Deca i vegeterijanstvo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, samo mislim da je i mačka životinja koju treba zaštititi (ni bolja ni gora od svinje u klanici, ali mesožderi ne jedu mesoždere) ako smo već zaštitnici životinja pa se pitam kako ćemo da zaštitimo tako užasnog stvora koji jede druge životinje. Licemerno, ne?

Kako kakve veze ima prenaseljenost sa industrijalizacijom ishrane?!?! :eek: Je l treba da ti objašnjavam to stvarno?
Zašto ne pitaš druga vegana ovde što je agresivan negi pitaš mene, ja samo lepo postavljam pitanja na koja nemate odgovore.
Prirodna hrana macke su golubovi i misevi a ne konji i krave. Vrati je u prirodu lovice svoju prirodnu hranu.
Industrijalizacija je rodila prenaseljenost a ne prenaseljenost industrijalizaciju. Nije on moj drug a ja nisam vegan.

Covek ima etiku, zivotinja nema. Kod zivotinja imamo kulturu, a kod ljudi civilizaciju.
Opet kakve to veze ima sa temom, tako bla.bla,bla....

Kako nema veze sa temom, opisuješ životinje kao niža bića, kao da nisu dostojne ljudi. Čovek ima etiku? Čovek ima emocije. I to je razlog zašto se gnušaš ubijanja svinje u klanici. Čiste emocije, niđe racia. Ali imaju i životinje emocije.

Nemojte se igrati dečijim zdravljem.
Deca moraju da jedu meso.

Ona koja nemaju mogućnost da se pravilno hrane oboljevaju i umiru u najranijem uzrastu.

Neodgovorni roditelji imaju najgoru moguću kaznu ali je zapravo deca plaćaju .

I sad nastavite sa kojekakvim oftopičenjem o industriji mesa , o zagađivačima i svemu ostalom što je samo pokušaj zamene teza.

Činjenica ostaje da deca bez mesa oboljevaju i umiru.

Ovo je bitno

Sta je to zdravo meso ? Meso iz markete, zivotinje koje se hrani bijkama koje su prskane, a zivotinje se dopinguju hormini rasta,antibioticama i ko zna kakvim hemijama. Tako da ti jedes i meso sa hemijom i biljke koje su prskane, a ja sam biljke. Vidimo ko ima predispozicije da bude zdraviji.

Zdravo meso je kad moji prijatelji utove june ,hraneci ga zdravpom hranom, po vecim delom na pasi. Uz upotrebu samo onoliko antibiotika kolko treba u uz poistovanje karenci, kako to inace dobroi domacini rade. Pa ja lepo platim da ga srede. Slicno sa svinjiom , isto i sa curkom, guskom patkom,. Samo ribu ili lovim , il kupim morsku.
Al i to znam da biram.
Imnace, jedna od najzdravijih biljaka, bez koje ne moze da se zamisli nasa domavca kuhiinja je Kupus. On je svez ne samo antioksidans , nego je visestruko koristan za organizam. E al treba voditi racuna i ne kupovati ga u supermarketima, jer je on ujedno i najopasniji. radi se o tome da Kupus zavija list preko lista. Pa ako posle prskanja insekticidom ili fungicidom kisa ne padne, list koji zavija preko onog oprskanog cuva hemikalije i usporava karencu i vreme raspada, pa je takva biljka i bukvalno otrovna.

Poslednja izmena:
http://www.mojedete.rs/7843-Vegani-ne-rastu-zdravo.html

Nutricionisti počinju da brinu o uticaju mode vegetarijanizma na razvoj dece. Njih, roditelji vrlo često stavljaju na vegetarijansku dijetu, bez pitanja i bez savetovanja sa stručnjacima.

Mogu li deca da se odreknu mesa? Ili čak i mleka i ostalih životinjskih proizvoda? Odgovor na to pitanje je - ne. Čak i dijeta „umerenog“ vegetarijanca, koji jede mlečne proizvode i jaja, ne obezbeđuje za dete dovoljno ne samo neophodnih proteina, već i vitamina B12, kalcijuma, gvožđa i cinka.

Ako roditelj želi da dečju ishranu prilagodi svojoj, vegetarijanskoj, morao bi stalno da se savetuje sa nutricionistom i detetu nadoknađuje sve ono što mu sa mesom oduzima iz tanjira. Pre svega proteine, jer biljne belančevine jednostavno nisu dovoljne za potrebe čoveka. S jedne strane zato što ih čovek teže vari, pa zbog toga ne može da ih iskoristi u potpunosti. Drugo, zato što su njihovi lanci aminokiselina potpuno drugačiji od onoga što je potrebno ljudskom organizmu.

Drugim rečima, tanjir pasulja samo na papiru ima dovoljno proteina da zadovolji dnevne potrebe čoveka. U stvarnosti, njegov učinak je prepolovljen. Isto važi i za druge hranljive materije iz voća i povrća. Na primer, u nekim biljnim namirnicama ima puno kalcijuma, ali u obliku koji čovekov organizam nije u stanju da iskoristi. Isto je i sa gvožđem: ljudski organizam lako ga apsorbuje iz mesa i ribe, ali od biljnog gvožđa, čak i kada ga ima u izobilju, nema mnogo koristi. Vitamine i minerale iz mesa je lakše nadoknaditi - pilulama. Treba, međutim, potsetiti da ništa od tih preparata nije ispitano na deci, pa se vrednosti određuju otprilike, a o mogućim posledicama takođe nema istraživanja.

Još jedan problem vegetarijanskih dijeta jeste u tome što previše opterećuje detetov sistem za varenje povrćem i biljnim vlaknima. I jedno i drugo je zdravo, ali ako se uzima u količinama koje su neophodne da bi se nadoknadile hranljive vrednosti mesa, može da postane preveliki teret za „mali stomak“.

