Deca 1-3 godine (toddlers)

Pa kaze ona... kaze Evo idem da ti naberem.
Ja kazem a sta cu ja sa njima? Da sednem da cistim, pa svakih 5 minuta da prekidam i ustajem jer se neko upiskio ukakio uprljao pao hoce da jede... pa ne bi zavrsila za 12 sati, jer ja cistim velike kolicine za zamrzivac, treba mi bar 3-4 sata konstantnog ciscenja, bez pauza, pa gde je pakovanje u kese, razmestaj zamrzivaca, slaganje da sto vise stane...

Ma mama... tako me nekad iznervira... onda ja nju kad cuva nekog od dece, da joj vratim, a jesi ovo? nisam. a jesi ono?nisam. pa sto nisi? onda se ona iznervira "pa ne mogu ja i to i to i to!!! ma nemoj ;)

u sustini ne misli ona lose... vec bi ona odmah i sad... kad je ona naumila

...naravno da mame ne misle lose nego tako vole da kazu...a zasto zajedno to ne radite, lakse bi tebi bilo a i mogla bi oko dece da odradis sta imas ona neka cisti...i tako...uvek
je lakse kad ima jos jedna...

...naravno da mame ne misle lose nego tako vole da kazu...a zasto zajedno to ne radite, lakse bi tebi bilo a i mogla bi oko dece da odradis sta imas ona neka cisti...i tako...uvek
je lakse kad ima jos jedna...

Meni je to najlakse sama.
Naberem, sednem na dvoriste, dve velike cinije i cisti, prvo operem, ocistim, onda u kucu i pakuj.
Moja mama zamrzava neociscene pa ih cisti kad odmrzne, meni je lakse ovako.
A najveca mi je pomoc da ih pricuvaju dok ja to radim... izvedu ih u setnju i pesma...
Onda ja ocistim i mami kad stignem...

Meni je to najlakse sama.
Naberem, sednem na dvoriste, dve velike cinije i cisti, prvo operem, ocistim, onda u kucu i pakuj.
Moja mama zamrzava neociscene pa ih cisti kad odmrzne, meni je lakse ovako.
A najveca mi je pomoc da ih pricuvaju dok ja to radim... izvedu ih u setnju i pesma...
Onda ja ocistim i mami kad stignem...

...da to i jeste najlakse, onda si rasterecena...

...jeste bolje odmah ocistiti, ja imam jedno pakovanje u zamrzivacu koje sam dobila neociscenih i sve me mrzi da ih odledim i cistim, a do sad bi ih vec pojela da nisu takvo
spakovane....samo puste sok bzvz puno su lepse kad se stave ociscene...a i lakse za koriscenje...

Svima je isto...
Mene samo iznervira kad mi mama npr.dodje i sednem na terasu da zapalim a ona kao:"Sto ne naberes visnje za zamrzivac?" kao da ja ceo dan nista ne radim... a s decom cim udjem u kucu, jednom se piski drugom se kaki, pa se drugom piski a prvom kaki, pa dok obrisem wc solju posle jednog drugo ustane i zamaze se, pa dok operu ruke, poplava oko umivaonika, pa ugaze pa brisi, pa ih juri da im zepe obrises, pa presvuci, operi, zaperi, davaj caja, rucak, jedno pa drugo, pa mama moze ovo mama moze ono... pa se posvadjaju... pa nece ovo da obuce nego ono... pa vruca im supa... jedno hranim drugo crce gladno ustvari ljubomorno... pa se izuvaju a hladno pa ih sto puta opominji obuj se... pa je pedja veliki sam sipa vode ona vidi pa hoce i ona i prospe, pa brisi, pa presvlaci... pa prezuvaj za napolje... onda izadju, budu mirni 5 minuta dok sklonim sudje... onda se potuku... pa resavaj... pa padnu pa kopaju zemlju... pa peri ruke da bi jeli voce... i onda pogledam na sat 19h... moja mama dodje i kao A sto nisi nabrala ocistila i stavila u zamrzivac? :bum:

E ima ljudi koji ne ne vole da vide da sednem pa to je čudo. :lol: Čim sednem kao da ceo dan sedim, odmah počnu da mi daju ideje šta bih mogla da radim. Mada mene savetuju oni koji se ne hvataju čuvanja deteta, pa zato. :D

