Deca 1-3 godine (toddlers)

ahahahaha bokice
mada pocinjem da razmisljam o drugom bebcu, mislim ne bih jos uvek, ali hvata me onako polako da sve vise razmisljam o tome, da se uzelim bebecih stvari,znate vec, ma isto ono kao pre jakova samo eto, tek u zacetku, a planiramo sledece godine, tj za godinu dana, na poslu moram da zavrsim neke stvari i to mi je ok period, videcemo, ako ne poludim ranije : ))

ovi vrtici kod nas ne dozvoljavaju poludnevni boravak, to bi mi bilo idelano resenje, jedino privatni neki, al kao htela sam da ide u drzavni jer ce tu svakao ici od septembra pa da ne menja, imamo jasle na 3 minuta od stana, kazu svi da su super itd

mada opet prolece ce biti period navikavanja tako da svakako nece biti po ceo dan, pa mozda i to bude neko resenje izmedju (jel dozvoljavaju da se navikavaju npr 2 meseca, u tom slucaju mogu na navikvanje da se vadim pa da ga uzimam ranije? i da li mora da ide i leti u vrtic ako npr dodje moja mama tada? kako radi leti vrtic uopste?)

a novka ja sada skoro i ne radim onako iskreno receno, mislim to sto radim je nedovoljno skroz na skroz, provalicm se jedva vise, ne stignem, neizvodljivo je stvarno sa njim da radim osim kada spava, to je 2 h devno, a tada treba i da skuvam rucak i da pospremim stan malo itd...

..privikavanje traje koliko detetu treba, nedelju, dve tri, pet,
a tad ostaju sat-dva-tri..prvih par dana sa mamom ili tatom, unutra, pa sam na 15 minuta, pa mama ili tata ostanu 15 minuta pa odu i dodju ya sat-dva, pa dalje..
..kad ostaju od ujutru do spavanja u pola 12 - to je vec pola posla..
..kad uspeju i da zaspu i odspavaju - privikavanje je zavrsheno.. :)
..naravno, ako se razboli pa ne ide nedelju-dve, vracate se unazad neki korak..

..ali i posle privikavanja, kod nas (u oba vrtica za koja znam tj gde su mi ishla deca velika i mala) mozesh uzeti dete u bilo koje vreme,
naravno, nisi lud pa da dodjesh posred spavanja, ali ostalo - kako god zelish..

..vrtic je drzavni, naravno..

..ranije je to bilo isprogramirano strogo, dva dana po 1h, dva dana po 2h, peti dan do spavanja,
sledece nedelje dva dana do spavanja, dva dodjesh odmah posle spavanja i poslednjeg dana druge nedelje se smatrash priviknutim.. :neutral:

..sa cerkom proshlo sjajno, sa velikim sinom katastrofa..
..plakao je sledeca dva meseca svako jutro od kad otvori ochi..pa dok onaj ko ga vodi ne izadje iz sobe u vrticu, naravno, ali opet.. :(
..krenuli sa tri pune, dakle vrtic, ne jasle, mozda je u tome razlika, mali su kretali u jaslene grupe pred treci rodjendan..

u pa novka ovo su super informacije onda, skroz mi sve odgovara, da krene , taman ce se privikavati fino na prolece tako da bude i u vrticu i ai napolju sa mnom, leti ako mi mama bude tu nece morati da ide, a od septembra ce krenuti koliko toliko naviknut, a ako moze da se uzima kad god, pa to je sjajano, super, hvala ti

eto, ne moram da ostajem trudna odmah :mrgreen:

ma nema veze kvisni sto placam celodnevni boravak, bino mi je da mogu da ga uzmem kad hocu, to mi je bas super, zao mi da ostaje 8h ako nema potrebe

bila danas u jaslama kod nas i raspored je apsolutno isti kakav je jakovu sada, spavanje i svi obroci, rucak je u 14-14.30, dorucak u 9h, uzina je oko 11h posle toga je valjda i spavanje, tada bih mogla da ga uzmem pa da i on spava u svom krevetu : )

Tara kod nas je 6 sati smena u jaslicama.
I mozes uzeti dete kad god hoces, sem kad spavaju, naravno samo se dogovoris sa vaspitacicama.

A mozes i za pocetak ako ti je lakse da nadjes nekoga da ti ga cuva npr.4 sata+2-3 sata spavanja,
taman dobijes lepo vreme za posao/sebe/sta god ;)

super mi je ta info da se moze uzeti kad hoces, cicak, nadam se da je onda tako i kod nas, u ponedeljak idem da vidim sve detalje
malo ste me oraspolozile sto se tice famoznog vrtica, mislim da cu ja traumaticnije da podnesem od njega, posebno sto ja uopste nisam volela vrtic

ne bih da ga cuva neka zena ipak, mislim da je prvo jaako tesko naci pouzdanu osobu, drugo bilo bi mi mnogo i zbog kinte a trece mislim da mu je ipak bolje sa vrsnjacima
da mi je tu mama, neka tetka ili ko god to bi bila druga prica, bar to na 4 sata npr, i to bi imalo smisla, ovako ipak ne bih

