Deca i vegeterijanstvo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice same teme, ishrana djece.
I dobro osmisljena vegetarijanska prehrana, i prehrana koja ukljucuje ne prevelike kolicine zdravog mesa uzgajanog u prirodnim uslovima su dobri.

To bi bio moj zakljucak. Budite pozdravljeni. :kpozdrav:

..da se ovaj chovek nije pojavio na temi, ne samo ovim postom vec SVE I JEDNIM koji je postovao,
zakljuchak teme bi bio u skladu sa poshalicom
"How many vegans does it take to change a lightbulb?
None, vegans can't change anything. "

..svaka chast za razum i korishcenje istog, kao i za kulturu i strpljenje.. :)

Jedan doktor je rekao da se jede meso ! Svet vise nikada nece biti isti jer je jedan doktor atakualpi rekoa da pojede parce mesa. WOW DUDE !!!! Americko savetovaliste za trudnice , daje savete zenama koje su veganke u trudnoci sta da jedu (spisak namirnica) i sta da rade, savetovaliste za dete, ishranu spiskovi obaveznih namirnica i redovne lekarke kontrole kao i za sve ljude.
Ne brini, sve je pod kontrolom. Ako si ispratio prethodne stranice, i pored mog izvinjenja za podvođenje ljudi i navođenje istih na genocid prema životinjama, dobio sam rigoroznu kaznu koju izdržavam sa tim doktorom.
A da pitam ostale, je l' imam pravo na poslednju želju? :)
Žurka se nastavlja...

Poslednja izmena:
Zato sto se covek u 21.veku oslanja na nauka, a ne na vraceve. zivot vegana se bazira da se zivi u skladu sa prirodom, bez ubijanje i patnjr zivih bica. naravno da cu da planiram sta cu jedem i koliko cu da pojedem, nego cu da se ugojim i da se setam od specijaliste do specijaliste. Sve si promasila.

А зашто је онда потребно да вам лекари дају спискове намирница, количину и њихов хемијски састав - да бисте знали да ли уносите у довољним количина све што је организму потребно?
Зар то није природа удесила?

77. starnica i dalje ni jedan dokaz protiv veganstva.....''dokazi'' protiv veganstva...
1. Baba i deda, ijeli meso i ziveli 100. godina...
2. Dete umrlo jer su je roditelji hranili sokom od narandze...po toj logici logorasi su umirali u logorima, a dobijali su da jedu meso, ...kakve veze ima izgladnjivanje sa veganstvom ?
3. Biljke se spricaju raznim pesticidima, a sta jedu zivotinje koje se kolju za hranu ?
4. Unisatavaju se sume,da bi se gajila soja, za koga se gaji da soja ? Za ishranu zivotinja za klanje...
5.Doktor mi je rekao da pojedem parce mesa, a nekom je rekao da ne pojede...
U Americi kada se upisuje dete u zabaviste ili skolu popunjava se obrazac, koju hranu dete jede, da li ima alergije na hranu...i naravno ima veganska opcija. U savetovalistvu za hranu , vrsi se edukacija ljudi koji hoce da predju na veganski nacin ishrane. Spisak namirnica biljnih porekla, takodje za trudnice koje su vegani sta da jede za vreme trudnoce. Deca vegani normalno i zdravo rastu, i idu na lekarke kontrole kao i druga deca.
Citava ta ta vasa prica kako je veganstvo opasno, pogotovo za decu je utemeljena na vasem neznaju i predrasudama, Da od veganske ishrane umiru deca i da izaziva zdravstvene probleme, prva bi amerika pohapsila doktore i nutricioniste koje predlazlu veganski nacin ishrane, americka ministarstvo zdravlja nudi i alternativu veganske ishrane i edukuje svoje drzavljane. Nazove se 811 za zdravlje., opcija - hitno i ne hitno. Dobiti ce se bazne informacije o veganstvu, i uputiti na savetovaliste.
Protivnici veganstva dozivljavaju sebe kao merilo svih vrednosti, a svoje dvoriste centar sveta...Veganstvo funkcionise...tako da ve vase price mozete da okacite macku o rep !
z:lol:

