Deca 1-3 godine (toddlers)

Ja sam nosila grubin kad sam bila trudna sa Ivanom, oticale mi noge stravicno, i grubin me spasao
te su mi se raspale, a sad jurim da nadjem njihove sandale za posao, mislim da ce mi one biti najbolje resenje za visesatno stajanje
ako vec ne mogu da nadjem borosane

...evo ti ovde pa pitaj Jexy...http://www.boreli.rs/rs/stores

- - - - - - - - - -

..imaju ii na fb, eno sam ti poslala zahtev za stranicu pa pogledaj, koliko ja vidim imaju i prave borosane i kao neke malo modernije...

Kako ih kaznjavate?

Seka vec dva dana namerno! kaki u gace.
Prosao je period adaptacije, i naucila je da trazi i da piski i da kaki.
Ostala je samo nocna pelena, i nju sam pokusala skinuti ali ne ide jos uvek, pa piski pre spavanja, i pipkam pelenu u toku noci(probali smo bar 5 puta bez pelene i bude mokra i tako spava) i ako vidim da je pisnula, menjam odmah, onda bude suva ujutru. elem to je nebitno...
U vrticu od starta nema problem, sve uredno javi, mozda se dvaput upiskila/ukakila, a kuci cim joj nesto nije po volji.
I trpim vec duze vreme, grdim
A sad mi vec dosta
Malopre sam je htela nalupati, ukakila se i javlja i smeska se, u fazonu "ha vidi sta sam uradila" :besna:
Predomislim se i sad se mislim kako da je kaznim da bas oseti.
Jel pali ignorisanje na duze staze?
Razgovaram i pricam, upljuvah se od razgovora i price i price i price... Treba mi nesto sto ce da je opameti.

Svaki savet dobrodosao

Kako ih kaznjavate?

Seka vec dva dana namerno! kaki u gace.
Prosao je period adaptacije, i naucila je da trazi i da piski i da kaki.
Ostala je samo nocna pelena, i nju sam pokusala skinuti ali ne ide jos uvek, pa piski pre spavanja, i pipkam pelenu u toku noci(probali smo bar 5 puta bez pelene i bude mokra i tako spava) i ako vidim da je pisnula, menjam odmah, onda bude suva ujutru. elem to je nebitno...
U vrticu od starta nema problem, sve uredno javi, mozda se dvaput upiskila/ukakila, a kuci cim joj nesto nije po volji.
I trpim vec duze vreme, grdim
A sad mi vec dosta
Malopre sam je htela nalupati, ukakila se i javlja i smeska se, u fazonu "ha vidi sta sam uradila" :besna:
Predomislim se i sad se mislim kako da je kaznim da bas oseti.
Jel pali ignorisanje na duze staze?
Razgovaram i pricam, upljuvah se od razgovora i price i price i price... Treba mi nesto sto ce da je opameti.

Svaki savet dobrodosao

mi sad isto prolazimo kroz tu regresiju
razlog je bilo to sto sam ja morala vise raditi pa je nju cuvala baba
iako ona obozava babu, ocigledno joj nije bilo pravo
pa je kod babe normalno isla na noshu, a kod kuce sve redom obavljala u gace, danima
prestalo je tek sad kad se razbolila pa je imala preca posla od tjeranja inata
tj bila je preumorna da se naganja s nama i samo je lijepo bez razmisljanja isla na nosu
i nastavila tako, za sada

mi smo se ponasali kao da tek uci na noshu
i vikali bravo za svaki uspjesan odlazak, a kukali malo kad promasia
sto i nije najlaksa stvar kad uprlja pet pari gatja za pola dana :(

Poslednja izmena:
mi sad isto prolazimo kroz tu regresiju
razlog je bilo to sto sam ja morala vise raditi pa je nju cuvala baba
iako ona obozava babu, ocigledno joj nije bilo pravo
pa je kod babe normalno isla na noshu, a kod kuce sve redom obavljala u gace, danima
prestalo je tek sad kad se razbolila pa je imala preca posla od tjeranja inata
tj bila je preumorna da se naganja s nama i samo je lijepo bez razmisljanja isla na nosu
i nastavila tako, za sada

mi smo se ponasali kao da tek uci na noshu
i vikali bravo za svaki uspjesan odlazak, a kukali malo kad promasia
sto i nije najlaksa stvar kad uprlja pet pari gatja za pola dana :(

sve me razumes... od pranja govana i gaca imam fobiju... necu da cujem reci koje pocinju na g, gomna, gace :malav:

Mi baš danas šli da kupimo sandale i patofne. Do sad smo kupovali Ciciban i krenuli smo po Ciciban, međutim sve poluzatvoreni isti modeli, pokaza neki drugi brend, dva kaišića samo, otvorene, najbitnije može i na bosu nogu, jeste đon malo deblji, ali mek i dalje, unutra uložak mek, neki efekat peska i popust 20%+5%, može.