a od sve dece u parkicu pre podne ja sam bukvalno jedina mama, sve su dadilje, bukvalno sve, ni jednu mamu jos nisam upoznala : S

super mi je ta info da se moze uzeti kad hoces, cicak, nadam se da je onda tako i kod nas, u ponedeljak idem da vidim sve detalje
malo ste me oraspolozile sto se tice famoznog vrtica, mislim da cu ja traumaticnije da podnesem od njega, posebno sto ja uopste nisam volela vrtic

ne bih da ga cuva neka zena ipak, mislim da je prvo jaako tesko naci pouzdanu osobu, drugo bilo bi mi mnogo i zbog kinte a trece mislim da mu je ipak bolje sa vrsnjacima
da mi je tu mama, neka tetka ili ko god to bi bila druga prica, bar to na 4 sata npr, i to bi imalo smisla, ovako ipak ne bih

a od sve dece u parkicu pre podne ja sam bukvalno jedina mama, sve su dadilje, bukvalno sve, ni jednu mamu jos nisam upoznala : S

Vecina mama koje poznajem a ne rade spavaju do 9-10 pa dok doruckuju i pocnu rucak za supruga koji ce u 15 kuci :D vec je proslo podne, ko jos brine za djete.... kaze meni jedna poznanica sada kada su bilo ovi poslednji ledeni dani " kako mozes u 7 da izadjes napolju ja do 9 iz kreveta ne mogu da ustanem a i hladno napolju ":roll: reko: " recicu sefu da mi je zima i da do proljeca necu dolaziti na posao"

Vecina mama koje poznajem a ne rade spavaju do 9-10 pa dok doruckuju i pocnu rucak za supruga koji ce u 15 kuci :D vec je proslo podne, ko jos brine za djete.... kaze meni jedna poznanica sada kada su bilo ovi poslednji ledeni dani " kako mozes u 7 da izadjes napolju ja do 9 iz kreveta ne mogu da ustanem a i hladno napolju ":roll: reko: " recicu sefu da mi je zima i da do proljeca necu dolaziti na posao"

imam ja jednu takvu u familiji, nije ustajala pre 11h
e sad pocela da radi, pa mora da bude gde vec treba u 6h
pa ludilo nastalo
njoj je sad najteze od svih ljudi i zena koji su se ikad usudili da rade nesto
i nista ne moze da stigne, jer kad se vrati sa prvee smene (radi dvokratno) mora da legne da odmori....

ja ne radim...i spavam dok deca spavaju :lol:
sad je to do 6-7
a dok je Irina bila sama i dok nije isla u vrtic,spavala sam sa njom,prvo do pola 8,pa kad je produzila do pola 10, do pola 10 :lol:
misim...sta da ustajem bez veze....mm radi od 12 do 23...onda uvece malo sedimo pa legnemo oko 2...i spavamo do pola 10
rucak je uvek bio taman gotov da mala jede kad ustane popodne...posle dorucka leti izadjemo i udjemo tek kad treba da spava...pa dok spava ja skuvam rucak...onda ruca kad ustane pa opet napolje...i uzinu je uvek napolju jela...mislim kad je leto

sad je drugacije...sad sam hepi ako uspem do 7 da odspavam :lol:
al lezemo pre 2 naravno
jbg kako naviknes tako ti je

ja ne radim...i spavam dok deca spavaju :lol:
sad je to do 6-7
a dok je Irina bila sama i dok nije isla u vrtic,spavala sam sa njom,prvo do pola 8,pa kad je produzila do pola 10, do pola 10 :lol:
misim...sta da ustajem bez veze....mm radi od 12 do 23...onda uvece malo sedimo pa legnemo oko 2...i spavamo do pola 10
rucak je uvek bio taman gotov da mala jede kad ustane popodne...posle dorucka leti izadjemo i udjemo tek kad treba da spava...pa dok spava ja skuvam rucak...onda ruca kad ustane pa opet napolje...i uzinu je uvek napolju jela...mislim kad je leto

sad je drugacije...sad sam hepi ako uspem do 7 da odspavam :lol:
al lezemo pre 2 naravno
jbg kako naviknes tako ti je

Ma zezam se :D naravno da ko ne mora zasto da ustaje rano, moji su kao pjevcici vec oko 6 na nogama ali zato u 7-8 uvece vec u krevetu .... ali mi je bilo bas smjesno dok sam bila na porodilskom mi do 10 sve zavrsimo i idemo u setnju i u parkovima vjecito dadilje sa djecom oko podne spavanjac pa posle rucka opet napolje a tada pun parkic mama ... :)
I moram da kazem da se divim zenama koje pored dvoje djece imaju uvjek sredjenu frizuru, ful sminku i uopste izgledaju predobro.... ponekad se pitam da li sam ja ne organizovana ili sta...... ja jedva stignem da se upristojim ..... :)

..vrtic je drzavni, naravno..

