Deca kao zalog

Ja imam loša iskustva sa poltronima, prevarantima, ljudima niskog morala koji prolaze u životu bolje od mene, ali svakako ne učim svoju decu da budu takvi. Mirno spavam i to želim svojoj deci.

O ovome sam skoro razmišljao... izvinjavam se što malo spamujem temu.

Ali, da li su oni zaista prošli bolje od tebe? Da li je novac, bilo kakav, merilo sreće.
Pritom, ne govorim one otrcane fraze. Sad ću da objasnim.

Ako si dobar čovek, to znači da, u slučaju da na prevaran, poltronski i niskomoralan način dođeš do novca, kao takav ne bi bio zadovoljan sobom. Jednostavno, dobri ljudi to ne bi smatrali uspehom. Bilo bi im žao što to nisu ostvarili na pošten način, sa svojih 10 prstiju.
Ljudima niskog morala to nije bitno, ali to ne znači da su prošli bolje zbog samog načina na koji su to ostvarili, već isključivo zbog svog karaktera.

Ali, da li su oni zaista prošli bolje od tebe? Da li je novac, bilo kakav, merilo sreće.

Ako si dobar čovek, to znači da, u slučaju da na prevaran, poltronski i niskomoralan način dođeš do novca, kao takav ne bi bio zadovoljan sobom. Jednostavno, dobri ljudi to ne bi smatrali uspehom. Bilo bi im žao što to nisu ostvarili na pošten način, sa svojih 10 prstiju.
Ljudima niskog morala to nije bitno, ali to ne znači da su prošli bolje zbog samog načina na koji su to ostvarili, već isključivo zbog svog karaktera.
znaci dajte meni prevarnih recimo pola miliona evra ilegalno stecenih ,bas da ispitam kakav sam karakter :think:

Iz ovog razloga i jesam napisao da ja mirno spavam i na taj način odgajam decu. Oni imaju materijalnu korist, do koje su došli... recimo na nemoralan nači, u najblažem smislu. Ta materijalna korist im dozvoljava da žive lagodnije, idu na more svake godine, nose najkvalitetniju odeću i obuću... i druže se sa takvima koji isto razmišljaju. U takvim grupama to nije nemoralno, to je uobičajeno. Ja ne želim da pripadam njima, imam svoj integritet, znanje, moral. I da, smatram da živim srećnije od njih, mirnije svakako.
Ali sa druge strane imamo puno onih koji su, bar u početku, na granici. Probijaju se rodbinskim vezama, kratkim suknjama, plastičnim operacijama...a kvalitet i znanje?
Odosmo mi u OT. Mada kad malo razmislim i nije totalni OT. U mom okruženju su baš takvi ili bez dece, ili se teže odlučuju da ih imaju. Ne mora da znači da je tako svuda, ali u mom okruženju jeste, na žalost. Tako propada porodica kao jezgro zdravog društva... i bližimo se EU.

Pa svakako da novac nije toliko bitan ,mislim ajmo realno da pogledamo sa novcem mozes kupiti opdecu kola, stan i tako to
Nije to lose imati, ali sve u svemu nedovoljno je za neku stvarnu srecu. Tako ja recmo odem kupim air ljaks tike za 20 000 i to je to taj dan sam kao lozim se sa tim tikama, ali ne znaci to meni nitsa spec. Do recimo kada uradim nesto na sta se ponosim
komplikovano je to dosta. Mada ovo je vec OT. A sto se tice nelegalno stecenog novca, to je uvek riziik, uvek postoji sansa da dodje neko ko ce te skembati, po meni se ne isplati, ali ko voli nek izvoli.

Back