Boju nikad ne bih kupila, alternativa su bile neke šarene, tamo mi se učinilo previše, sad bih ih rado zamenila,ali sad me ubaciste u trip da nije ona sa nepunih 17meseci mala za taj model, da trči i šutira loptu u njima. Sad nisam pametna šta da radim, da li da probam da zamenim za neki zatvoreniji model.
Kaišći du podesivi, ali ona ima usku nogu, moglo bi malo da šeta na bosu nogu naročito.

- - - - - - - - - -

http://shop.aksa.rs/naturino-sandaleroze.html
Evo, to su te..

...ja mojoj deci nikad nisam kupovala anatomsku obucu, a mogla sam, tad je bar bilo ciciban i ostalo svasta nesto..ali, sam negde u vreme prohodavanja
starije cerke slusala jednog fizijara na tv tada koji je govorio o predosti ravne obicne obuce i anatomske..i koliko je dobro da nema tog prdrzivaca svoda nego
da radi stopalo kao kad smo bosi.. eto ni jedna nema ravne tabane...
..ok mozda ima veze i sa naslednim faktorom ali eto...i da jako cesto su bile bose sto u dvoristu sto na moru po pesku...

..a sad kupujemo Cupavici grubin, ona voli i najradje ih nosi, ali je izjavila da ih voli zato sto joj se samo u njima ne znoji nogica i ne kliza...u svacem necem drugom
su joj stopala bila mokra, pa je to jako nerviralo, a na 40 sptepeni bas ne obuvamo carapice...

...mi smo za nju imali neke kao carapa a odozdo koza usivena pa nije bilo puno klizavo za po parketu...a imala je i masu heklanh zepica od raznorazne vunice koje je radila
moja mama i to je bilo super noge tople ne znoje se, a ona kao bosa....do leta tako posle krece muka po kuci ipak plocice i parket nisu bas za golu nogu, pa ajde papucice
neke, pa japanke, pa sandalice jer je njoj u svemu vruce takva je znoje joj se noge pa isklizne pa padne...muka ziva i eto dodje do grubinki evo vec 3 godine samo njih nosi
leti, mada imaju patofne za zimski period...e to ne kupuju nekako su em puno teske em tako zatoree da je njoj carapa skroz mokra kad ih izuje...

- - - - - - - - - -

problema nema
sandale su skroz slatke : )

...jesu ja joj prvi put kupila sa nekim letirom danima je svima poturala pod nos da vide kako je lep :lol:

...mi smo za nju imali neke kao carapa a odozdo koza usivena pa nije bilo puno klizavo za po parketu...a imala je i masu heklanh zepica od raznorazne vunice koje je radila
moja mama i to je bilo super noge tople ne znoje se, a ona kao bosa....do leta tako posle krece muka po kuci ipak plocice i parket nisu bas za golu nogu, pa ajde papucice
neke, pa japanke, pa sandalice jer je njoj u svemu vruce takva je znoje joj se noge pa isklizne pa padne...muka ziva i eto dodje do grubinki evo vec 3 godine samo njih nosi
leti, mada imaju patofne za zimski period...e to ne kupuju nekako su em puno teske em tako zatoree da je njoj carapa skroz mokra kad ih izuje...

- - - - - - - - - -

...jesu ja joj prvi put kupila sa nekim letirom danima je svima poturala pod nos da vide kako je lep :lol:

Te sa ušivenom kožom nam je svekrva kupovala. Jednom kupila odlične, kao salivene, međutim svaki naredni put loše. Da li se od pranja deformišu, iskrivi se ona koža ka unutra, bilo me strah da joj obuvam.
Sad smo kupili neke chiccove patofne, deluju da mogu na bosu nogu jer su rubovi lepo oblikovani da ne žuljaju, ali posle gladam, teško. Paliće se noga u tome.

A sad treba da kupimio i nešto zatvorenije za kišu i hladnije vreme, samo ne znam ni sama šta. Ne bih davala veće pare za nešto što će obuti par puta,,, Nisam pametna...
Jel neko kupovao one obične gumene sandale, u čemu je fora sa njima? Ne deluju mi udobno, ali vidim da mnoga deca nose, pa valjda jesu...

- - - - - - - - - -

taj 23 ti je za klince koji nose 21-22 otprilike

Eto koliko se razlikuju ti kalupi... Sad neko da ti kupi na poklon obuću za dete, a kupila sam sinu drugarice patičice. Ko zna koliko sam bila mašila broj.

Te sa ušivenom kožom nam je svekrva kupovala. Jednom kupila odlične, kao salivene, međutim svaki naredni put loše. Da li se od pranja deformišu, iskrivi se ona koža ka unutra, bilo me strah da joj obuvam.
Sad smo kupili neke chiccove patofne, deluju da mogu na bosu nogu jer su rubovi lepo oblikovani da ne žuljaju, ali posle gladam, teško. Paliće se noga u tome.

A sad treba da kupimio i nešto zatvorenije za kišu i hladnije vreme, samo ne znam ni sama šta. Ne bih davala veće pare za nešto što će obuti par puta,,, Nisam pametna...
Jel neko kupovao one obične gumene sandale, u čemu je fora sa njima? Ne deluju mi udobno, ali vidim da mnoga deca nose, pa valjda jesu...

