Deca i sunčanje

Клинац ми је алергичан на сунце.
Имаш ли искуство са том Еуцерин колекцију за кожу склону алергији?

Ja imam alergiju na sunce i koristila sa Eucerin za kožu sklonu alergiji. Mislim da mi je pomogao mada sam i pazila kada izlazim na sunce. Strogo u hlad a na sunce samo rano ujutru ili popodne. Jedne godine mi je po celom telu izašla alergija tako da mi je došlo da se posle 3 dana vratim kući sa mora. Od tada pazim. A sad i ne mogu drugačije zbog deteta. Pored toga neka pije kalcijum i beta bronz ako on uopšte nešto znači.

Ja imam alergiju na sunce i koristila sa Eucerin za kožu sklonu alergiji. Mislim da mi je pomogao mada sam i pazila kada izlazim na sunce. Strogo u hlad a na sunce samo rano ujutru ili popodne. Jedne godine mi je po celom telu izašla alergija tako da mi je došlo da se posle 3 dana vratim kući sa mora. Od tada pazim. A sad i ne mogu drugačije zbog deteta. Pored toga neka pije kalcijum i beta bronz ako on uopšte nešto znači.

i antihistaminike obavezno i to dve nedelje pre izlaganju i za vreme izlaganja.....

Decu nemam, ali moj dragi ima osetljivu kožu kao novorođenče. Obično nam kupujem Niveu, meni običan 30, njemu dečji 50. Kad god sam experimentisala sa nečim drugim, na kraju sam se uvek vraćala Nivei.
Elem, on je prošlog leta video kod nekog Niveu 50 "za odrasle", napljuvao me mukica što mu kupujem to dečje da mu se cela plaža smeje :lol:

Meni se boja uopste ne hvata i ne crnim dalje ako se dobro ne ischvarim jedno 3-4 sata..izgorim i to se pretvara u boju..uglavnom znam starije da se nikad nisu mackali kremama i samo odmahnu rukom kad im pomenes uv zracenja..kazu propaganda..plase narod:lol:

Meni se boja uopste ne hvata i ne crnim dalje ako se dobro ne ischvarim jedno 3-4 sata..izgorim i to se pretvara u boju..uglavnom znam starije da se nikad nisu mackali kremama i samo odmahnu rukom kad im pomenes uv zracenja..kazu propaganda..plase narod:lol:

Verovala bih i ja da je propaganda da ne vidim po sebi da stvari nisu baš tako naivne. Imam dobru kožu, uvek sam super reagovala na sunce, nikad nisam gorela, čak ni da me oprlji po ramenima dok sam u vodi....a onda odjednom, izgorim u šetnji :eek:, pa naredni put, faktor 15, prestanem da se mackam posle par dana (kad se "navata" boja) i izgorim :eek:, pa opet sledeći put faktor 15 non-stop, al' nije mi baš sve potaman, prži bre :eek:....Sad sam na 30.

Biće da nije baš sve propaganda, a po mom iskustvu sunce je doslovno svake godine sve surovije...

Ma osetim i ja da przi glava..nije kao pre po ceo dan na plazi..il to s godinama:lol:

:D ma nije bre....stvarno je opasno....australijaci su u panici.....rak koze ih tamani u zadnjih 10-tak godina....smislili su implante koji ce se ugradjivati pod kozu i ispustati odredjene materije koje podsticu produkcija melanina, kao prirodnog zastitnika koze, i koji traju oko godinu dana......

:D ma nije bre....stvarno je opasno....australijaci su u panici.....rak koze ih tamani u zadnjih 10-tak godina....smislili su implante koji ce se ugradjivati pod kozu i ispustati odredjene materije koje podsticu produkcija melanina, kao prirodnog zastitnika koze, i koji traju oko godinu dana......

maloumni Rusi trebaju biti u panici!
dusa me boli kad se sjetim one jadne djece na plazi u 15h. gola u kolicima, okrenuta prema suncu...jedino sto sesiric imaju-eto kao zastitili im glavu! :(

mada i vi Srbijanci niste ok! :)
stvarno imate dosta primjeraka da sam ostala u cudu!
u 8 stizu (lezaljke su im na plazi od 7 jer vjerovatno u 6 ustanu da zauzmu mjesto :lol:) i do pola 7 popodne...
ebem ti boju, pa jel vrijedna!

А мене је одувек фасцинирало то што (у ЦГ) пре подне нема никога на плажи, него породице са све малом децом и бебама у колицима почну да пристижу негде око 11 - пола 12...а она деца она фино реш, хрскаво ружичаста са преливом у љубичасто на двапут ољуштеним местима....:confused:

Back