..ranije je to bilo isprogramirano strogo, dva dana po 1h, dva dana po 2h, peti dan do spavanja,
sledece nedelje dva dana do spavanja, dva dodjesh odmah posle spavanja i poslednjeg dana druge nedelje se smatrash priviknutim..
:neutral:

..sa cerkom proshlo sjajno, sa velikim sinom katastrofa..
..plakao je sledeca dva meseca svako jutro od kad otvori ochi..pa dok onaj ko ga vodi ne izadje iz sobe u vrticu, naravno, ali opet.. :(
..krenuli sa tri pune, dakle vrtic, ne jasle, mozda je u tome razlika, mali su kretali u jaslene grupe pred treci rodjendan..

kako mislish ranije? Armin je ishao dva dana 2 sata samnom unutra, treci dan nas ( roditelje) nisu pustili unutra - Armin preplakao pola vremena, jedna mala je toliko vrishtala da je njena mama ushla posle pola sata, mislim da su doshli mozhda josh jednom ... 4ti dan isto, peti dan isto ... sledece nedelje pocheo ujutro da ide ( pre je ishao od pola 9) i ostao do spavanja sam ... od srede i na spavanju i to je bilo to od privikavanja ... josh nedelju dana je vrishtao I 'besio mi se o vrat ujutru, mada su mi vaspitachice rekle da inache ne place, lepo jede, lepo spava ... zato je kuci postao katastrofa :roll: ... al' sad je vec veeeJiki , pa sam utrchava u sobu, jedva stignem cipele da mu promenim ... drzhte nam fige, sutra idemo kod pulmologa, da vishe saznamo zashto mu se sve spushta na pluca ?

I moram da kazem da se divim zenama koje pored dvoje djece imaju uvjek sredjenu frizuru, ful sminku i uopste izgledaju predobro.... ponekad se pitam da li sam ja ne organizovana ili sta...... ja jedva stignem da se upristojim ..... :)

ja se sokiram kada odem na kontrole u dz, a tamo nasminkane mame na stiklama :eek:
pa pomislim, mozda tako i treba, ali ja se jednostavno ne oblacim tako za upobeladana

ja se sokiram kada odem na kontrole u dz, a tamo nasminkane mame na stiklama :eek:
pa pomislim, mozda tako i treba, ali ja se jednostavno ne oblacim tako za upobeladana

Mozda ima i to..... ja se ni kao djevojka nisam nesto mnogo mackala po danu.... zna se malo kremice ( puder samo za navece) malo sjenkice, maskara i sjaj i ja sam gotova :) i sada se tako sminkama mada mi je bezveze kada idem sa djecom u setnju i obucem trenerku da se nasminkam, ali vidjam zene kojima cak to ne stoji tako lose, znaci komplet sminka ( naravno ne prenapadna ) i trenerka.... ali ja se samo pitam kako nadje vramena da se nasminka....moji stoje pored mene dok se cesljam i sto puta ponove mamo jel idemo....... :D

i ja kvinski :D
msm ja sam tip nazovi zenskog bica koji ne izbija iz patika i nekog kesual stila
ali...
brate mili, shvatite da postoje zene, u pravom smislu te reci, dame, koje vole da se doteraju, nasminkaju, naparfemisu, obuju stikle
i savrseno funkcionisu tako
to ne znaci da ceo dan provode pred ogledalom i da su decu poslale na mars
to sto je neko apa drapa pa mu je krivo sto je neko isfeniran i lep, je druga stvar...
meni ne smeta i bas volim da vidim takve zene, prijaju oku, eto

podjem od svoje sestre koja ima jedan par patika i sve ostalo su stiklice, oblaci cesto haljinice kada ide negde, doteruje, se, ona je takva
pri tome je vredna i odgovorna mlada dama

apsolutno se slazem
to sto mene mrzi da se ocesljam je moj problem :)
kad sam lezala na GAKu, bilo je devojaka koje ustanu pre vizite pa kosa, sminka, sve po redu
i budu doterane ceo dan
a ja se razvlacim u onom krevetu kao slina

sto kaze Bokica, volim da vidim a ja sama...dovoljno da izgledam pristojno

Moja mama, koja ima 75 godina ne ide u prodavnicu koja joj je preko puta kuće, a da ne presvuče makar jedan deo odeće. I moj tata isto tako. Mene su zamenili u porodilištu. :sad2:

Ja sam prilično opuštena što se tiče svog vizuelnog izgleda, i pored činjenice da nisam diplomirala, to im je drugo razočarenje u mene. :( Ali takva sam.

A sama obožavam da vidim mlade mame sa malom decom, doterane, isfenirane, sa sređenim noktima. To mi je baš, baš super. Takve su moje dve najbolje drugarice. Uvek tip top i one i deca, i kuća i auto, i muž...ma sve. I divim im se, i obožavam ih što su takve.

... jedna profesorka je izvela nafrakanu ucenicu pred tablu i rekla joj nesto apropo gaca, ne da je interesuje kakve su ali tako nesto

ovde nije neobicno da se zene ne skidaju sa stikli upobeladana, i stavljaju ratnicke boje, ali dali je to dobro po njihovo zdravlje ....
verovatno po psihicko :lol:

Back