Slicno je i kod mojih - ima mjesta za djecu, grad pokriva veci dio troskova
al ovdje nije
djece je puno, ja formalno nisam zaposlena i to nam ne ide na ruku
moramo uzeti sad tu potvrdu pa traziti privatni vrtic koji ima ugovor s njima
al i kad nadjemo, ako sam dobro skapirala
mi treba da p,atimo punu cijenu pa grad kao refundira nama dio
koji se odredjuje proizvoljno i kad stignu te pare, stignu

Radili smo urinokulturu i urin, sve ok...ima nekih kao bakterija al mali broj, al urin ok, leukociti ok
i dr nije hteo da joj daje lekove, kaze ocito je imala neku malo prehladicu
piski pre spavanja, pa je ja probudim sad da piski jos jednom pre nego sto sama legnem i bilo oko 4 dana
5.dan se upiskila opet ujutru
sad je na selu kod mojih, e tamo se nije upiskila nikad
valjda se premori ceo dan i zaspi kao top
rekla mi apotekarka kad sam isla da kupim one podloge za dusek, da je to normalno sto piski a da ja nisam normalna u fazonu
'dete ti ima 2,5 godine i ti bi da ti ne piski nocu, mnogo ti ocekujes od nje'
a ja gledam po Ivanu, on je skinuo sa 2 i 5 meseci nocnu i nikada se nije upiskio, al on je posebna prica
nikako to da ukapiram
a sto kazes promena, vaspitacice su mi i rekle da malo cesce piska u vrticu, ali ovako je sve ok
e sad jedino, ja sam pocela da radim pa sam manje sa njima
jedino ako je to

kako je Tamara?

moguce da je to sto radis opet
ok je tamara
izbijale boginjice dva tri dana nije ni T imala...evo vec joj otpale kraste
kako,ne ynam
nije ih ni bilo puno....desetak vecih,ostalo sve sitne,nestale vec potpuno a ove vece otpale i vidi se samo crveno
deseti dan danas
nista mi nije jasno
ne znam jel do onih antitela sto je primala kao beba,moyda su neka ostala pa zato ide brze i lakse

- - - - - - - - - -

Svima je isto...
Mene samo iznervira kad mi mama npr.dodje i sednem na terasu da zapalim a ona kao:"Sto ne naberes visnje za zamrzivac?" kao da ja ceo dan nista ne radim... a s decom cim udjem u kucu, jednom se piski drugom se kaki, pa se drugom piski a prvom kaki, pa dok obrisem wc solju posle jednog drugo ustane i zamaze se, pa dok operu ruke, poplava oko umivaonika, pa ugaze pa brisi, pa ih juri da im zepe obrises, pa presvuci, operi, zaperi, davaj caja, rucak, jedno pa drugo, pa mama moze ovo mama moze ono... pa se posvadjaju... pa nece ovo da obuce nego ono... pa vruca im supa... jedno hranim drugo crce gladno ustvari ljubomorno... pa se izuvaju a hladno pa ih sto puta opominji obuj se... pa je pedja veliki sam sipa vode ona vidi pa hoce i ona i prospe, pa brisi, pa presvlaci... pa prezuvaj za napolje... onda izadju, budu mirni 5 minuta dok sklonim sudje... onda se potuku... pa resavaj... pa padnu pa kopaju zemlju... pa peri ruke da bi jeli voce... i onda pogledam na sat 19h... moja mama dodje i kao A sto nisi nabrala ocistila i stavila u zamrzivac? :bum:
hahahahah
ove dve osim toga sa polivanjem,kakenjem,jelom i to se tuku non stop
ili se lepo igraju ali ruse zidove ...to je njima lepa igra...ako ti ne ruse kucu,onda se biju
i tako
sreca pa nemam visnje da berem,niti bilo kakvu bastu ni nista
upucala bih se

- - - - - - - - - -

odbili nas za vrtic
missim, i ocekivali smo da ce tako biti
sad kakva je procedura za privatni uz subvenciju
pojma nemam

u nas vrtic u jasle primljeno samo pedesetak a u vrtic njih ne znam a u predskolsko samo 4oro :eek:
onoliki vrtic

- - - - - - - - - -

Odbijaju kad po petoro dece čeka na jedno mesto. Šta bi bilo da natalitet nije ovako bedan kao što jeste.
To i mene zanima, koja fora sa tim subvencijama, do kog iznosa važe i da li se odnose za sve privatne vrtićwili samo neke.

