deca... odrastanje ili nevaspitanje

Недавно идем са својим сином, соколом и делијом. Ходам онако поносно по крајишки. Ја идем пешке, он воза свој моторић, гуралицу, и лагано се шепуримо по пешачкој стази.
У једном моменту, својим моторићем, зашао је на сувише лево, на необележени део где по правилу иду бициклисти. И, ја кренем ка њему пошто је био пар метара испред, да га склоним. У даљини угледам неки бицикл, и контам успориће, заобићи ће, јерима времена и места колико хоће, а ја не могу баш тако брзо објаснити сину да се помери. Ипак, нема ни 2 године. И, шта ради дебил? Па, дебил не успорава, већ убрзава. Сав бесан пролази поред сина и мене шокираног.

Ово је већ трећа ситуација са малоумним бициклистима. Отворено сам га позвиао на дуел, али јуначина није смела да сиђе.

Ovo me podseti na jednu forumsku pricu..:lol:

ja obozavam grke i grcku bas zbog njihovog sluha za porodice sa decom
i njihove ljubavi prema deci
ne mozes tamo naici na los prijem deteta, bas sam iznenadjena

Sestro slatka, ne veruj svemu što piše u novinama,
što se kaže i na tarabi piše svašta,pa nije tano
a i na autobusu piše lasta pa ne leti.

Tako i ovo...garant je napumpana priča.
Ko znašta se sve dešavalopre famoznog šamara,odn udarca.

da su deca nerazumni debili kojima se nista ne moze objasniti (pogotovo deca od 9 godina) ne bi tolika deca vec od prvog razreda isla sama u skolu. odvedu roditelji par puta u pocetku i posle sami, jer roditelji rade i ne mogu da ih vode u skolu svaki dan. nemaju svi babe i dede u blizini da vode i nadgledaju decu.

Mislim da detetu od 9 godina i te kako moze da se objasni sta moze da radi a sta ne,
posebno ne da jurca po trpezariji hotela za vreme vecere ili rucka , nebitno
ali nevaspitana deca su posledica nevaspitanja roditelja, pa ne treba osudjivati decu vec roditelje..

da su deca nerazumni debili kojima se nista ne moze objasniti (pogotovo deca od 9 godina) ne bi tolika deca vec od prvog razreda isla sama u skolu. odvedu roditelji par puta u pocetku i posle sami, jer roditelji rade i ne mogu da ih vode u skolu svaki dan. nemaju svi babe i dede u blizini da vode i nadgledaju decu.

To su izgovori nesposbnih roditelja-debila.
Pre neki dan sedam sati autom, kroz cetiri drzave: ja vozio, zena sedela napred pored mene, iza klinci od devet i pet i po godina i beba od 9 meseci - nikakva frka. Kad god je bebi nesto trebalo cerkica mu dohvati i da. Par puta smo stajali i pravili pauzu, tada smo ga presvlacili i to je to. Preko okeana isto leteli vec sa njima, nikakva frka.
U familiji imamo i debile, mora se reci. Ona mora da sedi pored deteta kada se voze od svoje kuce do njenih roditelja (voznja traje nekih 45 minuta), i jos kada stigne bude sva smorena "joj mrtva sam, on nije normalan...."; kad im kazes nesto, sugerises sta i kako treba da urade dobijes debilan odgovor tipa "ma dzabe, on je jednostavno takav, on je posebno dete".
Nije on posebno dete nego ste vi posebni idioti.

To su izgovori nesposbnih roditelja-debila.
Pre neki dan sedam sati autom, kroz cetiri drzave: ja vozio, zena sedela napred pored mene, iza klinci od devet i pet i po godina i beba od 9 meseci - nikakva frka. Kad god je bebi nesto trebalo cerkica mu dohvati i da. Par puta smo stajali i pravili pauzu, tada smo ga presvlacili i to je to. Preko okeana isto leteli vec sa njima, nikakva frka.
U familiji imamo i debile, mora se reci. Ona mora da sedi pored deteta kada se voze od svoje kuce do njenih roditelja (voznja traje nekih 45 minuta), i jos kada stigne bude sva smorena "joj mrtva sam, on nije normalan...."; kad im kazes nesto, sugerises sta i kako treba da urade dobijes debilan odgovor tipa "ma dzabe, on je jednostavno takav, on je posebno dete".
Nije on posebno dete nego ste vi posebni idioti.

zato i kazem cela prica je suplja i ko zna sta je tu sve bilo.

Tačno tako!
Bilo bi mnogo lakše dokazati nešto deci nego njihovim roditeljima.

Pa normalno da nisu deca kriva. Deca su samo rezultat vaspitanja i ogledalo roditelja. To kad kazem da je mali debil to se ustvari odnosi na njegove roditelje....nije on kriv sto je takav, nije on kriv sto ga mama uspavljuje tako sto mu u 19:00 uvali mobilni i onda on gleda "vidimo se u citulji" do ponoci da bi ona imala svoj mir da gleda "Farmu" na miru. Nije on kriv sto mu tata da da pusi cigarete i pije pivo sa nepunih 5 godina.
Ovo je primer iz realnosti...takve stvari ne pominjem kolegama ovde - mislim, ljudi mi ne bi verovali kakvih debila ima.

Nestašluk je kada neko nešto uradi iz neznanja, slučaja, dakle, kada nego pogreši i taj nestašluk mu i posluži da nauči da to ne sme raditi i da izvuče neku pouku iz toga.
Ako dete usvoji određen model ponašanja, iako mu se daje do znanja da se ne ponaša kako treba, onda je to nevaspitano dete, tj. pogrešno vaspitano dete.
Bar tako ja mislim.

Back