Deca i vegeterijanstvo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nije ceo svet veganski, zaboga. Nisma ni sumwao da je Milosevic kriv sto smo mi tako zaostali, i sto je Karadjordje jeo meso.

Pricamo o modifikavanoj soji, koja se uzgaja seku se sume Amazonije, da bi se uzgajala soja koja se modifikuje, i sadi da bi se koristila kao hrana za zivotinje koje se ubijaju, prave meso i ljudi jedu to meso.
Ne valja soja modifikovan, sto je i istina, a konzumirate tu soju,kroz meso zivotinja.
Niko nije rekao da je ceo svet veganski, ali u svetu ako je neko vegan niko nece ima ti predrasusu da je ''u sekti'' ili da je ...sta vec pricate...

A jesu li ljudi pilici ?

Od koliko elemenata je sazdana zivotinja a od koliko covek?

I sta bi po definiciji bio taj peti etericni element koji je latentan a dat kao potencijal ljudskom rodu?Da nije ljubav?Jeste.

I kako ce se latentno transformisati u nesto sto je aktivno i delujuce?Svakodnevnim klanjem i ishranom bica koja su zivela u patnji i agoniji.Ne bih rekao.

Tvoje misljenje je tvoje,moje je moje i vreme ce pokazati ko je bio u pravu.Pokazuje se vec sad samo postoji kvaka iz bezdana koja nije prevazidjena pa se ne moze razumeti,iako se iz dana u dan govori da nanosite strah,zlo i uzasne osecaje bicima koja to nisu zasluzila od vas.Ni na najmanji nacin vas nisu povredila da im takve stvari radite.Ovde su samo jer je to funkcija prirode,a oni imaju kao svi zivi stvorovi nagon i zelju da zive,nista vise.
Meni mama rekla kao detetu "pile mamino", pa sad ja ne znam da li smo pilići. Možda! :)
Sviđa mi se vaš oštar stav koji je pritom i dosta argumentovan. Nije meni ni jedna životinja ništa učinila, jednu sam spasao rizikujući sebe, ali od rođenja sam oblikovan tako da jedem meso i tako ću nastaviti do smrti, zagađivao ja prirodu ili ne. Ako ti neko kao malome kaže da je belo u stvari crno, niko te neće ubediti drugačije, koliko god da je u pravu i koliko god veliku istinu da govori, to je jednostavno stav koji slediš kao ispravan, iako nije, mada je ovo više karikiranje nego realan primer.

Pa onda ako pile pojede drugo pile, zašto ja ne bih imao pravo da zakoljem to pile kada poraste? Ako ne zakoljem kokošku ja, zaklaće je lisica.

Pusti prirodu da radi svoje,jaci ce preziveti slabiji ce otpasti.Covek ne treba da ubija bz potrebe,ili da plate druge da ubijaju za njega a on ta tela da kupuje u kasapnicama.Nema potrebe za tim,osim ako nije nesto u coveku sto ga navodi na takve postupke.

e svasta procitah na ovoj temi. ispade da su svastojedi oni koji jedu i bubrege i dzigericu, pored poprecno prugaste muskulature. :lol: svastojedi su oni koji jedu sve i hranu biljnog i zivotinjskog porekla.
coveka je meso othranilo, protein. zato danas i postoji osetljivost pankreasa na veliku kolicinu ugljenih hidrata, sto za sobom povlaci veliko lucenje insulina i trosenje istog do iscrpljenja. i veliki broj ako ne extremno debelih ljudi, a ono barem ljudi sklonih gojenju. jer mi i dalje imamo metabolizam nasih predaka, koji su jeli meso u vecim kolicinama, pored biljcica. orasasto voce jeste dobro zbog odredjenih masnih kiselina, ali ga ne treba preterano konzumirati bas zato sto iam visok sadrzaj oba energetska izvora i masti i ugljenih hidrata. poenta je jesti sve, ali umereno. znaci, jesti i meso, a ne mesne preradjevine (pastete, virsle itd.).
covek je predator, na kraju krajeva. ono sto nas odrzava u zivotu je onaj lovac u nama koji ide za svojim ciljem.