- - - - - - - - - -

Eto koliko se razlikuju ti kalupi... Sad neko da ti kupi na poklon obuću za dete, a kupila sam sinu drugarice patičice. Ko zna koliko sam bila mašila broj.

..pa uvek cuvas racun da moze da zameni..

..u tim plasticm se noga najvise oznoji i upali i kliza im pa se nerviraju...

- - - - - - - - - -

ma to ti je samo za te kao anatomske sandalice
jer se gleda da noga lijepo sjedne unutra
ne znaci da si promasila broj patikica uopce, ne brini

..pa uvek cuvas racun da moze da zameni..

..u tim plasticm se noga najvise oznoji i upali i kliza im pa se nerviraju...

Čuvam, ali meni je ovo sa dečijom obučom prava konfuzija. Lako bih da mogu da nakupujem razne modele, pa da vidimo šta joj odgovara. Ovako daj samo da ne napravim neki karambol sa nogama. :sad2:
Ja od drugarice uzela neke plastične, tj od njene ćerke, da probamo, medjutim nije korak napravila, odmah se pobunila i klekla da ih izuje. Da li je do broja, modela, ili su inače neudobne. Sad joj služe za grickanje. :lol:
Vidim ima kvalitetnijih modela, mislila sam možda je do toga. Znači da ih dalje ne razmatram.

- - - - - - - - - -

ma to ti je samo za te kao anatomske sandalice
jer se gleda da noga lijepo sjedne unutra
ne znaci da si promasila broj patikica uopce, ne brini
Ma ja sam ušala u sportsku radnju i pitala za dete od godinu dana, rekoše nema šanse da joj je malo, a posle sam videla koliko smo mi stvari izdobijali koje su male, jer je dosta viša od standarda. A još nije dobacila 10 kila.

Meni se modeli grubin sandala jako dopadaju. Koliko sam videla brojevi od 23 pa naviše. Još smo mali.:)
E kod grubinki ti je svaki broj za broj dva manji od normalne obuce
Tamara je letos nosila 23 a grubin 25
Bile joj za pola broja vece,sto ce reci za dva su vece od patika 23 sto je imala
Moraju da se probaju
I starija nosi broj i po,dva vece grubin nego ostale

- - - - - - - - - -

Ok su ti te sandalice

- - - - - - - - - -

A grubinke su zgodne i posto noga upada u njih pa prsti nisu bas na izvolte iako su otvorene skroz

moji spadaju u ovu grupu, od 1-3 god, pa virnuh malo sta se pise. nisam citala sve, pa ne znam da li je neko napisao, no nije zgoreg ni ponoviti, recept za lek protiv eserihije. cicak, tebi govorim! ;)

limun sa korom, koren persuna, med i maslinovo ulje se pomesaju u istim kolicinama(npr. 200gr - tad staje u teglu od 1kg), sve se samelje/pomesa zajedno u blenderu i pohrani u staklenu teglu. cuva se u frizideru.
uzima se ujutro i uvece po jedna kasika supena(odrasli) ili jedna kafena kasicica(deca).
ne poznajem nikoga ko se nije ovim izlecio od eserihije. dugogodisnje menjanje antibiotika, cajeva itd, nije mnogima pomoglo, ali ova smesa jeste.

Poslednja izmena:
moji spadaju u ovu grupu, od 1-3 god, pa virnuh malo sta se pise. nisam citala sve, pa ne znam da li je neko napisao, no nije zgoreg ni ponoviti, recept za lek protiv eserihije. cicak, tebi govorim! ;)

limun sa korom, koren persuna, med i maslinovo ulje se pomesaju u istim kolicinama(npr. 200gr - tad staje u teglu od 1kg), sve se samelje/pomesa zajedno u blenderu i pohrani u staklenu teglu. cuva se u frizideru.
uzima se ujutro i uvece po jedna kasika supena(odrasli) ili jedna kafena kasicica(deca).
ne poznajem nikoga ko se nije ovim izlecio od eserihije. dugogodisnje menjanje antibiotika, cajeva itd, nije mnogima pomoglo, ali ovaj smesa jeste.

Hvala ti...
Probacemo.
Puno ti hvala :zag:

Počinjem da se tripujem. Ima punih 17 meseci, hoda odavno, trči, aktivna je, u parku jurca za loptom, uglavnom tuđim, sve regularno.
Ali kad idemo gradom neće da hoda, hoće da se nosi. Već dva-tri meseca kolica uopšte i ne koristimo, jer se redovno priča svodila na to da je jednom rukom nosim, drugom guram kolica. Kad se nečim zaigra, kad jede neke grickalice ili sladoled, nosi novu igračku koju vuče i tome slično, hoda. Ovako nema šanse, odmah dreka da se uzme.
Tripovala sam se da nije gladna, žedna, neadekvatno obučena, cipelice da ne stežu, da se nije umorila.. Ništa od toga. Vidim sva druga deca uredno šetaju, ona... Nekad malo, nekad ni malo, pomaci su jako mali, a onda regresija. Hoće samo da se nosi.
Je l' imao neko slično iskustvo ili zna za neko?

Back