Ali ti, čoveče, nikako da shvatiš - nema ovde protivnika veganstva, niti vegetarijanstva! NE-MA!
Ovde ima protivnika agresivnog stava, pristalica normalne diskusije i ljudi, koji pored ne-mesne hrane, jedu i meso. E, to ti je živa istina.
A za to što ste, na ovoj temi, postali predmet sprdnje i zafrkancije, to ste sami krivi. Agresivni ste, iznosite neistine, poluistine i neproverene stvari sa interneta kao aksiome ( ako ne znaš šta je aksiom, rapitaj se ), a, da ne grešim dušu, ima i delić istine u onome što pričate. Eto, krivo sedi, ali pravo besedi. Znači, to što vam se ovde smeju i što su ljudi prestali da vas doživljavaju ozbiljno, nije naša, već vaša krivica.
Tražiš argumente. Shvati, ne treba mi argument da bih sela i jela, ne treba mi argument da bih hranila dete, sutra decu, ne treba mi argument, niti dokaz bilo koje vrste, dovoljno mi je da sednem i da jedem i da ne razmišljam.
I još jedna bitna, najbitnija stvar. Možemo se prepucavati, možemo diskutovati, možemo se i šaliti... ail deca su najsvetija bića na Planeti. Ona su iznad ove cele priče! Lično, nikada, apsolutno nikada, ne bih na sebe preuzela toliko odgovornost ( najveću odgovornost na svetu ) da savetujem nekoga kako da hrani svoje dete, kako da ga leči i slično. To je ono što svako za sebe mora da odluči i da stoji iza onoga što je odlučio! Vegetarijanci i vegani imaju, kao i oni koji jedu meso i daju ga svojoj deci, apsolutno istu odgovornost u tom smislu i pred Bogom i pred zakonom i pred svojom decom! Ne bih ni odraslom čoveku savetovala i sugerisla kako da se hrani, niti leči, niti živi, a kamoli za dete. Ne, ja imam odgovornost prema svojoj deci i apsolutno shvatam kolika je, ali prema tudjoj - ne!
A to je, očigledno, ono o čemu ti ne voliš da razmišljaš i očigledno da ti je pripadnost tvojoj grupi vegana bitnija od shvatanja odgovornosti. Krijete se iza zdravlja, pričate o zdravlju o zagadjenju, o nehumanim uslovima u odgajalištima i klanicama.... a suštinski, u suštoj suštini, ste neodgovorni i neozbiljni, što ovde i pokazujete. Bitnije je vrbovati još nekoga, a to se iz tvog agresivnog stava, jasno vidi, nego sesti i razmisliti - imam li ja moralno pravo da nekome sugerišem kako i šta da jede i kako i čime decu da hrani? imam li ja uvid u nečiji život, zdravlje, novčanik, i sve ostalo,pa da tako pričam? I, na kraju krajeva, ko me je ovlastio da tako radim? Ne, to se ne upitaš, a imaš mooda da dodješ ovde i da pričaš kako treba hraniti bebe i decu. NEODGOVORNO I NEOZBILJNO!