Znaš šta ja volim meso i to je moj izbor! Šta će jesti vegeterijanac apsolutno me se ne tiče. To je vaš izbor i vaša stvar i apsolutno mi ne pada na pamet da vas ubjeđujem da jedete meso. A ove vaše priče o mesnoj industriji kao najvećem zagađivaču su apsolutno smiješne svakom iole obrazovanom,

upravo. ishrana je intimna stvar. ko oce da jede samo brzu hranu neka je jede. to opet nije moja stvar. ko oce da jede samo hranu biljnog porekla to je njegovo, a ne da agresivno propagira svoje stavove po pitanju ishrane. pogotovo sto je i ta vrsta ishrane extrem za coveka.

Pusti prirodu da radi svoje,jaci ce preziveti slabiji ce otpasti.Covek ne treba da ubija bz potrebe,ili da plate druge da ubijaju za njega a on ta tela da kupuje u kasapnicama.Nema potrebe za tim,osim ako nije nesto u coveku sto ga navodi na takve postupke.
Znači da mi mesojedi dignemo ruke od mesa, pa da otpadnemo kao slabiji? Ima nešto u nama što nas navodi na takve postupke. Zove se glad!

Znači da mi mesojedi dignemo ruke od mesa, pa da otpadnemo kao slabiji? Ima nešto u nama što nas navodi na takve postupke. Zove se glad!

e svasta procitah na ovoj temi. ispade da su svastojedi oni koji jedu i bubrege i dzigericu, pored poprecno prugaste muskulature. :lol: svastojedi su oni koji jedu sve i hranu biljnog i zivotinjskog porekla.
coveka je meso othranilo, protein. zato danas i postoji osetljivost pankreasa na veliku kolicinu ugljenih hidrata, sto za sobom povlaci veliko lucenje insulina i trosenje istog do iscrpljenja. i veliki broj ako ne extremno debelih ljudi, a ono barem ljudi sklonih gojenju. jer mi i dalje imamo metabolizam nasih predaka, koji su jeli meso u vecim kolicinama, pored biljcica. orasasto voce jeste dobro zbog odredjenih masnih kiselina, ali ga ne treba preterano konzumirati bas zato sto iam visok sadrzaj oba energetska izvora i masti i ugljenih hidrata. poenta je jesti sve, ali umereno. znaci, jesti i meso, a ne mesne preradjevine (pastete, virsle itd.).
covek je predator, na kraju krajeva. ono sto nas odrzava u zivotu je onaj lovac u nama koji ide za svojim ciljem.

Ti znas sta su jeli tvoji predaci,poznata istorija seze nekoliko hiljada godina u nazad i tu staje.I zasto stalno jedno isto trubite,kao da neznate sta da napisete,pa jedno te isto.Covek treba da se hrani i mesom i biljkama,to navodite iz posta u post.Ne mora.Vegeterijanci su zdravi i bez mesa.

I covek nije predator.Predatori su macke i psi.
Procitaj malo o vilici sa ocnjacima koju imaju predatori i mesojedi za razliku od ljudske koja se moze pomerati u stranu ( donja ) a isti je slucaj i sa zivotinjama koji su biljojedi.Dakle covek nije ni mesojed ni predator po svom psihofizickom sklopu,osim ako to ti ne forsiras.Ali mislim da imas manje sanse u odnosu na istrazivanja koja su radjena od doktora nauka sa Harvarda i drugih medicinskih institucija koje navode da je covek po svojoj gradji i sklopu biljojed i da je samim tim sto je biljojed i najzdraviji ce biti ukoliko se hrani onako kako ga je priroda napravila.

Ti znas sta su jeli tvoji predaci,poznata istorija seze nekoliko hiljada godina u nazad i tu staje.I zasto stalno jedno isto trubite,kao da neznate sta da napisete,pa jedno te isto.Covek treba da se hrani i mesom i biljkama,to navodite iz posta u post.Ne mora.Vegeterijanci su zdravi i bez mesa.

