Deca 1-3 godine (toddlers)

Danas posle posla idem u vrtic na novogodishnji vashar ... :klap: ... utisci slede vecheras kasno ili sutra, jer posle se vracam na posao :sad2: ('ebemti nenormalno radon vreme i kulturu u globalu :dash:) ... Armin danas chetvrti dan u vrticu ( svi koji prochitaju odma' d akazhu pu pu pu i da se pomere sa mesta :rtfm:) ...

Doooobro ko nije?!!?? :rida::tiganj:

Jutros se probudio sa 39,2 ... naravno nishta od vrtica ... nema nikakve druge simptome, nos nije curio, ne kashlje .... :dash: ... popodne oko 15,30 T 40 ....

Bravo za Jakova:klap:
Iako je tek pocetak meseca,volela bih da mi date predlog kakvu edukativnu igracku bi Deda Mraz mogao da donese Lele,zamislila sam da kupim kesu sa deda Mrazom,ubacim par bananica,kukuruzni smoki,neku slikovnicu,rukavice,ostaje samo igracka?z:dm::poklon:

Koliko ima dete?

- - - - - - - - - -

Kako medi da uhvatim urin?

Danas je sedeo skoro sat vremena na wc solji , popio flasicu tecnosti i nista.
Sklonim posudicu, Odem da donesem pelenu i vidim.ispiskio se u wx solju..
Posle.opet probamo jos sat vremena i jos jedna flasica vode popijena i nista.

On se budi na svaki dodir, dok ga skinem vec bi drecao...
A ne da mi ni da pipnem pisu.
Bojim se da nije urinarna infekcija.

Nocas je kod mojih, oni ce pokusati ujutru, mada sumnjam da ce uspeti.
Izgleda cu ga ja morati jedno jutro na solju pa flasicu mleka i da cekam...
Ako upali.

Danas smo satima sedeli i nista, pustala vodu, zvukove, dala mu flasicu soka, sve popio i nista...

e eto,pametno :)
decacima bar moze ta kesica....nama je bio problem bas kad je bila mala, al srecom nismo imali probleme pa nismo ni morali...pokusali jednom cisto za kontrolu i nismo uspeli sa kesicom i odustali....
sad lepo sama piski u chasicu sva hepi :lol:

:cmok:
Kako je sada? Jel spala T?

ma spala qrca je spala :rtfm:... izvin'te me molim :dash:.... ceo dan je povishena, nece da spadne ispod 38 ... eno ga sad sam ga stavila da spava, popodne odrapio 4 sata u cugu, sveki bilo zhao da ga budi, a i bolje da je tako, bar je malo danuo dushom .... ali od 4 popodne se nije odlepljivao od mene ... kazhe: Mama gleda sa Arminom Tutitu ( neki bzvz crtni) , ja sednem na fotelju pored .. NEEEEEEEE, Armin opaci ... da ga uzmem u krilo :sad2: .... ..... sad sam mu dala Efferalgan sirup i charapice namochene u sirce ima na sebi ( ja sam dugo mislila da je to neshto bzvu, ali radi) pa cemo da vidimo ... nocas cu imati vremena da vas chituckam, ionako necu spavati

Za temperaturu moze da pomogne i krompir u carapici i da se namaze mast na gazu pa na grudi.
Lela ima 16 meseci.
Danas pocela da kaslje,:(,temperatura blago povisena i to tek sad uvece 37,2,uzas,taman zaspe i kasalj je probudi:poludeo:.i to jos petak,a nemamo knjizicu jer u firmi gde mi radi muz jos uvek nisu produzili njenu knjizicu :mrgreen:,i jos moram da idem u socijalno po neke papire,nadam se da ce ovaj kasalj da prodje,

..jaksha je proshlog utorka pocheo da kashlje..na zdravo, shto se kaze, bez curenja nosa, bez T..
..ostavila sam ga kod kuce da vidim kako se razvija, ali do petka je bilo isto.. :roll:
..u ponedeljak (ovaj sad) bili kod dr-a, mislim - moze on tako da kashlje dve nedelje i shta da radim?
..kaze - virus, ne treba terapija, nek ne ide u vrtic do petka, da mu zena potvrdu za ponedeljak (shto sad ide) da krene ponovo u vrtic..
..chajevi, prospan, flavamed, par inhalacija - on i dalje kashlje isto.. :neutral:
..sumnjam da ce biti bolje do ponedeljka.. :confused:
..uz njega naravno, aleksej pocheo posle dan-dva, mi ostali sa razmakom od po par dana za njima..
..i tako kashljemo.. :roll:
:lol:

..mislim da cu ga u ponedeljak opet kod dr-a.. :think:
..samo nit znam zashto, niti shta bi mu pomoglo..

jel piju neke sirupe? cula sam npr pohvale za Altiprim sirup i neki praskic sto se razmuti protiv kaslja je.... ne znam jer smo mi mali za to, ali tvoji su veliki...
kako kaslju, produktivno ili suvo?
fitobalm il guscja mast su odlicne za mazanje grudi i ledja
masna supa svaki dan
e sad, ni nasa dr nije nesto bajna, srecom dr nam je jednom trebao samo do sada, i tad mi nije bila od neke specijalne pomoci, ja joj kazem, sta da mu dam, cime da ga mazem, a ona meni odgovori "ma sta da kupujete , da se trosite"
boze svasta, pa kupila bih sta god samo da mu bude bolje, naravno

e novembar sad se setih , imas i one domace recepte, za domace 'sirupe' svi hvale onaj sa crnim lukom, kazu smdri, al pomaze

