће коју би родитељи припремили, или да узимају школску ужину која је ипак разноврснија (буде и пецива, али буде и јогурта, јабука, банана, густих сокића, чаја...)
Но, то међу децом није ''ин'' а родитеље боли дупе, они са 100-200 динара скину са себе одговорност...па једино што њихово дете унесе у организам до поподненвих сати често буде само 2 литре кока-коле...

Koliko ja znam i u Jovinoj gimnaziji u NS. Ali u većini škola im nije zabranjen izlazak. Jasno je da ti ni bilo ko iz škole ne može natjerati djecu da promijene neke navike.

..ja sam rekla da shkole ne izdaju prostor roshtiljdzijama, vec pekarama..
..ali on zna dve shkole gde ima pljeskavica u kantini..

Видела сам па сам зато обрисала поруку.
Он се хвата за реч и беспредметно је доказивати му да ниси мислила буквално, него у глобалу.

Problem je sto se dozvoljava ubacivanje virsli i pasteta deci u ishrani u vrticima i produzenom boravku u skoli.

Шта си спреман да учиниш да то промениш?
Да ли је до Министарства просвете и Министарства социјалне заштите стигла нека иницијатива да се промени јеловник у вртићима и продуженом боравку?
Ко је спреман то да финансира?

Шта си спреман да учиниш да то промениш?
Да ли је до Министарства просвете и Министарства социјалне заштите стигла нека иницијатива да се промени јеловник у вртићима и продуженом боравку?
Ко је спреман то да финансира?

Da se raspitam sta se daje deci i da trazim izuzece svog deteta od takvih namirnica.
U vrticu gde moje dete ide izbaci se nedeljni jelovnik i ja ga onda pogledam i kad vidim obroke sa mesnim preradjevinama taj dan zamenu za taj obrok donesemo od kuce,jer je vrtic ostavio tu mogucnost.

Da se raspitam sta se daje deci i da trazim izuzece svog deteta od takvih namirnica.
U vrticu gde moje dete ide izbaci se nedeljni jelovnik i ja ga onda pogledam i kad vidim obroke sa mesnim preradjevinama taj dan zamenu za taj obrok donesemo od kuce,jer je vrtic ostavio tu mogucnost.

А, па то је онда твоја лична ствар!
Ја сам мислила да си ти борац за просвећење, да ти је стало до СВЕ деце и њиховог здравља...

А, па то је онда твоја лична ствар!
Ја сам мислила да си ти борац за просвећење, да ти је стало до СВЕ деце и њиховог здравља...

Svaki roditelj za svoje dete bi trebalo da pokaze odgovornost. Time se dolazi do opsteg pitanja.

U Srbiji broj McDonaldsa možeš nabrojati na prste ruke. Uhvatio si se SAD-a a poznato je da se baš tu ljudi najnezdravije hrane. Druga stvar mesne prerađevine nisu obavezno nezdrave.
U Srbiji su Mc kao in mesta, uvek su puni, a u Americi su to zadnje rupe, sigurno da ih ima vise, zato sto Amerika ima vise stanovnika.
Koje su to mesne preradjevine zdrave - virsle,pastete,salame,mesni narasci...???!!!

Posto ima ljudi ovde koji se hvale da piju Koka-Kolu, onda treba da znaju sta piju....
Gazirana pica su otrov za tijelo
Da bi se uvjerio/la u razarajucu moc gaziranih pica, jednom prilikom stavi puknuti zub u bocu Pepsija ili Cole i vidjeces da ce za deset dana zub nestati! A zna se da su zubi i kosti jedini ljudski organi koji mogu ostati netaknuti godinama nakon covjekove smrti! Zato zamisli sta takvo pice neprimjetno radi sa tvojim mehkim crijevima i... unutrasnjoscu zeluca?! Jer ako uspije ocistiti mrlje, masnocu (pogledati tekst ispod ovog), rastvoriti zub, kako li onda djeluje na nas organizam. Jos jedna vazna iformacija: jedan od uzrocnika pojave karcinoma (raka) grla, osim duhana je i Coca-Cola! Kad nastupi bolest, covjek umire za 2-3 mjeseca u velikim bolovima. Zato je prava sreca sto bas u ovom trenutku citas ovo i razmisljas o tome da se postepeno, ali odlucno, odvikavas od gaziranih pica, ukoliko su ti ona bila sastavni dio uzine za vrijeme velikog odmora ili rucka. Kad god krenes da kupis neko od gaziranih pica, sjeti se ove poruke i bit ce ti lahko da se radije oprjedelis za neki negazirani vocni sok. Inetresantno za znati Limunska kiselina u Coli je toliko jaka da uklanja mrlje sa keramickih povrsina (plocice i sve sto je od keramike u kupatilu). Isto tako Coca-Cola nam moze posluziti i za uklanjanje masnih mrlja sa odjece. Kako? Izlijte konzervu Coca-Cole na masnu odjecu, dodajte deterdzent i protrljajte mrlje. Cola i Pepsi ce pomoci uklanjanju mrlja. Coca Cola moze ocistiti i zamagljena na vjetrobranskim staklima na autu! Kakvo efikasno sredstvo za ciscenje, zar ne? Casopis "Sumejja"

Posto ima ljudi ovde koji se hvale da piju Koka-Kolu, onda treba da znaju sta piju....
Gazirana pica su otrov za tijelo

Te osobe su se "hvalile" da to piće popiju tek povremeno. Ja je prvi popijem možda 5 ili 6 puta godišnje na nečijem rođendanu ili kafiću. Sve to što si napisao o njenoj štetnosti bolje napiši na nekom američkom forumu.,

Te osobe su se "hvalile" da to piće popiju tek povremeno. Ja je prvi popijem možda 5 ili 6 puta godišnje na nečijem rođendanu ili kafiću. Sve to što si napisao o njenoj štetnosti bolje napiši na nekom američkom forumu.,

Има човек проблем са видом. Треба да једе више шаргарепе.z;)

Inetresantno za znati Limunska kiselina u Coli je toliko jaka da uklanja mrlje sa keramickih povrsina (plocice i sve sto je od keramike u kupatilu).

Primetih da Domestos i Mer bas i ne rade posao, moracu Koka Kolom da perem kupatilo.
Jesi ti bas toliko drustveno odgovoran ili te neko placa za sve ovo?
Kako god bilo, posavetuj me kako da se zdravo hranim kada nisam ceo dan kod kuce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back