ja mislim da je to jedan mit, to mamama mirnije dece je lakse
iskreno, malo me to i nervira, jer toliko mirno dete ne postoji
oko svakog imas ceo dan posla, i ono mirno isto zeli i da se penje i da cacne sve zivo, i gricne i ode gde ne treba, to su deca, radoznala, to je normalno i tako se razvijaju i fizicki i psihicki....
tako da ja jos nisam upoznala dete koje ne moras da pazis i koje ne moras da drzis na oku stalno i trckaras za njim dok su tako mali....
ja imam mirno dete, ali nista ne mogu da uradim sa mirom, kad usisavam , jase mi po usisivacu, gasi mi isti na ono dugme, hiljadu puta, jer mu je zanimljivo, kad kuvam , kaci mi se o nogavicu il mi vadi sudove iz ormarica, il se penje da dohvati ringlu i otvori vrucu rernu....
ako je u dnevnoj, opet isto, kolko kod da je miran, mora da dira kablove, utiocnice, da vadi i baca ploce, otvara fioke jer zeli da gvirne sta je tamo, da cacka pojacalo. daljinski, da se penje na trosede
ako su otvoren avrata od kupatila il spavace momentalno juri tamo, sve tiho, ne pravi od haos, al ga ne cujes, to je najgore

zabije se tamo, za sekundu, pere ruke u wc solji, cepa wc papir, u sobi, otvori orman gde mi stoje njegove stvari za higijenu, pa pobaca cetke, fizioloski, i to sve dok zbrise, i ja viknem, ne vladeta, vracaj se... i naravno moras ici za njim, i vracati ga....
u fazi je i da sve zivo trpa u usta, sta kod da nadje na podu, uglavnom kod terase jer se otvara pa uleti neki listic il nesto, odma u usta....
cupa mi niti sa onog prekrivaca sa troseda, po celom tepihu to belo, i to hoce da jede, da ne pricam da mi je telefon jedan pokvario i td
kafu nijednu ne piojem na miru jer kako vidi soljicu il casu grabi i penej se po meni da je dohvati pa je drzim iznad glave....
sad ja ovo pisem saly, cisto da uvidis da nema 'mirne' dece
tj ima, ja mogu za mog da kazem da je miran, al nema dece oko kojih nema posla, svako tako malo, zahteva po ceodan da si oko njega, tako da nema tu neko ima vise, neko ima manje posla....
- - - - - - - - - -
a hodnik mi lici na minsko polje, nemam vrata, otvoreno je sa dnevnom, sva obuca razbacana