Deca i vegeterijanstvo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znaci na pecinskim slikama oni ustvari ne love zivotinje nego biljke? gadjaju sargarepu sa strelom i ceo dan skupljaju voce?

Aha jasno mi je.To navodis kao dokaz sto su neki pecinari u proslosti lovili da je to ispravno.

Vidim drzis se Darvinove teorije i toga da je covek nastao od majmuna i da je nakon toga otisao u pecinu,pa izasao iz pecine i sagradio civilizaciju.

Ako se vec drzis te bajke,onda je covekov predak majmun,a ne pecinari jer su nastali kasnije,posle slucajnog tucanja kamena i pronalaska vatre.Onda treba da se drzis izvornog,i toga da su majmuni biljojedi pa da i svoje zivote uskladit sa precima.

Aha jasno mi je.To navodis kao dokaz sto su neki pecinari u proslosti lovili da je to ispravno.

Vidim drzis se Darvinove teorije i toga da je covek nastao od majmuna i da je nakon toga otisao u pecinu,pa izasao iz pecine i sagradio civilizaciju.

Ako se vec drzis te bajke,onda je covekov predak majmun,a ne pecinari jer su nastali kasnije,posle slucajnog tucanja kamena i pronalaska vatre.Onda treba da se drzis izvornog,i toga da su majmuni biljojedi pa da i svoje zivote uskladit sa precima.

jel hoces da kazes da ti to ne verujes u evoluciju???

Citaso sam dosta o metabolizmu a i o drugim stvarima.Za tvoju informaciju ljudi u mom mestu me znaju kao osobu koja je procitala celu gradsku biblioteku,ali im nije dostupna informacija da sam neka stiva citao i po 20 puta,pa i vise.

Procitaj ti jer navodis da su ljudi mesojedi ili svastojedi,svejedno,ali on to nisu,po istrazivanjima eksperata.Potvrdjeno je i dokazima.Ne,ti navodis da su predatori inteligentiji od biljojeda.Svasta.

vidim koliko poznajes metabolizam. da ga poznajes, ne bi insistirao na iskljucivo namirnicama biljnog porekla, jer i mast i ugljeni hidrat su energenti. a protein je gradivna materija. nas pankreas, kao sto napisah nije predvidjen da tolerise ogromne kolicine ugljenih hidrata, a ima veze sa celom pricom i glikemijski indeks namirnica. sa vocem je problem sto pored fruktoze sadrzi i glukozu, a sama fruktoza se jako brzo pretvara u glukozu, zato ljudi cesto kazu da su posle voca gladni.sama mast ne moze da se natalozi bez ugljenih hidrata. a ako bi se ishrana svela samo na meso tj. proteinsko masnu hranu, bez hidrata ili sa niskim unosom hidrata doslo bi do trosenja masnih naslaga, jer nam je to energent, ali bez razgradnje misica tj. proteina. na tome se zasniva keto dijeta, ne atkinsova, vec keto u kojoj se koristi posno meso. kao sto nije prirodno da se procenat masti u organizmu svodi na jednocifren broj ili blizu jednocifrenog broja. al' sportisti to rade.

Da,po nasim merilima ljubavi i onome sta ona predstavlja.
Da li ce biti sebicna i okrenuta ka sebi ili ce u svemu tu iskru koju negovati ukoliko postoji mogucnost,a ne unistavati.

