Deca 1-3 godine (toddlers)

Bolje vas nasla :)
Htela sam da pitam u vezi cuvanja deteta,sta raditi?Konkretno,starije dete mi ide u vrtic,mladje upisano ali cekamo mesto da se oslobodi,ja pocinjem za nedelju dana da radim,nemam nacina vise da produzim bolovanje,babe obe bolesne toliko da nesmem dete ni na kratko da ostavim,muz radi po smenama,sta ciniti? :(

..ostaje samo da platish nekome..na dan, na sat..i chekash mesto u vrticu, a posle toga chuvash tu tetu za sva oporavljanja od
kijavica, slinavica, angina, boginje ste (nadam se :roll: ) promashili ove godine, kao i sharlah..

..mi smo tako..isplivavamo iz poslednje imuno-adaptacije na kolektiv, iako je najmladji krenuo relativno kasno, sa vishe od dve i po..

Cuje,sve razume,obozava da igra kad pustim muziku i voli da me zeza kada mu kazem da kaze mama on se nasmeje i kaze tata i obrnuto,bilo mi je cudno jer je cerka uveliko pricala u tom periodu,sada mi je malo lakse,hvala.
Nisam nasla temu deca od 4 do 7 godina da li postoji uopste?

Ne brini se. Svako dete je priča za sebe. Mislim da tvoj sin sasvim okej priča za svoj uzrast. A na temi Sve i svašta imaš nas mama baš puno koji imamo decu od 4-7 godina. Svrati. Pričamo o mnogo čemu. Ne samo o deci. :)

IvanaMia, nemoj porediti sa drugom decom, al ako pitas za misljenje - ovo sto si navela mi deluje skroz ok za taj uzrast..
Ja imam devojcicu, i sa 14 meseci je samo jednostavne reci izgovarala, uglavnom od 2 sloga, osim tih standardnih mama, tata, ajde, daj i td, sve na ovaj fazon: ljulja, buba, ziza, duda..

Nego, jel treba da se ide kod logopeda na pregled onako redovan? Mi nismo jos bili ni kod zubara, ni kod orl-a, ma nigde...ja sam sve racunala to ce me dr uputiti, kad jok..

ni mi nismo bili ni kod logopeda, ni kod ocnog...ni kod zubara :rumenko: (ne racunam zubarku prijateljicu od mojih koja joj je gledala zube jednom onako van ordinacije)
najgora sam

ali dobro, u vrticu imaju sva 3 pa oni obilaze decu....
sad skoro je bio fizijatar u irininoj grupi...pa sad prave neke vrece sa kamencicima unutra da gaze po tome...ne svi,nego za koga je fizijatar rekao da treba
i psiholog isto obilazi...
prednosti velikih vrtica :)

mislim da se kod logopeda ne ide ako ne postoji neki problem, bar do druge - trece godine, tako ja kontam, mozda lupam, al ako se govor razvija ok i nema nekih mana mislim da se ne ide
kod zubara smo bili onda jednom, prosli neslavno i to je to, cekam da mu izbije poslenja cetvorka pa da ga vodim opet negde

ni kod orl nismo isli, ne znam da li se ide prevetntivno

..i kod nas nishta.. :confused:
..kod zubara idu sa nama privatno, godishnje, kod orl smo nazalost ishli oko rodjendana sa jakshom (upala uha i pregled sluha posle)
i oko drugog rodjendana sa aleksejem (isti scenario)..
..logopeda nikad ni sa jednim detetom nisam posetila, ali kod ochnog su veliki ishli pred polazak u vrtic - ochekivala sam to i sad, ali nix.. :confused:

..mozda ih poshaljem sa tatom kod njegovog privatnika sledeci put, ne znam zashto, ali onako.. :lol: ..ili da sachekam polazak u shkolu.. :)

:) dobro jutro....samo da vas pozdravim, nemam vremena da forumasim od kada sam pocela da radim...ustajem u 5, radim od 7 i popodne sam sa bebcem...malo spavam, stalno sam u akciji a na poslu je bzvz....izrastao nam je 7. zubic, pregurali smo gadnu prehladu, jos ne hodamo ali to je samo pitanje dana i naravno diramo sve sto se ne sme :)))))....nemam dovoljno ociju za njega....a od pricanja samo zna da kaze mama :)

žene moje, hvala vam na čestitkama, ja sam u nekoj laganoj euforiji :)
eto još samo da srce takuca, da se lepo rodi, da sisa, da prođu grčići, da samostalno sedne, prupuzi, prohoda, progovori, krene u vrtić, školu, adolsecencija, prva ljubav, izbor profesije, fakultet, posao, brak i unuče pa da mogu da se opustim ahahahhahahahahaha[/QUOT
Iskrene cestitke od srca Zsuki.Nadam se da cu i ja uskoro da se pohvalim,ali za sad jos uvek nista.
Htela sam da se pohvalim,bili smo danas na redovnoj kontroli,Lela je teska 11,33kg dugacka 82cm.Izgleda da ce biti visoka na tatu,ljubije je majka.
Ni kod nas ne salju ni kod ORL,ni kod ocnog ni kod logopeda ni kod ortopeda,valjda to zavisi od toga da li je potrebno.Kod nas to za sad nije bilo potrebno.
Moram se nasmejati,kad smo bili kod doktorice pita je da kaze neku pesmicu,i ja pocnem eci peci pec,a ona kaze eci zeci pec,i doktorica se nasmejala kako je to ona slatko izgovorila:zcepanje:

Poslednja izmena:
Kupili Medi balans bike, slucajno danas naleteli... mm svratio da mu promene nesto na kolima, kad ono vidi taj bicikl... Odmah me zvao da ga pogledam...
Super je, sve karakteristike ima kao i onaj ekoto... samo duplo jeftiniji... :)
Odusevio se medo naravno... Al nam je odmah trazio da ga razmontiramo ahahahahah...
Sad je u fazi montaz demontaz :)

- - - - - - - - - -

Naravno da ga nismo razmontirali

Back