Poslednje studije pobijaju i rezultate nekih istraživanja na koja se pozivaju zastupnici vegetarijanstva: da su ljudi koji ne jedu meso zdraviji. Pokazalo se, naime, da u zdravstvenom statusu nema nikakve razlike između vegetarijanaca i „svaštojeda“, pod uslovom da ovi drugi ne puše, ne zloupotrebljavaju alkohol i nisu gojazni.

“DOBRI“ vegeterijanac i “ZLI“ mesožder

Stručnjaci ističu da je u poslednje vreme i sve više dece koja sama žele da pređu na vegetarijansku ishranu, zbog stvaranja predstave u javnosti o „dobrom“ vegetarijancu i „zlom mesožderu“, pogotovo konzumentu „crvenog mesa“. Čak je vegetarijanizam na neki način postao sinonim zdrave ishrane. To se, u suštini, po opasnosti ne razlikuje od poplave bolesno mršavih manekena i nametanja neprirodnog uzora ženskog tela. Istina je da je meso, čak i „crveno“, kudikamo zdravije od transvegetalnih masnoća i šećera.

Izvor: Novosti

Ovo pročitajte.

Malo si me zbunio sad... vrapci i miševi nisu životinje? :think: Samo konji i krave?

Macka je lovac a sigurno ne moze da obori konja i kravu pa ni svinju. Drugo,mackin mozak i covekov se prilicno razlikuju kao i DNK.
Ocekujes da prihvatim kao validno poredjenje toga sto macka ulovi vrapca i toga sto covek je napravio industriju mesa.
Ako vec mislis da macke treba cuvati u stanovima imam predlog da namamis golubove i vrapce i da ih scepas i udavis i das ih svojoj macki posto vec ionako ne lovi u kuci.
Sta sad,ne vidis problem u tome da joj kupis piletinu a problem ti je da zadavis goluba?

Macka je lovac a sigurno ne moze da obori konja i kravu pa ni svinju. Drugo,mackin mozak i covekov se prilicno razlikuju kao i DNK.
Ocekujes da prihvatim kao validno poredjenje toga sto macka ulovi vrapca i toga sto covek je napravio industriju mesa.
Ako vec mislis da macke treba cuvati u stanovima imam predlog da namamis golubove i vrapce i da ih scepas i udavis i das ih svojoj macki posto vec ionako ne lovi u kuci.
Sta sad,ne vidis problem u tome da joj kupis piletinu a problem ti je da zadavis goluba?
Da zato što ljudi love glavom više nego instinktom. Šta ti nije jasno tu? Da, postoji industrija mesa i da, čovek je pretero. I da, čovek se prekotio i sad nema nazad.

Ja tebe pitam, jesam li ja kriva za sve ovo i šta predlažeš kao rešenje? Gde da držim mačku?

Da zato što ljudi love glavom više nego instinktom. Šta ti nije jasno tu? Da, postoji industrija mesa i da, čovek je pretero. I da, čovek se prekotio i sad nema nazad.

Ja tebe pitam, jesam li ja kriva za sve ovo i šta predlažeš kao rešenje? Gde da držim mačku?

Zasto nema nazad? Ko to kaze i gde pise? Resenje je jedino u razmisljanju i stavljanju prst na celo svakog coveka.
Covek ne mora da prozdire meso, necemo umreti ako ga ne jedemo i macke svakako nece propasti ako se zaustavi klanje zivotinja po klanicama.

Dakle, da rezimiram stavove vegana na ovoj temi.

1. Aksiom: ljudi su superiorni;
2. Ljudi, kao superiorni, treba da pokažu ostatku planete kako oni imaju etiku kojom će sebe da istreniraju da ne jedu životinje;
3. Ostatak planete (životinje) koje jedu druge životinje će se strašno postideti što nemaju etiku;
4. Ovo sve nema veze sa emocijama nego sa etikom i ljudskom nadmoćnošću nad prirodom i superiornošću nad životinjama;
5. Iako su ljudi superiorni nad životinjama, ne bi trebalo da ih jedu jer će tako pokazati sami sebi da su karakteri.
6. Zaključak: ljudi ne jedu životinje jer mogu to da izdrže! Mnogo su bolji od životinja koje su krvoločna bezumna bića, ipak ih ljudi svojom milošću odbijaju jesti jer ljudi nisu krvoločne ubice kao ostatak životinjskog sveta, pardon - kao životinje.
7. Ljudi nisu životinje, nisu deo prirode nego su oni ljudi a krava nije krava nego je životinja.
8. Ljudi, koji su superiorni, više vrede od životinje, normalno, ali neće da jedu životinje u inat prirodi iako više vrede od njih baš kao što i patka više vredi od salate;
9. Ljudska etika nije isto što i inat, inat je samo kolateralna šteta...
10. Emocije, opet, nemaju nikakve veze s tim pošto i životinje imaju emocije ali nemaju etiku.

Od čega ćeš da se greješ i kako misliš da sedam milijardi ljudi preživi na salati?
Šta misliš o činjenici da će 50% životinjskih vrsta da IZUMRE ako čovek ne bude brinuo o njima? Nemaš problem s tim, samo sa ubijanjem pojedinih životinja?

Kapiram da si planirala evoluciju. Dakle disacemo ugljen monoksid,da ne bi prezivljavali na salati prozdiracemo hibridne zivotinje.
Meni spocitavas za pojedine zivotinje a u centar svega stavljas macke i njihov problem prezivljavanja prevideci klanje desetine milijardi kokosaka,svinja,krava,konja...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back