Nemamo ni ekstremno visok ni ekstremno nizak strah od smrti,vec na istu gledamo kao na normalan proces i nakon prelaza nastavak bitisanja dozivljavamo kao bagoslov.

ishrana nema veze sa tom vrstrom ljubavi o kojoj pises, jer hrana je potrebna kao i vazduh da bismo ziveli. osnovna potreba.

tako je sto vise voca povrca,jaja i mesa koji nisu preradjeni tako su jeli i nasi preci.

to pokazuju i slike pecinskih ljudi koji su lovili zivotinje da smo mi svastojedi:

3_cave_painting.jpg

altamira, ko razume shvatice. :D

Nema da neko demantuje pricu o genetskoj modifikovanoj soji da se ne koristi za ishranu zivotinja, od kojih se pravi posle meso za konzumiranje ?
Ima pojedinaca da je veganstvblemo- ''pomodarstvo'', covek koji je vodi racuna o svojoj okolini i planeti je pomodar ? A ispada onda da onaj ko ne vodi racuna taj je patriota i teska Srbenda ?
Globalno zagrevanje je trenutno najveci svetski problem. Industrijsko uzganje stoke doprinosi stvaranju zabrinjavajuci procenat globalni staklenickih plinova. Ako se nista ne promeni i nastavi se nastavi hiper-produkcija zivotinja kao sto se sada radi, uticaj na prirodniu sredinu ce se drasticno promeniti...
Ako uzmemo da potrebno oko 7 kila zrnevlja kukuruza i soje da bi se dobilo samo 1 kila govedine, to su stotine i stotine hektari soje, na podruciju tropskih suma ( a zna se koliko su one bitine za planetu ) ,a sve u cilju dobijanje mesa.
Kada bi svi Amerikanci prestali da jedu meso samo ponedljkom,to bi ustedelo 90 miliona avionskih karata...
Sta je pomodarstvo, a sta predrasude.....

Nema da neko demantuje pricu o genetskoj modifikovanoj soji da se ne koristi za ishranu zivotinja, od kojih se pravi posle meso za konzumiranje ?
Ima pojedinaca da je veganstvblemo- ''pomodarstvo'', covek koji je vodi racuna o svojoj okolini i planeti je pomodar ? A ispada onda da onaj ko ne vodi racuna taj je patriota i teska Srbenda ?
Globalno zagrevanje je trenutno najveci svetski problem. Industrijsko uzganje stoke doprinosi stvaranju zabrinjavajuci procenat globalni staklenickih plinova. Ako se nista ne promeni i nastavi se nastavi hiper-produkcija zivotinja kao sto se sada radi, uticaj na prirodniu sredinu ce se drasticno promeniti...
Ako uzmemo da potrebno oko 7 kila zrnevlja kukuruza i soje da bi se dobilo samo 1 kila govedine, to su stotine i stotine hektari soje, na podruciju tropskih suma ( a zna se koliko su one bitine za planetu ) ,a sve u cilju dobijanje mesa.
Kada bi svi Amerikanci prestali da jedu meso samo ponedljkom,to bi ustedelo 90 miliona avionskih karata...
Sta je pomodarstvo, a sta predrasude.....

Naravno da se koristi.
Ostalo su gluposti.

I ja postim p[ostove, al nisam began i ne zalazem se za vegtarijanskui ishranu. A takodje, imam kais i koristim pertle na obuci. Samone vidim kakve veze moje pertle, kais i moj post , kao i post tvog dede imaju veze sa ovom temom u opste. A pogotovo , kakve veze imaju sa jeftinim pomodarstvom ili sa sektastvom indijskog tipa.

Pa ako neko sebi uskrati sto vi kazete prirodnu potrebu da jede meso,mleko i jaja 40 dana u kontinuitetu,sta je on sektas? Moj pradeda je bio pravoslavac izgleda da je on po vasim merilima bio sekas jer nije jeo meso otprilike veci deo godine. Post ima veze sa temom jer sam ja kao dete postio dan,dva a vidim da bi sad moji roditelji ovde bili napadnuti zbog toga.

Pa ako neko sebi uskrati sto vi kazete prirodnu potrebu da jede meso,mleko i jaja 40 dana u kontinuitetu,sta je on sektas? Moj pradeda je bio pravoslavac izgleda da je on po vasim merilima bio sekas jer nije jeo meso otprilike veci deo godine. Post ima veze sa temom jer sam ja kao dete postio dan,dva a vidim da bi sad moji roditelji ovde bili napadnuti zbog toga.