Ja kada putujem za Srbiju idem avionom, a ne camcom. Bolje jednu tableticu, nego da jedem meso. Kakav zakljucak !!!! Koliki je procenat i cena vitamina b12, u odnosu na druge lekove ??? Ti koji jedes meso i direktno ucestvuje u genocidu zivotinja i podrzavas mesnu industriju, pricas meni da ja ucestvujem u zlocinu !!! Razlika je ogromna izmedju industrije mesa i farmaceutika,jer on mesna industrije ja nema sta da koristim, a od farmaceutske imam.

Толико о племенитости, моралном кодексу и љубави према природи....z:hm:

Пошто од хемијске индустрије ТИ имаш користи - нема везе што је она загађивач и што она управо користи животиње за своје тестирања...:zroll:
А пошто од месне индустирје ТИ немаш користи, јер не волиш месо - онда је она највећи загађивач и највеће зло на планети? :zroll:

Pošto ste svi vi vegetarijanci ovde doktori nuklearne fizike, a mi smo svi glupi kao Patrik i Sunđer Bob, zašto ne krenete lepo nešto da menjate?
I kad već toliko spominjete te doktore i Ameriku, idite ubeđujte njih da ne jedu meso.
2. Dete umrlo jer su je roditelji hranili sokom od narandze...po toj logici logorasi su umirali u logorima, a dobijali su da jedu meso, ...kakve veze ima izgladnjivanje sa veganstvom ?
Ovo nema veze s vezom, ali ako sam ja tu nešto razumeo, dete nije radilo u logoru. (!)
Ponovo mi ništa nije jasno, ali pravim se kao da sve razumem, ipak pričamo ovde sa doktorima nuklearne fizike. :)

I da vidimo...na raport...ŠTA JE KO DORUČKOVAO?
Neskafu
Hleb i dinstanu "meksičku mešavinu" - neko zamrznuto povrće iz kese, koje je moja sestra kupila da probamo (ostalo je za još jednom, od jedne kese budu tri porcije); nekako je neobično, ima puno kukuruza šećerca koji je nekako sitnog zrna, i crvenog pasulja koji je krupnog zrna, pa ne znam kako to da muljam po ustima dok jedem; pre par dana smo tako pravili "rusku salatu" i tamo su krompir i šargarepa bili naseckani na komadiće jednako velike kao što je i grašak

Pošto ste svi vi vegetarijanci ovde doktori nuklearne fizike, a mi smo svi glupi kao Patrik i Sunđer Bob, zašto ne krenete lepo nešto da menjate?
I kad već toliko spominjete te doktore i Ameriku, idite ubeđujte njih da ne jedu meso.

Ovo nema veze s vezom, ali ako sam ja tu nešto razumeo, dete nije radilo u logoru. (!)
Ponovo mi ništa nije jasno, ali pravim se kao da sve razumem, ipak pričamo ovde sa doktorima nuklearne fizike. :)

Uzmi vocnu salatu prvo, vitamina C... Svi ljud koji jedu meso su doktori fizike ??? Menja se u Americi je vec uveden dan bez mesa svaki ponedeljak.
U Americi svako ima slobobu i izbor, zasto treba ubedjivati doktore da ne jedu meso, ?
Prica te neke primere da je dete umrlo jer su je roditelji hranuli samo namirnicama biljnog porekla, a dete je bilo izgladnjivan. Znaci ako izglanjivas nekog tj dajes mu male obroke cak i sa mesom, once se razboleti i umreti, kao ovu u logoru. Nije izgladnjivanje veganski nacin ishrane, jer mozes da izgladnjujes namornicama zivotinjsko porekla i da kazes , aha ko se hrani namirnicama zivotinjskog porekla nije zdravo.. zlonamerna .zamena teza da je izgladnjivanje jednako veganstvo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back