samo na neke...dobije se lista vrtica sa te opstine
grad placa neki iznos a roditelj ostatak...zavisi od vrtica kakve su cene...tako je bar bilo
grad placa iznos kao u drzavnim pa ono sto ostane placa roditelj....u drzavnim vrticima je cena 27000 i nesto valjda/...roditelji placaju 5500
znaci grad daje oko 22 hiljade
tako bi trebalo

- - - - - - - - - -

Slicno je i kod mojih - ima mjesta za djecu, grad pokriva veci dio troskova
al ovdje nije
djece je puno, ja formalno nisam zaposlena i to nam ne ide na ruku
moramo uzeti sad tu potvrdu pa traziti privatni vrtic koji ima ugovor s njima
al i kad nadjemo, ako sam dobro skapirala
mi treba da p,atimo punu cijenu pa grad kao refundira nama dio
koji se odredjuje proizvoljno i kad stignu te pare, stignu

e da
to kje bedak
prvo platis pa ti kao vrate
debilizam

e, jel imalo neko od nase djece ovdje morbile / ospice?

nama jucer rekli enterovirus
al ja sam jos jucer rekla da ima osip iza usiju malo
i na gornjem dijelu ledja, od vrata
sad su cijela ledja osuta
i u ustima ima par bijelih tufni
zalila se jucer i da joj je nesto upalo u oko
al nisu joj crvene oci
temperatura ne spada, dajemo eferalgan
dala bi ja cepic febriceta, al pocne kukat kako guja boji i bas tuzno plakat
sutra svakako idemo nasoj doktorici ili ko vec bide dezuran kod nas u dz

Ako se niko ne javi... Drugaricina ćerka je imala neke ospice, mislila boginje, išli kod pedijatra, da bi joj sestre sa šaltera rekle da tako izgleda neki virus koji prolazi, pojavi se osip, nije ni ušla u ordinaciju.
Mogu da je pitam za detalje ako te bude interesovalo,ako se niko ne javi.

e, ni ovo ne izgleda ko ful verzija boginja
idemo ujutro u dz

ukucaj na google roseola rubela rubeola... tako nesto pa na slike... imas tamo kako izgledaju te tei varijante virusa...

Jesu morbile male boginje? nemam pojma koje... ali su moji prelezali jednu vrstu boginja... sad muz kaze ovcije

- - - - - - - - - -

ali oni meni nisu imali temp.uz boginje.
Uz te viruse cini mi se da jesu.
Evo kumin mali bas juce dobio temp.i osip. trodnevna groznice. nema tu leka, prodje samo.

ukucaj na google roseola rubela rubeola... tako nesto pa na slike... imas tamo kako izgledaju te tei varijante virusa...

Jesu morbile male boginje? nemam pojma koje... ali su moji prelezali jednu vrstu boginja... sad muz kaze ovcije

kod nas se zovu ospice kolokvijalno
u bosni krzamak
ovdje morbile i mislim male boginje
njoj temperatura ne spada, dajemo eferalgan
osip je stigao do noznih clanaka
al djeluje kao najblaza moguca varijanta - izgleda kao ospice, ali ga nema puno jos

- - - - - - - - - -

ovcije su valjda varicele?

u bosni krzamak
al djeluje kao najblaza moguca varijanta - izgleda kao ospice, ali ga nema puno jos

- - - - - - - - - -

e moji su te varicele prelezali... a male ne znam... znam da su roseolu
ma vise nista ne znam.

al se secam pedje i osipa po nogama rukama licu stomaku i temp. ruzan osip... onako crvenilo pa ogromno onako se sjedini...
Al prodje brzo...

kad su boginje onda mazes onaj tecni puder sto naprave u apoteci
a ovi osipi od virusa nista. samo skidas temp.i cekas da prodje

u bosni krzamak

- - - - - - - - - -

...da, varicele....
..meni to ne lici ni na kakve boginje jer ni jedne koliko ja znam ne idu sa tako visokom temperaturom,
pitaj Novku ona bi trebala da zna, bar ona ima iskustva sa malom decom..
..svrbi li je to, boli? dusa mala, a to sto je boli kad stavljas cepice malo ih zaobli i malo guzu namazi
pavlovcevom da lakse klizne....o zivote dok porastu da obelis skroz...

ma vise nista ne znam.

al se secam pedje i osipa po nogama rukama licu stomaku i temp. ruzan osip... onako crvenilo pa ogromno onako se sjedini...
Al prodje brzo...

ma da samo je pitanje koji je virus
mene zapravo malo nervira to sto nece da urade analizu
kaze mi pedijatrica moja iz ma danas
moze to, al dugo im traje da dobiju rezultate tipa za te enteroviruse
ok, al kako mi da znamo sta je dijete zapravo dobilo i prelezalo

ma vise nista ne znam.