Medo je kasljao, pa dobio palitrex, ja davala 4 dana, sve ok.
Posle par dana temperatura, 3 noci, cetvrti dan nista, peti mala temp, sesti je danas, sve ok.
Odvedem ga kod dr. kaze sve cisto, sve ok.
Da proverimo da nije urinarna infekcija, toga se najvise bojim :(

I sad njemu treba uhvatiti urin... nemoguca misija

..kashljemo produktivno, puna su nam pluca, ali ne boli grlo..
..jaksha je malo specifichan, on reaguje burnije na sekret bilo kog porekla u plucima, alergijski ili ovaj od virusa/bakterija,
lako zapadne u opstrukciju, mada ga je dr slushala posle pet dana kashlja i rekla da nema shishtanja i da inhaliranje (osim fizioloshkim) nije potrebno..
..fitobalm sam htela da uzmem danas polse posla i zaboravila.. :roll: ..nisam ga koristila do sada nikad, probacu..

e mukice male
vladeta kad je zaradio tu uaplu grla sa slinavicom sav sekret mu se spustao, vadili smo slince non-stop i dzaba, nit je gutao dovoljno, ocigledno, nit ih je povracao, nit iskasljavao, i onako mu sve krkljalo u plucima
ja se utronjala , prva nasa bolest, da tako kazem, prvi odlazak u dz zbog toga, svasta sam vec pomisljala, oticice na usi, pa upala pluca, kad prodje sve za par dana, a bas je skripao, al sam ga mazala sa tom masti po tri, cetiri puta na dan, obavezno pred spavanje u ujutru i kad se setim preko dana malo namazem....
nego...
i tih dana sam samo kuvala supice, natpam i junecih rebara masnjikavih, i lejda od koke sa sve sijom, i udri :D
on se na supu navukao opasno od tada hahaha, mica moja, sada svaki dan moramo da jedemo supu ili corbu
pre neki dan, skuvala ja domacu bistru, stavim knedle posle u nju i sad mu prinosim tanjir, uzimam kasiku i prinosim svojim ustima, da dunem malko, ono piri piri da se ohladi :) a on krenuo onako da podvrskuje na mene, mislio da cu da mu pojedem :zcepanje::mrgreen:
kako je bio smesan, sve vriska kratko i zakoci se , daj mama, daj odma :) supa moze uvek, na koga li je, pitam se :heart:

boze, toliko me nekad stisnu emocije, na trenutke me lome razne, te sam umorna, te me nervira to sto sisa nocu, te mi krivo sto ne znam kako cemo se razdvojiti na par dana i kako ce on to podneti, a i kako ce da siki, ma sva sam konfuzna sebi
pa ga gledam, pa mislim da ce biti ljubomoran, da ce misliti da ga ne volim vise najvise na celom svetu, da necu stici da mu se posvetim kvalitetno... lepi moj, ma ja cu njega da vodim sa sobom u porodiliste kad dodje vreme :mrgreen:

boze, toliko me nekad stisnu emocije, na trenutke me lome razne, te sam umorna, te me nervira to sto sisa nocu, te mi krivo sto ne znam kako cemo se razdvojiti na par dana i kako ce on to podneti, a i kako ce da siki, ma sva sam konfuzna sebi
pa ga gledam, pa mislim da ce biti ljubomoran, da ce misliti da ga ne volim vise najvise na celom svetu, da necu stici da mu se posvetim kvalitetno... lepi moj, ma ja cu njega da vodim sa sobom u porodiliste kad dodje vreme :mrgreen:
Ha,ha, to bi bilo zanimljivo videti :). Koliko je Vladeti sad meseci?
i mene nekad nervira kad usred noci mala zakmeci i trazi siku,razmisljam da polako pocnem da je odvikavam od sika,al mi dodje zao kad je vidim kako uziva:whistling:

bokice, tacno mogu da zamislim splet svih tih osecanja, sigurno znas i sama da vladeta nece osetiti ni upola od onog sto ti mislis da hoce

nas ovaj zub urnice, jos mu je nateceno, plavo ljubicasto, jos nista probilo nije, on nervozan kao ris, nocu ne spava, danju place za svaku sitnicu, ja ne znam da li da mu dam malo eferalgana, ma bas se vidi koliko se muci : S

bokice, tacno mogu da zamislim splet svih tih osecanja, sigurno znas i sama da vladeta nece osetiti ni upola od onog sto ti mislis da hoce

nas ovaj zub urnice, jos mu je nateceno, plavo ljubicasto, jos nista probilo nije, on nervozan kao ris, nocu ne spava, danju place za svaku sitnicu, ja ne znam da li da mu dam malo eferalgana, ma bas se vidi koliko se muci : S
Nama kod izbijanja zubica pomaze dentinox,to joj namazem na bolan zubic,a kad vidim da su bolovi prejaki dam joj 2,5ml panadola i onda se smiri
Jedva smo spavali nocas,kasalj nas budio dva tri puta i jos trojka nikako da izbije.
Evo i ja pocinjem da smrcem,deda vec kaslje,jos i muz kad dodje sa posla i ako on pocne da kaslje,eto nama quarteta,da svi naizmenicno kijamo i smrcamo :)

Back