Deca i vegeterijanstvo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Толико о племенитости, моралном кодексу и љубави према природи....z:hm:

Пошто од хемијске индустрије ТИ имаш користи - нема везе што је она загађивач и што она управо користи животиње за своје тестирања...:zroll:
А пошто од месне индустирје ТИ немаш користи, јер не волиш месо - онда је она највећи загађивач и највеће зло на планети? :zroll:

Za ovo imaš reputaciju od mene. Eto lijepo je se otkrio i pokazao kakav je.

Da ne odemo daleko: nisam rekao da ću prestati, već da ću smanjiti unos. Prvo, umesto toga što ja pojedem 300-400gr mesa za jedan obrok, smanjiću to na 100-150 grama i povećati jedenje povrća. Drugo, očigledno je da bi vođenje dece u klanice ostavilo na njih traumatičan efekat, tako da tu nije bilo potrebe davati odgovor. Treće, ja baš nešto i ne verujem da imam dušu, ali neka bude da je imam. Da, prvo se treba dosta dobro edukovati o nečemu pre nego što se o istome donese sud. Čitao sam o PETA-i i na wikipediji i na njihovom sajtu, i pričao sa nekim ljudima koji se bave zdravom ishranom a znaju dosta o tome. Meni je to pomodarski, oni sad tu kao štite životinje blabla, a kad dođu kući, gaze po tepihu od polarnih lisica. Jedino što valja kod njih je zašita foka.

Wikipedija ti nije bas neki pouzdan izvor. Istrazi opcije za i protiv, vidi sta kaze peta, vidi sta kazu njeni protivnici i na osnovu toga sam izvuci zakljucak. Svi koji stite zivotinje, ne kupuju proizvode testirane na zivotinjama, ne nose krzno,ne idu u zoo-vrtove,ne idu u cirkuse a kamoli da drze neke ukrase od zivotinja u kuci, pr.tepihe od polarnih lisica.

onima koji dugo ne jedu meso ono se i ne dopada kad ga ponovo probaju zato sto je njihovo telo prestalo da luci pravu mesavinu enzima da bi ga optimalno varili pa im tesko pada, ne vare ga dobro, ne osecaju se dobro i ne uzivaju u njemu... mozda je ta fora sa ponedeljkom samo uvod u zabranu jedenja mesa...prepisace je i kod nas, uvesti medjunarodni dan bez mesa ili tako nesto... na kraju zabranice meso kao cigarete

Prestani se provaljivati molim te.

А зашто је онда потребно да вам лекари дају спискове намирница, количину и њихов хемијски састав - да бисте знали да ли уносите у довољним количина све што је организму потребно?
Зар то није природа удесила?

Da li se ti lecis sama ili ides kod doktora ???? Sta ce ti doktor ti znas sta je zdravo, i lecis sama sebe ???? Da je priroda sve udesila sama ne bi nam trebala nauka,fakulkteti,studiranja sve bi bilo transparetno u priordi i svako bi sve znao.

Tema ukljucuje vegetarijanstvo, imam pravo da iznesem stav i informacije koje posjedujem. Ista demagogija bi se mogla primeniti i na vas, posto vas ima mnogo vise ovde koji napadate vegetarijanstvo.
Ali nema svrhe da napadamo licni integritet sagovornika u nedostatku argumenata, to politicari rade a mi bi trebali biti malo ozbiljniji.z:)
.

Ovde niko nije napao vegeterijance zbog toga što ne jedu meso. Niko ih nije pokušao nagovoriti da promjene stav. To je vaš manir. Jer mi smo jelte ubice,genocidni,nemamo empatije ni prema kome i slično.

Толико о племенитости, моралном кодексу и љубави према природи....z:hm:

Пошто од хемијске индустрије ТИ имаш користи - нема везе што је она загађивач и што она управо користи животиње за своје тестирања...:zroll:
А пошто од месне индустирје ТИ немаш користи, јер не волиш месо - онда је она највећи загађивач и највеће зло на планети? :zroll:

Mozes samo da zlonamerno izvrces teze. Informisi se prvo koja je industrija najvezi zagadjivac i unistavac priordnih resursa, ti valjda kada predajes u skoli predajes po nekom planu i programu, a ne ucis deco na osnovu onoga sta si cula na ulici. Ja ne mogu nesto da volim ili da ne volim, ali je stvarno da osnovu toga negirati da mesna industrija jestenaj veci zagadjivac zato sto je ja ne volim, postje cinjenice.
Ja kazem od mesne industiju mesa bojkotujem, zbog etickih, zdravstvenih i ekoloskih razloga. Hemijsku i medicinsku industriju bojkotujem tako sto ne kupujem proizvode testirane na zivotinjama. Ljudi zivimo u 21.veku doba postmoderne i pragmatizma, stare Grcke i Sokrta nema vise od 2000.godina.. Cuj plemenitost,moralni kodeks i ljubav prema prirodi ,a jedes meso i koristis proizvode koji su testirani na zivotinjama, i mene proizivos.... .

Добро, научили смо да је у Америци уведен понедељак без меса!
Законом регулисан?Ниједан Амер не једе месо понедељком?
Занима ме..