I covek nije predator.Predatori su macke i psi.
Procitaj malo o vilici sa ocnjacima koju imaju predatori i mesojedi za razliku od ljudske koja se moze pomerati u stranu ( donja ) a isti je slucaj i sa zivotinjama koji su biljojedi.Dakle covek nije ni mesojed ni predator po svom psihofizickom sklopu,osim ako to ti ne forsiras.Ali mislim da imas manje sanse u odnosu na istrazivanja koja su radjena od doktora nauka sa Harvarda i drugih medicinskih institucija koje navode da je covek po svojoj gradji i sklopu biljojed i da je samim tim sto je biljojed i najzdraviji ce biti ukoliko se hrani onako kako ga je priroda napravila.

da nismo predatori, ne bismo dogurali ovde dokle smo dogurali. poznato je da su predatori generalno inteligentniji od biljojeda. :D aha, a imamo i crevni sistem kao npr. krave. i burag i listavac, i mrezavac i siriste. :lol: vremenom smo izgubili neke fizicke karakteristike predator, jer nam se razvio mozak do te mere da nam je omogucio prezivljavanje. a razvio se zahvaljujuci proteinsko masnoj ishrani. :D
i sto vec napisase, mi jesmo svastojedi. sto znaci da nam je meso neophodno u ishrani.

Слушај, ја немам 300 година времена да живим, као ти, него ти мени одговори на моје питање, кад си био фрајер да изјавиш тако нешто, буди фрајер па поткрепи доказима!

tako je sto vise voca povrca,jaja i mesa koji nisu preradjeni tako su jeli i nasi preci.

to pokazuju i slike pecinskih ljudi koji su lovili zivotinje da smo mi svastojedi:

3_cave_painting.jpg

p.s. iscitaj malo o metabolizmu, pa ces razumeti o cemu pisem.

Citaso sam dosta o metabolizmu a i o drugim stvarima.Za tvoju informaciju ljudi u mom mestu me znaju kao osobu koja je procitala celu gradsku biblioteku,ali im nije dostupna informacija da sam neka stiva citao i po 20 puta,pa i vise.

Procitaj ti jer navodis da su ljudi mesojedi ili svastojedi,svejedno,ali on to nisu,po istrazivanjima eksperata.Potvrdjeno je i dokazima.Ne,ti navodis da su predatori inteligentiji od biljojeda.Svasta.

Citaso sam dosta o metabolizmu a i o drugim stvarima.Za tvoju informaciju ljudi u mom mestu me znaju kao osobu koja je procitala celu gradsku biblioteku,ali im nije dostupna informacija da sam neka stiva citao i po 20 puta,pa i vise.

Procitaj ti jer navodis da su ljudi mesojedi ili svastojedi,svejedno,ali on to nisu,po istrazivanjima eksperata.Potvrdjeno je i dokazima.Ne,ti navodis da su predatori inteligentiji od biljojeda.Svasta.

ajde pokazi mi gde to pise pa cu mozda i da ti verujem

Meat-Based Diet Made Us Smarter

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=128849908

ma super. priznajem vi ste visa klasa i zivecete vecno. blago vama. :D a da vi biljojedi nemata extremno visok strah od smrti i/ili bolesti? :D

Da,po nasim merilima ljubavi i onome sta ona predstavlja.
Da li ce biti sebicna i okrenuta ka sebi ili ce u svemu tu iskru koju negovati ukoliko postoji mogucnost,a ne unistavati.

Nemamo ni ekstremno visok ni ekstremno nizak strah od smrti,vec na istu gledamo kao na normalan proces i nakon prelaza nastavak bitisanja dozivljavamo kao bagoslov.

Pa onda ako pile pojede drugo pile, zašto ja ne bih imao pravo da zakoljem to pile kada poraste? Ako ne zakoljem kokošku ja, zaklaće je lisica.

Izgleda da ne pricamo o istom. Ja sam odgovarao na pitnje razlika zivotinja i ljudi, a ti pricas da po logici da najjaci u krdu ubija najslabijeg, i da ako ti nekog ne ubijes ubice ga drugi. U Drzavi postoji zakon i nema prirodnih zakona kao u prirodi ko je jaci dobija, fizicki mozes da budes Herkules, ali je drzava i zakon jaci od tvoje ficike snage.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back