Al prodje brzo...

..ovo je drugo, ovo bi trebalo da je virusno....i Cupavica je imala slicno,a imala je i onaj virus koji uz slabu t., ima i osip kao varicela, skoro
identicno, najpre se pojavi na sakama i stopalma..pa posle na prevojima nogica i rukica i tek onda i oko polnih organa i guze...tu samo onaj
krecni puder kao za boginje sto se daje...nista drugo..sem naravno ako je potrebno skida se temp.

...da, varicele....
..meni to ne lici ni na kakve boginje jer ni jedne koliko ja znam ne idu sa tako visokom temperaturom,
pitaj Novku ona bi trebala da zna, bar ona ima iskustva sa malom decom..
..svrbi li je to, boli? dusa mala, a to sto je boli kad stavljas cepice malo ih zaobli i malo guzu namazi
pavlovcevom da lakse klizne....o zivote dok porastu da obelis skroz...

svrbi je
ospice idu s temperaturom
ovo sto je doktorka sinoc rekla taj enterovirus ide s dijarejom i povracanjem
ona je povracala sinoc od temperature
stolica joj normalna
ne povraca vise cim smo sredili temperaturu
ima apetita i relativno je vesela

ma da samo je pitanje koji je virus
mene zapravo malo nervira to sto nece da urade analizu
kaze mi pedijatrica moja iz ma danas
moze to, al dugo im traje da dobiju rezultate tipa za te enteroviruse
ok, al kako mi da znamo sta je dijete zapravo dobilo i prelezalo

..na zalost nikako za puno toga...

- - - - - - - - - -

svrbi je
ospice idu s temperaturom
ovo sto je doktorka sinoc rekla taj enterovirus ide s dijarejom i povracanjem
ona je povracala sinoc od temperature
stolica joj normalna
ne povraca vise cim smo sredili temperaturu
ima apetita i relativno je vesela

..pa da, izgleda li ti to mozda kao onaj osip od vrucine ili malo krupniji...?
..i ovu nasu je svrbelo, sad se bas ne secam da li je povracala ali znam da je t imala i da smo skidali, ali ne nesto kao Ika do 40 skoro,
ali je bila prvi dan sva kao ubijena....i samo joj se spavalo i nije htela da jede...a nama je uvek znak da nesto ne valja kad nece da jede,
jer tu problema nema...pa se onda jos vise iznervras...

..ovo je drugo, ovo bi trebalo da je virusno....i Cupavica je imala slicno,a imala je i onaj virus koji uz slabu t., ima i osip kao varicela, skoro
identicno, najpre se pojavi na sakama i stopalma..pa posle na prevojima nogica i rukica i tek onda i oko polnih organa i guze...tu samo onaj
krecni puder kao za boginje sto se daje...nista drugo..sem naravno ako je potrebno skida se temp.

pa da, to je enterovirus ili neka varijanta koksakija

http://www.dr-raketic.rs/infekcije-2/virusne-infekcije-2/brnu

ona je i mislila da je to
al Iskra nema osip na stopalima i rukama

- - - - - - - - - -

[/B][/COLOR]

..na zalost nikako za puno toga...

- - - - - - - - - -

..pa da, izgleda li ti to mozda kao onaj osip od vrucine ili malo krupniji...?
..i ovu nasu je svrbelo, sad se bas ne secam da li je povracala ali znam da je t imala i da smo skidali, ali ne nesto kao Ika do 40 skoro,
ali je bila prvi dan sva kao ubijena....i samo joj se spavalo i nije htela da jede...a nama je uvek znak da nesto ne valja kad nece da jede,
jer tu problema nema...pa se onda jos vise iznervras...

pa da, prvo smo i mislili da je od vrucine
pojavilo se na dnu vrata i tom dijelu ledja
ja kasnije vidim ima malo i iza usiju
danas da ima posvuda
kao da se spusta niz tijelo
to sve odgovara ospicama
ima i bijele tocke par komada u ustima
ocigledno ne puno jer je jela bez napora

Back