Ovde su glavni argumenti zlonamerno zamenjivati teze, niko nije reako da NE SME , da se jede meso i to jos zakonom regulisano. Sloboda covece, tvoj izbor ti mozes da pozoves ljude da ponedeljkom svi jedu u McDonalds-u

77. starnica i dalje ni jedan dokaz protiv veganstva.....''dokazi'' protiv veganstva...
1. Baba i deda, ijeli meso i ziveli 100. godina...
2. Dete umrlo jer su je roditelji hranili sokom od narandze...po toj logici logorasi su umirali u logorima, a dobijali su da jedu meso, ...kakve veze ima izgladnjivanje sa veganstvom ?
3. Biljke se spricaju raznim pesticidima, a sta jedu zivotinje koje se kolju za hranu ?
4. Unisatavaju se sume,da bi se gajila soja, za koga se gaji da soja ? Za ishranu zivotinja za klanje...
5.Doktor mi je rekao da pojedem parce mesa, a nekom je rekao da ne pojede...
U Americi kada se upisuje dete u zabaviste ili skolu popunjava se obrazac, koju hranu dete jede, da li ima alergije na hranu...i naravno ima veganska opcija. U savetovalistvu za hranu , vrsi se edukacija ljudi koji hoce da predju na veganski nacin ishrane. Spisak namirnica biljnih porekla, takodje za trudnice koje su vegani sta da jede za vreme trudnoce. Deca vegani normalno i zdravo rastu, i idu na lekarke kontrole kao i druga deca.
Citava ta ta vasa prica kako je veganstvo opasno, pogotovo za decu je utemeljena na vasem neznaju i predrasudama, Da od veganske ishrane umiru deca i da izaziva zdravstvene probleme, prva bi amerika pohapsila doktore i nutricioniste koje predlazlu veganski nacin ishrane, americka ministarstvo zdravlja nudi i alternativu veganske ishrane i edukuje svoje drzavljane. Nazove se 811 za zdravlje., opcija - hitno i ne hitno. Dobiti ce se bazne informacije o veganstvu, i uputiti na savetovaliste.
Protivnici veganstva dozivljavaju sebe kao merilo svih vrednosti, a svoje dvoriste centar sveta...Veganstvo funkcionise...tako da ve vase price mozete da okacite macku o rep !
z:lol:

Ali ti, čoveče, nikako da shvatiš - nema ovde protivnika veganstva, niti vegetarijanstva! NE-MA!
Ovde ima protivnika agresivnog stava, pristalica normalne diskusije i ljudi, koji pored ne-mesne hrane, jedu i meso. E, to ti je živa istina.

A za to što ste, na ovoj temi, postali predmet sprdnje i zafrkancije, to ste sami krivi. Agresivni ste, iznosite neistine, poluistine i neproverene stvari sa interneta kao aksiome ( ako ne znaš šta je aksiom, rapitaj se ), a, da ne grešim dušu, ima i delić istine u onome što pričate. Eto, krivo sedi, ali pravo besedi. Znači, to što vam se ovde smeju i što su ljudi prestali da vas doživljavaju ozbiljno, nije naša, već vaša krivica.
Tražiš argumente. Shvati, ne treba mi argument da bih sela i jela, ne treba mi argument da bih hranila dete, sutra decu, ne treba mi argument, niti dokaz bilo koje vrste, dovoljno mi je da sednem i da jedem i da ne razmišljam.

I još jedna bitna, najbitnija stvar. Možemo se prepucavati, možemo diskutovati, možemo se i šaliti... ail deca su najsvetija bića na Planeti. Ona su iznad ove cele priče! Lično, nikada, apsolutno nikada, ne bih na sebe preuzela toliko odgovornost ( najveću odgovornost na svetu ) da savetujem nekoga kako da hrani svoje dete, kako da ga leči i slično. To je ono što svako za sebe mora da odluči i da stoji iza onoga što je odlučio! Vegetarijanci i vegani imaju, kao i oni koji jedu meso i daju ga svojoj deci, apsolutno istu odgovornost u tom smislu i pred Bogom i pred zakonom i pred svojom decom! Ne bih ni odraslom čoveku savetovala i sugerisla kako da se hrani, niti leči, niti živi, a kamoli za dete. Ne, ja imam odgovornost prema svojoj deci i apsolutno shvatam kolika je, ali prema tudjoj - ne!
A to je, očigledno, ono o čemu ti ne voliš da razmišljaš i očigledno da ti je pripadnost tvojoj grupi vegana bitnija od shvatanja odgovornosti. Krijete se iza zdravlja, pričate o zdravlju o zagadjenju, o nehumanim uslovima u odgajalištima i klanicama.... a suštinski, u suštoj suštini, ste neodgovorni i neozbiljni, što ovde i pokazujete. Bitnije je vrbovati još nekoga, a to se iz tvog agresivnog stava, jasno vidi, nego sesti i razmisliti - imam li ja moralno pravo da nekome sugerišem kako i šta da jede i kako i čime decu da hrani? imam li ja uvid u nečiji život, zdravlje, novčanik, i sve ostalo,pa da tako pričam? I, na kraju krajeva, ko me je ovlastio da tako radim? Ne, to se ne upitaš, a imaš mooda da dodješ ovde i da pričaš kako treba hraniti bebe i decu. NEODGOVORNO I NEOZBILJNO!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back