Nikako.
Tebi i tvojim roditeljima svaka čast.

Problematični su ovi što bi skroz da ukinu meso mleko i jaja.

jao Banda baš si bRezobrazna :zblesav:

Зашто сам безобразна?
40 страна чекам да ми цитира бар неки мој пост у којем сам постављала фотографије где сецирам ,,мртве лешине'', он тврди да ја то редовно радим.

За то време, он пише како зна да су људи пре живели 300 година, хранећи се само биљкама.
Ко је безобразан онда?

Na cemu su ti ? Tri puta sam odgovorio, razlika je etika, Ti ako nemas tipa, nadji nekog vegana ( mi nemamo problema sa potencijom ) mahaces sa sve cetiri i pevati visoko C !
Dakle ljudi su viša bića od životinja jer imaju "etiku"? Odgovorio si samo jednom i to si razmišljao 10 stranica jer nisi mogao da se setiš.

A to da li ti se i koliko diže qrčić reci svojoj ćerki. Mene ne zanima.

vidim koliko poznajes metabolizam. da ga poznajes, ne bi insistirao na iskljucivo namirnicama biljnog porekla, jer i mast i ugljeni hidrat su energenti. a protein je gradivna materija. nas pankreas, kao sto napisah nije predvidjen da tolerise ogromne kolicine ugljenih hidrata, a ima veze sa celom pricom i glikemijski indeks namirnica. sa vocem je problem sto pored fruktoze sadrzi i glukozu, a sama fruktoza se jako brzo pretvara u glukozu, zato ljudi cesto kazu da su posle voca gladni.sama mast ne moze da se natalozi bez ugljenih hidrata. a ako bi se ishrana svela samo na meso ......

Pricaj mi malo o ugljen hidratu i insulinu,molim te...
To serviraj ljudima koji nisu upuceni u materiju vec veruju svemu sto je napisano,uglavnom na dr forumima,a ti prenosis ovde

Ugljen hidrat je gorivo i energija i iole normalnom je jasno na sta izlazi njegovo uskracivanje

I poznato je ko servira te price o uskracivanju istog i odvajanjea ljudi od fruktoze iz svezeg voca i galaktoze.

Dovoljan unos secera ( veliki unos,moderan covek je u deficitu sa istim ) pospesuje rad insulina koji je odgovoran za obnavljanje celija celog tela,i cini povratnu spregu sa ugljenim hidratima tako sto ga nakon sto ga aktiviraju on cini uslugu istom,tj,.raznosi ga na mesta u organizmu gde je neophodan.

Ово је нетачно, нико није тврдио тако нешто. И ја сам писала да сам одрасла уз обавезне ,,безмесне дане''. Пост постили многи у мојој породици, укључујући и мене.
Али ово није тема о посту, него о томе да ли смемо деци ускратити месо.

Hoću da mi vegani i vegetarijanci (šta god da je tema pošto autor ne zna razliku, očigledno) odgovore da li su ljudi viša bića od životinja?

I ako jesu, zašto da ih ne jedemo?

Da li su životinje viša bića od biljaka?

Vanda sta je sa genetski-modifikovanom sojom koju jedes kroz meso zivotinja ? Da li je zdrava ?

Шта ти очекујеш да ти одговорим? Ниси квалитетан саговорник. ЈА сам та која је рекла да је генетски модификована соја нездрава. Шта сад хоћеш овим питањем, не разумем те... :(

Зашто сам безобразна?
40 страна чекам да ми цитира бар неки мој пост у којем сам постављала фотографије где сецирам ,,мртве лешине'', он тврди да ја то редовно радим.

За то време, он пише како зна да су људи пре живели 300 година, хранећи се само биљкама.
Ко је безобразан онда?
ma bre moj drug Mile ziveo 500 godina ti njegovi preci koji ziveli 300 godina nisu ni blizu Miletu z:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back